{{ flash.text }}
sponzor gamesites.cz

Novinky ze světa

dne 16.09.2014 pro sekci GS
Zdravím všechny čtenáře, i ty, co číst neumí (pro ně sem tam vložím do článku obrázek). Máme tu zajímavé novinky ze světa gamingu, které spatřily světlo světa v minulých dnech. Podíváme se, jak je na tom Valve se Steamem, kdo vede nej hry na Xboxu 360 a i že v herním světě svádí bitvy právníci o vše možné i nemožné. Proto se pojďte podívat do článku...

Valve bilancuje rok 2011

Zdá se, že rok 2011 byl dalším úspěšným obdobím pro tým Valvu, díky jejich službě Steam. Tento mimořádně silný sedmý rok zaznamenal nárůst o více než 100%. Platforma dosáhla 5 milionů souběžných uživatelů během vánočního výprodeje 2011. A co třeba nějaké statistiky?

Zatímco Steam zdvojnásobil počet doručených titulů oproti 2010 a obstarává přes 780 petabytů dat hráčů po celém světě, je tedy jasné, že se zvýšila kapacita služeb, které Valve nabízí. Během roku bylo registrováno přes 14,5 milionů kopií her, které Steam nabízí, což je nárůst 67% proti roku 2010. Do toho všeho samozřejmě zasáhly tituly jako The Elder Scrolls V: Skyrim, CoD: Modern Warfare 3, Deus Ex: Human Revolution a další.

Gabe Newell, spoluzakladatel a prezident Valve

„Steam a Steamworks se vyvíjí, aby naplnili požadavky uživatelů a vývojářů na nové služby a obsah“, říká Gabe Newell, spoluzakladatel a prezident Valve. „Podpora in-game položek již přesáhla počet 19 milionů kusů. Podpora Free to Play (FTP) her, která běží od června, již podnítila vydání 18 FTP titulů, další vyjdou v roce 2012. Chystáme se také na vydání Big Picture UI, které umožní hráčům na Steamu používat velké obrazovky a displeje ve více místnostech.“

Steam nyní nabízí přes 1.800 her pro více než 40 milionů registrovaných účtů. Je také zajímavé, kolik z těchto účtů bylo vytvořeno z důvodu zabanování prvního účtu systémem VAC.

 

Call of Duty na špici

Server Major Nelson vydal žebříček 20 nejhranějších her na konzoli Xbox 360 za celý rok 2011. Jistě stojí za zmínku a pro někoho možná bude překvapením, že první místa okupují tři samostatné tituly Call of Duty. Dokonce si všimněte, že celou čtvrtinu výsledkové listiny zaujaly hry ze série Call of Duty. Nyní výsledky:

1. Call of Duty: Black Ops
2. Call of Duty: Modern Warfare 3
3. Modern Warfare 2
4. Halo: Reach
5. Battlefield 3
6. Skyrim
7. Gears of War 3
8. FIFA 12
9. FIFA Soccer 11
10. Madden NFL 12
11. GTA IV
12. NBA 2K11
13. Battlefield: Bad Co. 2
14. Call of Duty 4
15. Battlefield 3 Beta
16. Halo 3
17. Gears of War 2
18. Forza Motorsport 4
19. Red Dead Redemption
20. Call of Duty: WaW

Je vidět, že navzdory narážkám na inovace a vývoj herního enginu se hry Call of Duty stále prodávají jako horká novinka.

 

Bethesda vlastní Fallout MMO

Právnická bitva mezi Bethesdou a Interplay o to, kdo je vlastníkem práv k Fallout MMO dospěla ke svému konci. Dohoda, kterou měl Interplay na vývoj hry byla anulována a zneplatněna. Práva, která umožňovaly firmě Interplay práci na MMO byly nyní navráceny zpět Bethesdě. Interplay nemůže používat žádnou značku či IP adresu Falloutu v budoucím vývoji her. Ale Bethesda vyplatí protivníkům 2 miliony dolarů. Jako odškodné, nebo je to součást dohody?

 

Interplay má povoleno pokračovat v prodeji originálních Fallout tactics, Fallout a Fallout 2 PC her do prosince 2013. Po tomto datu všechna práva ztratí a Fallout se stává naplno majetkem Bethesdy.

Takže Interplay Fallout MMo je mrtvý. A zklamaným hráčům nezbývá než doufat, že MMO vybudovaný ve světě Falloutu nezemře také v Rockvillu.

Zdroj: steampowered, ign

 

 

napsat komentář
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ comment.created }} VIP
{{ comment.text }}
Komentář byl smazán
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ reply.created }} VIP
{{ reply.text }}
Komentář byl smazán
napsat komentář