{{ flash.text }}
sponzor gamesites.cz

Tipovačka k MS v Hokeji zná vítěze!

Napsal Whoik dne 20.05.2015 pro sekci GS
Před třemi dny skončilo Mistrovství světa v hokeji v Praze a v Ostravě a po sečtení všech výsledků známe vítěze i naší Tipovačky. Cesta to byla dlouhá, ale 17 dnů tipování přineslo kýžené ovoce, a proto si pojďme představit vítěze.

Zatímco vítězové z Kanady byli na ledě bezkonkurenční, naše Tipovačka neměla o vítězi jasno do samotného konce. Rozhodly až tipy na celkové výsledky mistrovství a tam si vítěz zajistil své prvenství před ostatními, neméně zdatnými soupeři. Ale pojďme si projít jak průběh mistrovství, tak tipovačky pěkně popořádku.

Samozřejmě nejvíce každého fanouška zajímaly výsledky českého a slovenského týmu. Zatímco český výběr měl na úvod nejtěžší protivníky, Slovensko se potýkalo se soupeři, které by mělo porážet, pokud chtěli pomýšet na úspěch. S drobnými klopýtnutími se to dařilo, ale pak přišel zápas s Norskem a ten znamenal velkou čáru přes rozpočet a nakonec také mohl za nepostup Slovenska do čtvrtfinále.

To česká reprezentace sice ani švédsko, ani Kanadu neporazila, ale zbývaly ji zápasy s méně náročnými soupeři, které celkem bez problémů zvládla. Ať už to bylo Rakousko, Německo, Švýcarsko, Lotyšsko nebo Francie, vždy měl český tým herně navrch. Ne vždy se to však dařilo projevit i vstřelenými góly, a tak jsme museli několikrát nepříznivý výsledek otáčet. Ale vždy se tak s těmito soupeři povedlo a Česko mohl oslavit postup do čtvrtfinále.

Do čtvrtfinále místo očekávaného Slovenska postoupilo z druhé skupiny Bělorusko, a tak se mohli těšit na souboj s Kanadou, na který by však raději zapomněli. Kanada i ve čtvrtfinále podala výborný výkon a Bělorusko bylo naprosto bez šance a odvezlo si devítigólový náklad. V takovou chvíli slovenští fanoušci byli i rádi za to, že nemusli tento příděl dostat oni.

To Česká republika nastoupila ve čtvrtfinále proti Finsku a začala velmi dobře, když se poměrně brzo dostala do vedení. Ale jak bývalo tento šampionát zvykem, nemohli jsme v klidu vést a Finsko skóre zápasu otočilo. Ale ani to nebyl problém pro Jágrovu partu a sám Jaromír Jágr se na obratu podílel dvěma góly a jednou asistencí a zajistil tak domácímu týmu účast v semifinále.

Z dalších čtvrtfinále si USA poradilo se Švýcarskem a Rusko se Švédskem. Díky čemuž na mistrovství přicestoval i Alexander Ovechkin, který se ihned zařadil mezi favority mezi střelci v naší Tipovačce.

V semifinále se pak český tým utkal s obávanou Kanadou a Rusko s Američany. Jelikož Kanaďani podávali téměř bezchybné výkony, bylo jasné, že postup přes ně není příliš reálný. Ale jak se říká, každý zápas začíná za stavu 0:0. A podle toho se řídili i čeští hráči, na Kanaďany vlétli a během prvních deseti minut si vytvořil hned několik šanci. Tu největší, po chybě golmana, spálil Martin Zaťovič. Pak se už se dostali ke slovu Kanaďané a i když výsledek 2:0 není nikterak vysoký, v dalším průběhu zápasu nám nic moc nepovolili.

Ve druhém semifinále si, hlavně díky zkušenostem, poradili Rusové s hráči USA. Tento zápas byl velice vyrovnaný a rozhodnutí přišlo až ve třetí třetině, kdy Rusové nasázeli čtyři góly a mohli se těšit na finále s Kanadou.

To my se chystali na boj o třetí místo. I když lehce zklamaní, stále žila naděje na medaili a všichni hráči pro ni udělali maximum. Jenomže v závěru šampionátu už nebylo tolik sil a USA nás přehrálo a zaslouženě si odvezlo z Prahy bronz. Česká republika se musela spokojit pouze s bramborovou medailí.

Ve finále pak nebyl ruskému týmu platný ani sám Ovechkin, protože Kanada se tady potkala s úžasnou formou a přímo znemožnili Rusy výsledkem 6:1. Rusové prohru neunesli, a tak ani nepočkali na ledě na korunovaci vítěze a zbaběle odešli až na pár výjimek do kabin.

Zatímco Kanada tedy prošla Mistrovstvím hladce, náš šampion neměl cestu tak jednoduchou. A až do posledních chvil netušil, že právě on se stane vítězem. A nyní jej  tedy můžeme oficiálně vyhlásit. Stal se jim AWEE (cti ejvi), který konečným součtem 141 bodů překonal všechny ostatní tipéry!

Na druhém místě se umístil DONvito se 135 body a třetí místo si zasloužil za své výkony Rakostnicek, který patří dlouhodobě k nejlepším tipérům na Gamesites. Ale tento rok si odváží pouze bronz.

Děkujeme všem hráčům za účast, jelikož se opět potvrdilo, že mezi hráči jsou zdatní sportovci a věříme, že jste si i vy okořenili sledování mistrovství při fandění právě vašim střelcům. Příští rok se těšíme při dalším ročníku Tipovačky.

Výsledky Mistrovství i Tipovačky ZDE.

Obrovské poděkování patří Smokkeymu, který celou Tipovačku hodnotil, bodoval, barvičkoval a vlastně právě on nese největší zásluhu na dalším povedeném ročníku. Další poděkování patří také Jadbergovi, který zaskočil po indispozici Mimiho, jehož účast byla jedinou kaňkou turnaje.

Na závěr ještě jednou gratuluji vítězi Aweemu a u další tipovačky na viděnou.

Autor: Whoik; Zobrazeno: 4931x
napsat komentář
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ comment.created }} VIP
{{ comment.text }}
Komentář byl smazán
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ reply.created }} VIP
{{ reply.text }}
Komentář byl smazán
napsat komentář