{{ flash.text }}
sponzor gamesites.cz

Nový web Gamesites.cz

Napsal Dwandy dne 23.09.2014 pro sekci GS
Po nějaké době opět přichází jedna z největších změn, která může Gamesites.cz potkat. Již před několika lety jsme dali přednost vlastnímu webu namísto různých php-fusionů a ani tento nový web není výjimkou. Nejedná se pouze o změnu vzhledu, ale o celkově zbrusu nový systém, využívající nejnovější technologie, který jsme poslední měsíce vyvíjeli. Starý web už působil velice zastarale a naši pravidelní návštěvníci se bohužel potýkali s problémy, které vznikaly neustálým "vylepšováním" právě starého webu. Nejeden uživatel si vytrhal 5 tuctů vlasů například k vůli odhlašování. Co všechno nás vedlo k vytvoření nové webové stránky? A co si od toho vlastně slibujeme? To se dozvíte v pokračování.

NĚCO Z HISTORIE

Celkově se jedná o třetí webový systém, na kterém Gamesites.cz běží. Když začátkem roku 2009 náš portál začínal, neměli jsme příliš zkušeností, ani možností k nějaké lepší webové prezentaci, a proto jsme náš první web spustili, stejně jako 90% všech začínajících projektů, na webu staženém zdarma. Systém se jmenoval PHP-NUKE, což je velice podobné tolik oblíbenému PHP-FUSION a bylo to na začátek fungování maximálně dostačující. Abychom občas naše návštěvníky vyvedli ze stereotypu, sem tam jsme vytvořili nový vzhled (theme) pro tento free systém a vše bylo naprosto oukej.
 
Díky tomu, že jsme se chtěli nějakým způsobem rozšiřovat nás postupně začal free systém omezovat, a tak jsme se pustili do našeho prvního, námi vytvořeného, webu. Vývoj trval neskutečně dlouho, byla to pro nás coby začátečníky veliká výzva, protože GS již v té době nebyl zrovna malý projekt. Po několika měsících práce jsme web spustili, bylo to koncem roku 2011 a tehdy začalo opravdové peklo :) Přicházel jeden problém za druhým a my měli každý den o zábavu postaráno. Vlastně jsme se snažili tyto chyby a problémy eliminovat po celou dobu fungování (téměř 3 roky) a dodnes se nám nepodařilo odstranit vše, co bylo potřeba.
 
Dnes je veliký den, kdy opět vydáváme náš nový web (číslo 2) a netrpělivě očekáme všechny problémy, které se určitě objeví. Jsme připraveni!!! :)

NĚCO O NOVÉM WEBU

Nápad na nový web vznikl prakticky rok po tom, co byl vydán náš první vlastní web(cca 2012). Přiznejme si, že web nebyl zrovna 2x přehledný, což se začalo projevovat až po spuštění (trochu pozdě nám to došlo :) a právě proto začaly vznikat návrhy tak brzy. Tento web má být úplným opakem, přehlednost je zde na prvním místě (snad) a z toho důvodu byla spousta uživatelských i našich funkcí vymazána. 

Na webu jsme pracovali více než 250 hodin čistého času. Využíváme moderní technologie mezi které patří například Nette, Redis, Doctrine, Angular, jQuery, Html 5 a spousta dalších. 

Web je hotový na 90%, zbylých 10% musíme dokončovat v ostrém provozu (tímto se omlouváme za některá dočasná omezení, nebo větší chyby) Ty nám můžete psát sem, čímž nám rozhodně pomůžete! 

CO BUDE DÁL?

Chcete nový server pro nějakou méně známou hru? Žádný problém, jeden klik sem, druhý klik tam a server je plnohodně zařazen pod Gamesites.cz. Vznikla nějaká fajn hra, o které by jste se zde chtěli dozvídat nějaké informace? Opět žádný problém! Starý web nám ukázal, jakých chyb se vyvarovat, takže již nebude problém nabídnout vám vše, co si budete přát!

Nějaké historické fotky :)


   
   
   

A ještě pár návrhů na design, který nikdy nebude dokončen

 
   
Autor: Dwandy; Zobrazeno: 19862x
napsat komentář
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ comment.created }} VIP
{{ comment.text }}
Komentář byl smazán
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ reply.created }} VIP
{{ reply.text }}
Komentář byl smazán
napsat komentář