{{ flash.text }}
sponzor gamesites.cz

Mohou nové technologie nahradit knihy?

přidáno dne 18.12.2014 uživatelem eFkacko

V dnešní době jsme svědky, jak se vše kolem nás zdokonaluje. Staré stroje jsou nahrazovány novějšími, výkonnějšími a účinnějšími. Automobily dnes už skýtají takové moderní technologie, o kterých se nám před pár lety ani nezdálo. Velké krabicové televizory jsou postupně vyměňovány za útlé, plazmové. Svět jde s dobou dopředu. Ale je to vždy skutečně dobře a ku prospěchu věci?

 Mohou například nové technologie nahradit docela obyčejné, klasické papírové knihy? Já osobně si myslím, že ano. Knihy mohou být nahrazeny novou technologií. Také už dnes jsou knihy částečně nahrazeny čtečkami, které už často vídáme v běžném životě. Jsou cenově výhodné a mohou obsahovat i více titulů najednou. Řekněte sami, není to výhodné? Dalším významným faktorem, jenž dává kupujícím jasně najevo, proč je lepší pořídit si čtečku knih, je úspora místa. Člověk nemusí s sebou vláčet velkou bichli, ale vezme si lehčí, menší a především komfortnější čtečku knih. Na co bychom neměli zapomenout, je také ta rozdílná skladnost! Kdo chce mít doma velkou bibliotéku, na kterou se jenom práší, když může mít jen malé elektronické zařízení?

 I když jsem přesvědčený, že nové technologie mohou nahradit klasické knihy, nemohu zapomenout a také nezapomínám na kouzlo těch obyčejných, papírových knih. Váže se k nim určitá historie, kterou čtenář vnímá a cítí při každém otevření knihy. Obzvláště u starších výtisků. Velice mě fascinuje, jak velké úsilí je potřeba vynaložit pro vznik knihy. Ať už je to samotná práce spisovatele či ilustrátora, nebo pak práce knihtiskařů a vazačů. Zamyslel se někdo nad tím, kolika desítkami rukou musí kniha ve svém zrodu projít?

 Jsem přesvědčen, že mladší generace uvítá nové technologie spíše než generace starší.

A co si myslíte vy? Mohou nové technologie zcela nahradit knihy?

napsat komentář
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ comment.created }} VIP
{{ comment.text }}
Komentář byl smazán
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ reply.created }} VIP
{{ reply.text }}
Komentář byl smazán
napsat komentář