{{ flash.text }}
sponzor gamesites.cz

Air Conflicts: Secret Wars

dne 16.09.2014 pro sekci GS
V poslední době se nemáme možnost často setkávat s leteckými simulátory. Dříve tomu bylo jinak a na tuto dobu se pokusili navázat vývojáři z týmu Games Farm. Letecký simulátor je něco natolik specifického, že oslovit větší skupinu hráčů je téměř nemožné. Buď si hráči stěžují na přílišnou náročnost ovládání a hratelnosti anebo naopak na jednoduchost hry. A tak se snaží vývojáři udělat jakýsi kompromis. Jelikož se dřívější díl Air Conflicts dostal pod vlnu kritiky, museli producenti zapracovat, aby hra přitáhla hráče, kteří již nad sérií zlomili hůl.

V poslední době se nemáme možnost často setkávat s leteckými simulátory. Dříve tomu bylo jinak a na tuto dobu se pokusili navázat vývojáři z týmu Games Farm. Letecký simulátor je něco natolik specifického, že oslovit větší skupinu hráčů je téměř nemožné. Buď si hráči stěžují na přílišnou náročnost ovládání a hratelnosti anebo naopak na jednoduchost hry. A tak se snaží vývojáři udělat jakýsi kompromis. Jelikož se dřívější díl Air Conflicts dostal pod vlnu kritiky, museli producenti zapracovat, aby hra přitáhla hráče, kteří již nad sérií zlomili hůl.

Hra nabízí hráčům zážitek pro jakoukoliv možnost ovládání, ať už jde o myš, klávesnici nebo gamepad. Ve hře máte na výběr dvě možnosti – arkádu a simulaci. Po chvíli zkoušení však zjistíte, že rozdíl mezi těmito možnostmi je zanedbatelný. Arkádový systém totiž převažuje. Pro nováčky je doporučen spíše arkádový režim. Systém je intuitivní a možnosti letu jsou omezené. Nemůžete tak manévrovat, jak byste si možná představovali, ale pokud s leteckými simulacemi začínáte, je tato volba jako pro vás dělaná. Ovladatelnost je jednoduchá a přímá. Máte na výběr ovládání motoru, zbraní a kamery. Jelikož je Air Conflicts válečná hra, nejdůležitějším prvkem jsou zde zbraně. Ke střelbě můžete použít jak rázný kulomet, tak bomby nebo rakety. Ovládání motoru se omezilo na možnost přidání či ubrání síly. Toto využijete obzvlášť při kladení bomb na cíl. Na výběr máte hned několik různých pohledů kamer díky nimž si můžete bojové akce skutečně vychutnat. Co je ovšem lehkým negativem zvláště pro zkušenější hráče, je nevyčerpatelná zásoba paliva v nádrži. Ale i to je maličkost, kterou lze snadno přehlédnout.

Velkým pozitivem titulu je atmosféra hry. Příběh je zasazen do různých historických událostí, díky čemuž hra dostává zajímavý nádech. Hlavní postavou hry se stává DeeDee. Ne, neočekávejte přísného, tvrdého a řízného pilota letounu. DeeDee je totiž překvapivě ženského pohlaví, což nebývá u podobných her zvykem. A věřte, je to příjemné osvěžení. Příběh obsahuje dvě dějové linky. Ta hlavní se datuje do roku 1940 do bojů druhé světové války. Ta druhá se pokouší lehce nastínit válku první.

Na úvod příběhu vás čeká návštěva dlouholetého přítele otce DeeDee. Otec bohužel zemřel ve válce, a tak na vzpomínky zbyl pouze jeho kamarád. Po chvilce povídání se dostanete k samotnému prvnímu jobu. Možná trochu nezvykle se jedná o nelegální pašeráckou činnost. Postupně se vypracujete ve skvělého pilota, čímž vzbudíte zájem armády o vaše služby. A tak se dostáváte do hry. Ta nabízí 7 kampaní s 50 misemi. Procestujete celou Evropu napříč a dostanete se také do severní Afriky.

Co se týče arzenálu letounů, je hra opravdu štědrá. Na výběr máte až 16 letadel. Samozřejmě nesmí chybět Spitfire nebo Messerschmidt. Vaše úkoly jsou rozmanité a rozhodně nebudou nudit. Ať už bombardujete nepřátele nebo útočíte na lodní konvoj. Dále se v některých misích ocitnete v roli jakéhosi agenta, kdy musíte bez přistižení doletět na určité místo, kde vyzvednete důležitý vojenský materiál.

A co by to bylo za leteckou hru, kdyby nenabízela možnost Multiplayeru? Ano, i Air Conflicts si můžete zahrát s vašimi kamarády po síti. Ať už se jedná o LAN hru nebo vyloženě po síti. Můžete se utkat v soubojích s piloty ze všech koutů světa a otestovat tak své schopnosti.

Jste-li fanoušek historie nebo letectví obecně, určitě stojí za to si přestavovanou hru pořídit. Různé možnosti boje a rozmanitost je přesně to, co vás na hře bude nejvíce bavit a nepustí vás dlouhé hodiny.

napsat komentář
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ comment.created }} VIP
{{ comment.text }}
Komentář byl smazán
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ reply.created }} VIP
{{ reply.text }}
Komentář byl smazán
napsat komentář