{{ flash.text }}
sponzor gamesites.cz

McPixel

dne 16.09.2014 pro sekci GS
Co byste dělali, kdyby vám bylo řečeno, že zbývá 20 sekund do konce světa? Pomočili byste mimozemšťana, nastříkali si kečup do obličeje, zkopali první osobu, kterou byste objevili? Že ne? Tak v tom případě pro vás McPixel bude opravdu těžký oříšek, protože tady nějaké běžné řešení rozhodně hledat a ani čekat nemůžete a nic nedává smysl.

Co byste dělali, kdyby vám bylo řečeno, že zbývá 20 sekund do konce světa? Pomočili byste mimozemšťana, nastříkali si kečup do obličeje, zkopali první osobu, kterou byste objevili? Že ne? Tak v tom případě pro vás McPixel bude opravdu těžký oříšek, protože tady nějaké běžné řešení rozhodně hledat a ani čekat nemůžete a nic nedává smysl.

Hra, jak už bylo řečeno, je vlastně jeden „velkej“ logickej rychlík ve kterém naleznete 100 různých úrovní a na vyřešení každé z nich máte 20vteřin. Zdá se vám to málo? Nevěšte hlavu, když to náhodou nestihnete, nečeká vás žádné dlouhé načítání, tohle je rychlík, co nikde nestaví a vy prostě pokračujete dál do další úrovně, dalších 20 vteřin, nová globální hrozba a opět stejný úkol, zachraň svět! Možná by vás mohlo napadnout, že se tak hra stává stereotypní, ale už jsem psal, že má 100 úrovní, 100 naprosto odlišných úrovní? V jednu chvíli je hrozba schovaná v podobě homelese v zadní uličce za místním pajzlem a najednou stojíte na palubě vesmírného korábu, všude blikají světýlka a vy si říkáte, že nejlepší řešení určitě bude, si s těma světýlkama pohrát. Ani náhodou, zkuste si radši na řídícím terminálu zahrát Space Invaders a kdo ví, možná, že tak zachráníte svět od jisté zkázy.

 

Jeden z velkých plusů hry, je znovuhratelnost bez které byste celou hrou prolítli bezmála za hodinu. Řekněme, že jste objevili řešení pro záchranu světa, ale v oblasti je ještě plno dalších možných řešení, které sice nevedou k ničemu, ale potěší srdíčko a navíc po jejich 100% odehrání odemknou speciální levely, takže po jejich dokončení máte vlastně ještě možnost hledat nejen dobrá řešení, ale také ta špatná, která mnohdy bývají mnohem vtipnější a nápaditější a dokážou tak rozzářit nejednoho agresora, co si libuje v kopání do všeho živého.

Z technické stránky tedy z té vizuální je možné už z názvu odvodit, že tady se hraje na pixely a taky opravdu hraje. Kdyby náhodou někdo z vás měl fobii ze starších her a z rozlišení 320x200 apod. tak se téhle hře raději vyhněte dalekým obloukem anebo vlezte do nastavení a zobrazení si změňte například na efektní rozmazání, při kterém vám váš grafický miláček nejspíš bude dýchat z posledního, ale vy si hru užijete překreslenou do „novějšího“ vzhledu. Pro nás ostatní, kterým jde hlavně o zábavu je McPixel naprosto dostatečný i v tom nádherně kostrbatém kabátku. Jediná výtka tak asi patří hudebnímu doprovodu, který je poněkud stereotypní (jedna písnička, 100 levelů) a možná vás po čase omrzí, ale to nevadí, náplň hry vás pohltí natolik, že hudbu pomalu přestanete vnímat a o to autorům nejspíš šlo a to se jim také povedlo.

 

Co říci závěrem? McPixel v sobě kombinuje jednoduchost, smysl pro humor, který ale nemusí každému sednout a hlavně důkaz, že nezáleží na vzhledu, ale na obsahu. Hru si můžete vyzkoušet na www.mcpixel.net, kde vám k ochutnávce poslouží 6 úrovní přímo ze hry a pokud vás přesvědčí, tak si jí můžete za pár kaček na Steamu koupit a podpořit tak nezávislou vývojářskou scénu, případně je pak možnost koupit si hru i na Android marketu nebo na AppStore.

+ Jednoduchost

+ Humor

+ Znovuhratelnost

- Hudba po chvíli omrzí

- Krátká herní doba

9/10

napsat komentář
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ comment.created }} VIP
{{ comment.text }}
Komentář byl smazán
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ reply.created }} VIP
{{ reply.text }}
Komentář byl smazán
napsat komentář