{{ flash.text }}
sponzor gamesites.cz

Hamachi

dne 16.09.2014 pro sekci GS
Internet je dnes nezbytnou součástí většiny domácností, a proto programy zabývající se práce s ním zaznamenávají velkou úspěšnost. Jedním z ním je Hamachi. Přes internet je propojeno nespočet počítačů, avšak nenabývá tolik možností jako propojení přes lokální síť. A v tu chvíli přichází Hamachi, které vám umožní sdílet soubory nebo hrát hry s kamarády, jako by seděli vedle vás.

Internet je dnes nezbytnou součástí většiny domácností, a proto programy zabývající se práce s ním zaznamenávají velkou úspěšnost. Jedním z ním je Hamachi. Přes internet je propojeno nespočet počítačů, avšak nenabývá tolik možností jako propojení přes lokální síť. A v tu chvíli přichází Hamachi, které vám umožní sdílet soubory nebo hrát hry s kamarády, jako by seděli vedle vás.

 

Hamachi slouží k vytvoření vlastní virtuální sítě v rámci internetu. Svou síť si pojmenujete a zaheslujete dle vlastní libosti. Do této sítě se můžou napojit další uživatelé, s jejichž počítačem budete propojeni jako byste byli v jedné místnosti a byli propojeni síťovým kabelem. Při větším počtu uživatelů je tato možnost k nezaplacení.

Výhodou Hamachi je především schopnost ošálit programy, které se po připojení k programu domnívají, že jste napojení právě na LAN, zatímco vy jste spojeni s člověkem na míle daleko. Tato schopnost je oceňována hlavně ve sféře počítačových her, které vás jinak k vlastní síti nepustí. Dalším využitím je práce s programy, které fungují vyloženě na LAN bázi, s kterými tak můžete pracovat normálně přes internet.

 

Po nainstalování programu vám vznikne v počítači nový virtuální ovladač, díky kterému se ve vašem seznamu síťových připojení objeví nová položka. Hamachi vám také přidělí vlastní interní IP adresu, díky které se budete po síti pohybovat.

Po prvním spuštění programu vám vyjede podrobný manuál, podle kterého není problém vše správně nastavit, abyste neměli v průběhu práce problémy. Pak je už jen na vás, jestli si založíte vlastní síť nebo se do některé přidáte. Nezbývá než říct, vítejte ve světě internetu

napsat komentář
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ comment.created }} VIP
{{ comment.text }}
Komentář byl smazán
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ reply.created }} VIP
{{ reply.text }}
Komentář byl smazán
napsat komentář