{{ flash.text }}
sponzor gamesites.cz

Novinky ze světa 5

dne 16.09.2014 pro sekci GS
Všechny vás zdravím na konci týdne a vlastně začátku nového. Rozhodl jsem se vybrat zajímavosti, které se v uplynulém týdnu udály a podělit se o ně s vámi. Dočtete se tak, jak moc se nevyplácí mít příliš nahlas puštěné akční střílečky; Rockstar vykopnul do světa další trailer Payna 3 a Apple se navezl do nezávislých vývojářů a jejich nový update přinese výrazná omezení. Kdo má oči, ať si přečte....

ZÁSAHOVKA VYSTRAŠILA PAŘANA

Sedíš doma, hraješ si hru a najednou tě někdo napadne, možná tě dokonce i zraní. Zachováš chladnou hlavu, ignoruješ ho a pokračuješ v hraní. Další věc, kterou si uvědomíš je to, že S.W.A.T. buší na vaše dveře a kvůli hlouposti vystraší tebe i tvou rodinu.

To se opravdu stalo jednomu teenagerovi a jeho rodině tento týden v Texasu. Mladík, jehož rodiče si nepřejí uvádět jeho identitu, hrál Call of Duty: Black Ops na svém Xboxu 360, když ho jiný hráč napadl a zranil. Pak se někdo ozval, že na něj zavolá S.W.A.T. zásahovku, ale hráč to ignoroval a pokračoval ve své zábavě. A za chvíli už jen vyjeveně koukal!

O dvacet minut později operátor sdělil, že dostal hlášení o tom, že byla postřelena jedna osoba a někdo stále pokračuje ve střelbě uvnitř domu. První přivolaný policista ale nepozoroval žádné známky střelby uvnitř domu, i když hra stále běžela i v okamžicích, kdy policie obkličovala dům s nic netušící rodinou. Podle samotného hráče to byli rodiče, kteří první uviděli venku muže s opravdovými zbraněmi a někoho s megafonem, který volal mladíkovo jméno. „Všichni jsme byli vyděšení, úplně mimo“, řekl. „Nerozuměli jsme, co po nás chtějí. Mysleli jsme, že honí někoho, kdo proběhl okolo našeho domu, nebo se ukrývá v loděnici. Vůbec nic jsme netušili a nečekali.“

Rodina, která byla příliš vyděšena na to, aby vůbec vyšla před dům sama zavolala tísňovou linku a byla přepojena na oddělení místní policie. Ti nakonec přesvědčili celou rodinu, že jim nic nehrozí a mohou v klidu vyjít ven. Policie stále pátrá po tom, kdo jako první zavolal na linku 911 a ohlásil střelbu v domě.

 

MAX PAYNE PODRUHÉ

Společnost Rockstar Games vydala před několika dny druhý oficiální trailer očekávaného pokračování Max Payne 3. Trailer ukazuje historky a záhady, kterých je okolo Maxe plno. Začíná únosem ženy Rodriga Branca. Vyšetřování tohoto únosu vede Maxe do světa plného klamu a násilí.

 

Při hraní Maxe Payna nemáte nárok na přestávku či odpočinek. Vydání hry je plánováno na 15. května pro konzole PS3 a Xbox 360. Hráči na PC si budou muset počkat do 29. května.

 

APPLE BLOKUJE VÝVOJÁŘE

S ohlášením vydáním nového updatu 10.8 systému Mac OS X, který má pracovní název Mountain Lion (puma) oznámil Apple, že bude blokovat všechny neoficiální aplikace, tzn. ty, které neprojdou App Storem. Pokud si nestáhnete například novou hru přímo z App Storu, čekejte omezení, jestli si budete chtít hru spustit.

Nový doplněk v updatu se jmenuje Gatekeeper a automaticky chrání uživatele před aplikacemi neregistrovaných vývojářů nebo softwarem staženým z nezávislých stránek. Majitelé iPhonů či iPadů si tak budou moct instalovat aplikace pouze z App Storu. Uživatelé si ale budou moct změnit toto omezení tak, aby šlo nainstalovat jakoukoli aplikaci určenou pro tento operační systém. Na druhou stranu se nečeká, že tuto možnost využije větší množství uživatelů.

Omezení nového systémového updatu je zaměřeno proti neregistrovaným vývojářům a jejich softwaru. Kdo chce být oficiálním vývojářem pro iOS a obdržet tzv. Apple Developer ID, ten musí ročně platit 99$.

Zdroj: csnation, apple

 

 

napsat komentář
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ comment.created }} VIP
{{ comment.text }}
Komentář byl smazán
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ reply.created }} VIP
{{ reply.text }}
Komentář byl smazán
napsat komentář