{{ flash.text }}
sponzor gamesites.cz

IrfanView

dne 16.09.2014 pro sekci GS
Další z mnoha nástrojů na úpravu obrázků si našel místo i v našich recenzích. Ať už pracujete na vyšší grafické úrovni nebo chcete pouze kvalitní nástroj na menší úpravy, po tomto textu si rozhodně vyberete.

Další z mnoha nástrojů na úpravu obrázků si našel místo i v našich recenzích. Ať už pracujete na vyšší grafické úrovni nebo chcete pouze kvalitní nástroj na menší úpravy, po tomto textu si rozhodně vyberete.

Důležitý krok při používání programu IrfanView činíte již při jeho instalaci. Volíte si totiž formáty, které chcete asociovat právě s programem. Zvládne totiž téměř jakýkoliv formát obrázků, který si dokážete představit. Po instalaci následuje snadné spuštění a využívání programu.

 

Stačí otevřít obrázek a můžete IrfanView naplno využívat. Už při pouhém prohlížení obrázku si všimnete různých možností zobrazení. Nejvyužívanější jsou zobrazení v originální velikosti, roztažení přes celou obrazovku nebo zmenšení do velikosti okna. Mezi další možné úpravy obrázku je zmenšovaní či zmenšování, které vám povolí obrázek upravit až v řádu desetitisíců procent. 

Program neslouží pouze jako prohlížeč obrázku, ale nabízí také jednoduché úpravy. Ať už jde o nastavení velikosti, barev nebo efektů. Pokud vám však tyto možnosti nestačí, máte možnost si program rozšířit pomocí Plutonů, které jsou volně ke stažení.

 

Ceněnou vlastností programu je možnost tvorby prezentace. Vyberete si několik obrázků, které budete chtít promítat v řadě za sebou. Nechybí zde ani možnost přidat hudební doprovod, což ocení každý divák vaší slideshow. Uložit jej můžete ve formátu, se kterým si hravě poradí i vaše jiné programy, což přináší možnost spustit prezentaci na počítači bez nutnosti mít IrfanView nainstalovaný.

Pokud netoužíte mít počítač přeplněn různými prohlížeči obrázku, je vaším východiskem rozhodně IrfanView. Jeden program zde totiž nahradí hned několik dalších. Pokud si navíc rádi prohlížíte své oblíbené fotografie či obrázky, není na co čekat a obstarat si IrfanView.

napsat komentář
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ comment.created }} VIP
{{ comment.text }}
Komentář byl smazán
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ reply.created }} VIP
{{ reply.text }}
Komentář byl smazán
napsat komentář