{{ flash.text }}
sponzor gamesites.cz

To nejlepší z CES 2012

dne 16.09.2014 pro sekci GS
Zajímáte se o mobily, tablety, počítače a nejnovější technologie? V tomto článku bych vám chtěl představit to nejdůležitější, co se stalo na letošním veletrhu v Las Vegas. Některé novinky jsou opravdu vychytané, výrobci se snaží nejvíce ohromit uživatele a nabídnout mu to nejlepší, co jsou schopni vyrobit. Více se dočtete uvnitř článku…

Consumer Electronics Show (ve zkratce CES) se koná v Las Vegas na začátku ledna. Tento rok bylo  zahájeno v neděli  8.1.2012. Jsou zde představeny největší novinky pro rok 2012.

Co zde bylo představeno? Na to se společně podíváme.

Tablety:

ASUS Eee Pad Memo 370T

První kousek, který Vám zde předvedu, vypadá opravdu nadupaně. Vyrobila ho firma Asus. Skrývá v sobě Tegru 3 a Android 4.0. Má 7" displej, což se možná může zdát málo, ale na běžnou práci to pohodlně postačí. Na zádech ponese 8MPx fotoaparát s auto-focusem. Normálně bych zde o tomto tabletu nepsal. Ale píši, protože tento tablet bude v prodeji za 249 dolarů (5000,- Kč).


 Takto vypadá

 

Tímto Asus nasadil laťku velice vysoko a konkurence se může jedině stydět.


Povedeným kouskem se stal také Asus Transformer Prime. Je to tableto-notebook. Pohání ho jako první Tegra 3 a Android 4.0. Úhlopříčka vyplňuje příjemných 10". Prime také nabízí zajímavou výdrž baterie, která je neskutečná. V klávesnici je totiž druhá baterie, která po připojení zvýší výdrž o 40%. Nechybí ani USB Port, pro připojení myši, klávesnice, nebo jiného zařízení. Pro zachycení zážitků by měl stačit 8MPx fotoaparát s LED bleskem.

 Recenze Asus Transformer Prime.

 

Smartphony:

Fujitsu F-07D

Telefon nevyčnívá z řady výkonem. Je to vzhled a ještě něco více. Liší se totiž tloušťkou. Je to nejtenčí smartphone na světě. Má úctyhodných 6,7 mm. A co je „něco více“? Vodotěsnost. Výrobci ho dokázali utěsnit natolik, aby odolal i vodě.

 Pokud je na displeji voda, nereaguje. Až po setření vody, se rozjede na plné obrátky.


Nokia Lumia 900

Vychází z modelu Lumia 800. Pojede na systému Windows Phone 7.5 Mango. Klasická úhlopříčka je 4,3". Tiká na jednojádrovém procesoru o frekvenci 1,4 GHz. Kapacita baterie je také vyšší, 1830 mAh.

 

 

 Nespleťte si ji s Lumii 800.

 

HTC Titan 2

Další z rodiny chytrých telefonů se systémem Windows Phone. Disponuje 4,7" displejem a 16 MPx fotoaparátem. Není to jenom výstřel od HTC? To už i mně přijde přehnané. Video jde nahrávat pouze v HD rozlišení (720p). Pravděpodobně je to omezeno systémem. Nechybí přední kamerka pro videohovory.

 HTC Titan 2

 

Ostatní:

Průřez elektromobilem

Jak asi vypadá elektromobil uvnitř? Svůj model ukázala na CESu firma Panasonic. Krátké video řekne více.


Robofotbal

Co takhle stolní fotbal, dobrá to hra že? Ale stolní fotbal s roboty, to už je něco jiného. Roboti se ovládají gamepady. Možná si říkáte, co když robot spadne, jak asi vstane? To mu ale nedělá žádný problém. Během pár sekund je zase na „nohou“.

 Taky bych si zahrál :).


Jaké to tam asi je?To můžete vidět na tomto videu s komentářem.


napsat komentář
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ comment.created }} VIP
{{ comment.text }}
Komentář byl smazán
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ reply.created }} VIP
{{ reply.text }}
Komentář byl smazán
napsat komentář