{{ flash.text }}
sponzor gamesites.cz

Total Commander

dne 16.09.2014 pro sekci GS
I Windows si našel svého průzkumníka, který je zde hlavně pro vás k ulehčení práce se soubory v počítači. Ať už patříte mezi fanoušky klasického Windows nebo ne, rozhodně si přečtěte následující řádky. Možná dojdete až ke změně názoru.

I Windows si našel svého průzkumníka, který je zde hlavně pro vás k ulehčení práce se soubory v počítači.  Ať už patříte mezi fanoušky klasického Windows nebo ne, rozhodně si přečtěte následující řádky. Možná dojdete až ke změně názoru.

Nejdříve se podíváme do historie, odkud se vlastně Total Commander vzal. Starší uživatelé si určitě ještě pamatují časy MS Dosu, kdy nějaké kopírování a přesunovaní souborů bylo za hranicí možností počítače. Příkazová řádka byla poměrně složitá a pro amatéry nevyužitelná, a tak se na trhu objevily první vlaštovky ulehčující pohyb ve Windowsu. Zde se také píše začátek historie Commanderu.

 

Vzhled není nijak vábivý, ale pro jeho účely dostačující. Program je rozdělen svisle na dvě části, přičemž v levé vidíte výpis souborů z vámi určeného adresáře a vpravo v podstatě totéž, akorát z jiné zvolené direktorie. Soubory můžete v této chvíli kopírovat zleva doprava, jak se vám zlíbí. Oproti přepínání různých oken v tradičním Windowsu je to příjemné ulehčení práce.

Program nemá však pouze jedno určení, ale je jich hned několik. Jedno z nich je možnost komprimace souborů do výsledné zmenšené podoby. Další, hojně využívanou možností, je přístup k FTP. Tuto možnost využívají hlavně pokročilejší uživatelé, a proto je spíše v pozadí, aby nijak nepřekážela zbytku uživatelů.

Možná si říkáte, že by vám Total Commander byl k ničemu, ale po jeho vyzkoušení pochopíte, proč patří mezi nejoblíbenější programy uživatelů Windowsu. Jestli potřebujete ulehčit práci se soubory, T. Commander je jasná volba.

napsat komentář
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ comment.created }} VIP
{{ comment.text }}
Komentář byl smazán
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ reply.created }} VIP
{{ reply.text }}
Komentář byl smazán
napsat komentář