{{ flash.text }}
sponzor gamesites.cz

Kolik tváří má lež?

přidáno dne 18.12.2014 uživatelem eFkacko

Již od malička nám naši rodiče říkali, jak lhát je špatné. Každý z nás slyšel :“Lež má krátké nohy“. Ale čím více dospíváme, tak si uvědomujeme, že někdy zalhat může být i prospěšné a méně bolestivé.

Já sám jsem upřímný typ člověka, jenž co má na srdci, tak to na jazyku. Všechno říkám z plných plic, tak jak to je. Ale i sám se přiznám, že někdy zalžu. Je to lež, která vylepší okolnosti. Jen sami řekněte, že jste už v životě tolikrát zalhali, že byste to už ani na prstech jedné ruky nespočítali!

Zatím jsme se bavili o té „lepší“ lži, jež je méně bolestivá, když se zjistí. Druhá strana tak většinou pochopí náš úmysl a tolik se nezlobí. Tato lež může také i v určitých směrech motivovat a v určitých oblastech je tedy opravdu prospěšná.

Na další straně stojí lež, která oplývá špatnostmi. Mezi ně bych zařadil lež, jež byla sdělena členovi blízké rodiny, nejlepším kamarádům nebo partnerovi. Spadá sem i lež sobecká nebo také pomluvy, které jsou založeny na základě lži.

Jednoduše řečeno, lež má jako člověk dvě tváře. Dobrou a špatnou. Já sám využívám jen té dobré a špatnou zavrhuji. A kterou využíváte Vy?

Podle mého názoru, bychom měli lži využívat je v krajních případech. A to ještě k tomu jen tu milosrdnou lež, jež nebolí! Co si o tom myslíte?

A najde se dokonalý člověk, jenž nelže vůbec?

Autor: eFkacko; Zobrazeno: 11693x
napsat komentář
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ comment.created }} VIP
{{ comment.text }}
Komentář byl smazán
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ reply.created }} VIP
{{ reply.text }}
Komentář byl smazán
napsat komentář