{{ flash.text }}
sponzor gamesites.cz

Ace Combat : Assault Horizon

dne 16.09.2014 pro sekci GS
Hra Ace Combat : Assault Horizon patří mezi hodně kvalitní letecké arkády. Patří mezi nejstarší arkády vůbec, ale i přesto, jak dlouho už existují nám mají stále co přinést. Vycházel už na první PS, kde jste se ocitali v japonském a fiktivním prostředí. Nyní se přenáší k nám, do reálného světa a díky tomu patří k nejrealističtějším dílům tvůrcu Ace Combat.

Hra Ace Combat : Assault Horizon patří mezi hodně kvalitní letecké arkády. Patří mezi nejstarší arkády vůbec, ale i přesto, jak dlouho už existují nám mají stále co přinést. Vycházel už na první PS,  kde jste se ocitali v japonském a fiktivním prostředí. Nyní se přenáší k nám, do reálného světa a díky tomu patří k nejrealističtějším dílům tvůrcu Ace Combat.                                                                           

Ovšem reálnost se projevuje převážně jen v prostředí, ve kterém hrajete. Samotná hra a její hratelnost je totiž pořád stejně arkádová jako u předchozích dílů. Ukazatel nejbližšího nepřítele funguje úplně stejně jako u předchozích dílů série, takže ti, co už něco z toho hráli, v tom budou rychle jako doma.

Smysl hry je téměř stejný jako u předešlých dílů. Musíte se dostat za nepřítele, dostat ho do zaměřovače a sestřelit. Ale určitě nesmíme zatracovat AI, která se nedá jen tak jednoduše chytit a někdy Vám dokonce dokáže pořádně zavařit. Takže před tím, než někoho sestřelíte, předchází mnoho volných pádů, pádů střemhlav dolů, vývrtek apod.


Něco, co musíme opravdu ocenit je tzv. „Dog fight mód“. Pokaždé, když se dostanete do těsného závěsu za nepřítele, kamera se přiblíží co nejvíc to jde, roztřese se Vám. Také proto je hra tak reálná. Aby hra nebyla jen o bezhlavém lítání, vývojáři přidali i střelbu z vrtulníku kulometem, takže tahle jejich „ akční" vsuvka trochu narušuje jejich arkádovost, avšak dost příjemně.

Příběh jako takový mi přijde poněkud nezáživný, nezajímavý. Prostě takový neslaný, nemastný. Vypadá to pak, že se vývojáři snažili jen trochu vyplnit místo mezi úrovněmi. Většinou stejně jde jen o zlikvidování všech nepřátel.


Opravdu kvalitní je hratelnost a grafika. Ovládání kulometu, ovládání stíhačky je dokonale propracované. Grafika je taktéž úžasná, každý výbuch je vylepšen součástkami, které odpadávají z letounu, olejem, který stříká všude možně. Takže koneckonců, určitě musíme ocenit hratelnost, grafiku a různorodost strojů, které ovládáte. Jediné, co mě výrazně zklamalo je příběh, ale ten je kompenzován zase v jiných směrech.

napsat komentář
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ comment.created }} VIP
{{ comment.text }}
Komentář byl smazán
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ reply.created }} VIP
{{ reply.text }}
Komentář byl smazán
napsat komentář