{{ flash.text }}
sponzor gamesites.cz

Novinky ze světa 2

dne 16.09.2014 pro sekci GS
Ahojky lidičky, opět vás vítám a přináším porcičku novinek z celého světa. Podíváme se společně na úspěchy konzole Xbox 360, zjistíme, jestli se v tomto roce dočkáme Playstationu 4 a nakoukneme pod pokličku borců z Blizzardu, kteří si pro nás chystají překvapení se svým Diablem. Nebudu dlouho obcházet kolem "horkého hrnce", ve článku se dočtete mnohem více...

Xbox zasahuje

Budete se asi divit, ale opět tu máme další zajímavá čísla. I když na CES Microsoft příliš neohromil, nyní přišel se zajímavou zprávou o prodeji herní konzole Xbox 360. Dle jejich vyjádření se prodalo přes 66 milionů zařízení a toto číslo ještě doplňuje Xbox Kinect, kterých se prodalo na 18 milionů kusů.

Poslední známé údaje, které Microsoft zveřejnil v říjnu, hovoří pouze o 56 milionech prodaných Xboxů 360. Pouhou jednoduchou matematikou dojdeme k zajímavému výsledku. V posledních několika měsících se prodalo přes 10 milionů konzolí.

Na závěr jenom zmíním, že ke službě Xbox live je připojeno už přes 40 milionů uživatelů.

 

Sony nepotvrdilo Playstation 4

Očekávání se zatím nenaplnila. Navzdory spolehlivým zdrojům, které říkaly, že Playstation 4 by mohl být představen na letošním E3, Sony říká něco jiného. Andrew House, prezident Sony Computer Entertaiment vysvětluje:

„Nemyslím si, že jsme nyní uvažovali informovat o budoucnosti konzole. Ale jednu věc musím zdůraznit. Na rozdíl od našich konkurentů, se snažíme, především na PS2 prodloužit jeho životnost a zajistit návratnost prostředků pro naše prodejní partnery. Chtěl bych říct, že kvůli obrovskému rozšíření Sony je to důležité z hlediska distribuce, infrastruktury a prodeje. Protože ve spoustě destinací působíme opravdu dlouho, můžeme si dovolit vstupovat na méně zajímavé trhy lépe a bez větších ztrát než naši konkurenti.“

Prezident Sony Worldwide Studios, Shuhei Yoshida hodnotí vše s úsměvem. „Vůbec nevím, o čem to mluvíte.“

Jak je vidět, nemůžeme čekat od Sony žádné novinky než to, co se objeví ohledně Playstation 3 v tomto roce.

 

Půjde Diablo do konzolí?

Objevují se nepotvrzené zprávy a zvěsti, že by mohl být Diablo uvolněný pro konzole.  Ale kolikrát už byli Blizzard ve fázi hledání vhodného developera, který by umožnil hráčům spouštět jejich oblíbenou hru na konzolích. Diablo 1 sice běžel už na Playstation 1, ale zdaleka nedosahoval takových kvalit jako na PC a načítání trvalo dost dlouho.

V každém případě již dříve tiskový mluvčí Blizzardu potvrdil na twitter kanále, že je zajištěna příprava Diabla na konzole a kdo bude hlavním vývojářem.

@TaNGoIX Yup. Josh Mosqueira is lead designer for the Diablo console project.

Není sice blíže specifikováno, že se bude jednat o Diablo III, ale mohlo by to tak být. Na druhou stranu, proč by se v Blizzardu snažili „vecpat“ na konzole staré tituly Diabla?

zdroj: microsoft.com, csnation.net

 

 

 

napsat komentář
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ comment.created }} VIP
{{ comment.text }}
Komentář byl smazán
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ reply.created }} VIP
{{ reply.text }}
Komentář byl smazán
napsat komentář