{{ flash.text }}
sponzor gamesites.cz

Novinky ze světa 3

dne 16.09.2014 pro sekci GS
Tvůrci a vývojáři her opravdu nezahálí. Pravidelně nás zásobují ukázkami svých připravovaných titulů a útočí na naše peněženky. V článku se dočtete o připravovaných Game Developers Choice Awards, Star Trek Online je už zdarma, Max Payne 3 také vystrkuje růžky a příští měsíc budete moct okusit vesmírné bitvy v Mass Effect 3. Tolik asi o dnešních novinkách a proto vzhůru do článku. Nebo vlastně dolů...

Cliff Bleszinski pořadatelem GDC Awards

Cliff Bleszinski ujistil, že je připravený být hostitelem letošních GDC 2012 (Game Developers Choice Awards). Nahradí tak předchozího pořadatele Tima Schafera. Jako designový ředitel Epic Games stojí Cliff za úspěšnou a oceněnou Unreal sérií, která měla mnoha milionový prodej, stejně jako za titulem Gears of War (přinesl přes miliardu dolarů). Gears of War byla oceněna na Game Developers Choice Awards 2007, kde získala tituly v kategoriích nejlepší hra, nejlepší technologie a nejlepší vizuální zpracování. Bleszinski uplatňuje svoji kreativitu v budoucích projektech Epicu na PC, mobily a konzole. Cliff je jednou z nejznámějších osobností herního průmyslu, proslavil se již jako teenager vydáním svého prvního komerčního titulu, hry Jazz Jackrabbit, a to ještě předtím, než dokončil střední školu. Jazz se stal bestsellerem a zůstává klasickou legendou mezi hráči.

GDC Awards obsahuje množství kategorií, včetně prestižní „Hry roku“ za období 2011. V této kategorii jsou nominováni:

Batman: Arkham City (Rocksteady Studios)
The ElderScrolls V: Skyrim (Bethesda Game Studios)
Portal 2 (Valve)
Deus Ex: Human Revolution (Eidos Montreal)
Dark Souls (FromSoftware)

Úplný přehled kategorií a nominovaných můžete nalézt zde.

 

Star Trek Online zdarma

Po několika měsících mezi placenými MMORPG, se rozhodli Perfect World Entertainment a Cryptic Studio  uvolnit Star Trek Online mezi bezplatné tituly (free-to-play).

„Opravdu jsme se na to těšili“, říká Jack Emmert, ředitel Cryptic Studios. „Umístění Star Treku mezi populární free-to-play hry zlomilo bariéry mezi zanícenými fanoušky a příležitostnými hráči. Nyní si každý může stáhnout hru a bezplatně ji hrát. Není nic lepšího, než zažít pocit kapitána sedícího na velitelském můstku vesmírné lodi.“

Hra nabízí spoustu výborných momentů, vesmírné bitvy, rozmanité spojenecké frakce, pozemní souboje a mnoho dalšího. Jak bývá zvykem u těchto F2P her, i zde si můžete přikoupit různé prémiové předměty a vylepšení. Klienta pro tuto hru si můžete stáhnout na webových stránkách Star Trek Online.

 

Max Payne 3

Rockstar Games se nás stále snaží navnadit na jejich plánovaný titul Max Payne 3. Na videu, které ukazuje scény ze hry si můžeme všimnout, jak Max zaměřuje a kosí nepřátele, a také vzhledu různých zbraní. Velkým plusem je zdařilý průvodce (vypravěč).

Chtěli by jste si za Maxe zahrát? Vypadá to, že vám nezbývá nic jiného, než čekat do května, kdy má být tato hra uvolněna pro Xbox 360, Playstation 3 a PC.

 

Mass Effect 3 demo

Tvůrci z Bioware oznámili, že demo Mass Effect 3 pro Xbox 360, Playstation 3 a PC bude vydáno 14. února.  Má umožnit hráčům zkusit galaktické bitvy proti dávné civilizaci Reaperů v různých lokacích, včetně ohromujícího útoku na Zemi, kterým vrcholí single-player mód.

Demo také podporuje Xbox Kinect a zjevně ukazuje, jak bude hra vypadat v co-op módu. Pokud  plánujete hrát hru na PC, Bioware upozorňuje na nutnou minimální konfiguraci systému pro demo.

OS - Windows XP SP3/ Vista SP1, Win 7
CPU - 1,8 GHz Intel Core 2 Duo
HDD - 15 GB volného místa
Grafika - NVIDIA 7900 nebo lepší; ATI X1800 nebo lepší
DirectX 9.0c

Pro ty, které láká co-op mód, je tu také zajímavá zpráva. Demo si bude moct každý zkusit 17. února, tři dny po uvolnění single-playeru. Multiplayer si můžete zahrát již od 14. února, ovšem pouze za splnění určitých podmínek: vlastnit Battlefield 3 a mít aktivovaný BF3 online pass.

Zdroj: prnewswire.com, STO, Bioware, tgn

 

 

napsat komentář
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ comment.created }} VIP
{{ comment.text }}
Komentář byl smazán
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ reply.created }} VIP
{{ reply.text }}
Komentář byl smazán
napsat komentář