{{ flash.text }}
sponzor gamesites.cz

Posel Smrti

dne 16.09.2014 pro sekci GS
Již osm let uplynulo od vydání prvního dílu úspěšné série Posel Smrti, známé především jako Black Mirror. První díl vytvořilo české studio Future Games, ale už u druhého dílu se chopili práce němečtí Cranberry Production. Třetí díl je také díl poslední, a tak se zde dozvíte rozuzlení celé série. Čím vás Posel může zaujmout anebo naopak zklamat se dozvíte v následujících řádcích.

Již osm let uplynulo od vydání prvního dílu úspěšné série Posel Smrti, známé především jako Black Mirror. První díl vytvořilo české studio Future Games, ale už u druhého dílu se chopili práce němečtí Cranberry Production. Třetí díl je také díl poslední, a tak se zde dozvíte rozuzlení celé série. Čím vás Posel může zaujmout anebo naopak zklamat se dozvíte v následujících řádcích.

Třetí díl přesně navazuje na díl druhý, a tak bych doporučil si zahrát nejdříve právě jej. Druhý díl nabízel vlažné tempo hry, a tak jste se možná ze začátku hry trochu nudili. To ovšem neplatí o třetím dílu. Ten začíná tam, kde druhý díl skončil. Hlavní postava Darren Michaels stojí s úžasem v očích a pochodní v ruce před hořícím panstvím Black Mirror. Tam je taky lapen policií a následující dny musí strávit ve vězení. Avšak jednoho dne se stane něco neočekávaného. Do věznice přijde rozkaz propustit Darrena, jelikož za něj někdo zaplatil kauci. A v tomto čase začíná ta pravá hra. Nyní se před vámi otevírají úkoly. Hlavním z nich je zjistit, kdo onu kauci zaplatil. Dále pak samozřejmě musíte dokázat, že jste byli křivě obviněni. A na závěr na váš zbude objasnit záhady týkajících se rodu Gordonů.

I třetí díl se odehrává v městečku Willow Creek a okolních prostranství. Rozhodně zde nečekejte velký vzruch, neboť městečko je opuštěné a jediný rozruch zde způsobují turisté, kteří zde zavítali kvůli záhadám rodu Gordonů. Darren pak zavítá na panství Blafl Mirror, kde navštíví na smrtelné posteli ležící lady Victorii. Victorie je zároveň s Darrenem poslední žijící členkou rodu Gordonů. V posledním díle série se také setkáváte se starými známými postavami z dřívějších dílů.

Třetí titul série si naplno užijete pouze pokud znáte i dva předchozí díly. Jelikož příběh není v tomto díle nijak přiblížen, musíte zapátrat v paměti na předešlé díly. V jiném případě budete mít problém poznat staré přátele nebo naopak protivníky. Fanoušek série rozhodně ocení rytmus a tempo hry. Atmosféra je totiž totožná s předchozími díly, a tak si ji můžete užívat plnými doušky. V závěru příběh lehce zvolní a jelikož už víte jasný cíl hry a svého soupeře, dohráváte hru pouze účelově.

Jelikož má hra české základy, rozhodlo se ji studio TopCD kompletně přeložit do češtiny. Ať už jde o psaný text a nebo dokonce dabing postav, který vám hraní výrazně ulehčí. Druhý díl byl ohledně dabingové obsazení poměrně zklamáním, a tak se tentokrát společnost rozhodlo vsadit na jistotu a přivolali si na pomoc režiséra Zdeňka Houba, který měl na starosti již dabing jedničky. Oproti druhému dílu je zlepšení patrné, hlavně vyčnívá výkon Davida Prachaře, dabéra hlavní postavy, který ještě v druhém dílu ne úplně přesvědčil. Ovšem tentokrát se jal své role parádně. Co může hráčům na dabingu trochu vadit jsou rozdílné hlasy některých postav oproti předešlému dílu. Ale po pár desítkách minut si i na toto lze zvyknout.

Další změny se udály na místech vašeho pobytu ve hře. Ačkoliv jednotlivé lokace již dobře znáte z předešlých dílů, nenechali vás autoři se potopit do stereotypu, a tak si zajisté všimnete pozměněného nábytku, jiných úhlů pohledu kamer anebo celkově temnější atmosféru na dříve světlejších místech. Němečtí tvůrci možná mohli vypracovat více míst, kde by se dalo pohybovat, avšak jednoduchost je v tomto případě prioritou.

Mnoho hráčů také ocení stejné ovládání jako tomu bylo v případě druhého dílu série. Důležitou součástí hry je také Darrenův deník, který vám v mnoha situacích může pomoci, jelikož si tam hlavní postava zapisuje všechno potřebné k úspěšnému dokončení hry. Problémem by naopak mohly být složitější minihry nebo úkoly, které se objevují bohužel až na konci dílu, což vám trošku znesnadní dohrání do konce. Celkově vám hra zabere poměrně slušných 25 hodin hraní a stráveného času u ni rozhodně nebudete litovat.

napsat komentář
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ comment.created }} VIP
{{ comment.text }}
Komentář byl smazán
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ reply.created }} VIP
{{ reply.text }}
Komentář byl smazán
napsat komentář