{{ flash.text }}
sponzor gamesites.cz

WinRAR

dne 16.09.2014 pro sekci GS
Jedním z nejzákladnějších programů, které by neměly chybět na žádném počítači, je s určitostí představovaný WinRAR. V dnešním světě, kdy se všechno zmenšuje a miniaturizuje, působí program jako balzám na duši. Základem programu je tedy komprese, což znamená zmenšení velikosti obsahu vámi vybraného souboru.

Jedním z nejzákladnějších programů, které by neměly chybět na žádném počítači, je s určitostí představovaný WinRAR. V dnešním světě, kdy se všechno zmenšuje a miniaturizuje, působí program jako balzám na duši. Základem programu je tedy komprese, což znamená zmenšení velikosti obsahu vámi vybraného souboru.

Program má mnoho využití, které vám usnadní práci se soubory. Vžijte se situace, kdy potřebujete uvolnit místo na disku důležitějším věcem, ale nechcete data ztratit. Vyhodit soubory do koše tedy nepřichází v úvahu. V té chvíli nastupuje spolehlivý WinRAR. Nedůležité věci můžete spokojeně zmenšit na takovou velikost, díky které získáte požadovaný prostor.

Dalším využití komprese se vám bude hodit, pokud potřebujete data poslat emailem nebo jiným způsobem přes internet. Než abyste posílali několik souborů zvlášť, zde je nahradíte jedním. Stejně tak jej můžete využít při zápisu dat na CD nebo jiné přenosné média. Mají totiž omezenou velikost, s čímž si program samozřejmě poradí.

Mezi možnosti virtuálního kompresoru patří také nastavení kvality výsledné zmenšeniny. Pokud máte méně času, rozhodně nebude volit nejkvalitnější cestu, jelikož právě ta zabere času nejvíce. Máte taky možnost zvolit si bezkompresové zabalení, díky čemu si pouze zabalíte mnoho dat do jednoho souboru, což se hodí hlavně při kopírování.

V dnešní době stahování z internetu se velice hodí funkce rozdělení souborů na více částí. Pokud tak uploadujete svůj soubor na internet, rozhodně je snazší nahrávat více částí než jednu velkou. Což ocení hlavně následní stahovači, kteří si tak stahování mohou rozvrhnout na více času. Tuto funkci využijete také ve chvíli, kdy potřebujete na CD vypálit soubor, který je větší i po kompresi. Rozdělíte si soubor na dva a vypálíte je zvlášť na 2 CD. Spojení už pak není problém.

Vzhledem k využívání komprese v dnešním virtuálním světě, potřebuje tento program opravdu každý. Můžete ho využít jak k ryze amatérským účelům, tak ke zrychlení právě na počítači, což ocení hlavně pokročilejší uživatelé. Potřebujete rozbalit komprimovaný soubor?  WinRAR je tu právě pro vás.

napsat komentář
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ comment.created }} VIP
{{ comment.text }}
Komentář byl smazán
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ reply.created }} VIP
{{ reply.text }}
Komentář byl smazán
napsat komentář