{{ flash.text }}
sponzor gamesites.cz

Pojď hrát Gather či Mix na náš Teamspeak

Napsal PEto dne 01.10.2014 pro sekci CS 1.6
Již dlouho máte možnost zajít na náš Teamspeak 3 server (ts.gamesites.cz), skočit do veřejné roomky určené na skládání gatherů či mixů a čekat. než se k vám připojí další hráči. Jelikož však aktivita v těchto místnostech nebyla vysoká, rozhodli jsme se je oživit. Budete si tak moci zahrát jak s jinými hráči, tak i s adminy, nebo dokonce s vedením. A přitom jediné, co proto budete muset udělat, je zajít na Teamspeak a být připraven v jedné z roomek v Mixovací Free Zoně. Veškeré podrobnosti a zajímavosti se dozvíte uvnitř článku

Gather nebo Mix?

Někteří z vás slyší o tomto stylu hraní možná poprvé, ale ani tak se nemusíte bát zúčastnit. Jak v Gatheru, tak v Mixu se jedná o týmové pojetí hry. To znamená hru 5 vs. 5 na libovolné mapě, na které se oba týmy dohodnou.

Gather znamená, že se sejde 10 hráčů v jedné místnosti, potažmo na jednom serveru, rozhodí se do dvou týmu po pěti a hra může začít. Výběr hráčů do týmů může proběhnout dvěma způsoby. Tím jednodušším je vybrat kapitány pro obě mužstva, ti si následně dají nožový souboj o to, kdo začne vybírat další hráče. Složitějším výběrem hlavně na organizaci je tzv. rozhazování pistolek. Kdy se všichni hráči setkají na domluveném místě, vhodí svou pistolku (glock či usp) do domluveného místa, většinou nějakého rohu, kde se pistole promíchají a následně hráči po jednom přicházejí a podle pistole, která jim padne do ruky jsou buď T (Glock) nebo CT (USP).

Specialitou našich gatherových klání je tzv. Knife neboli nožový gather. U tohoto typu hry se nestřílí, ale pouze bojuje nožem nebo granáty. Pokud si myslíte, že právě boj na krátkou vzdálenost je vaší předností, neváhejte a zapojte se.

Mix je styl hry, kdy se proti sobě utkají dva předem domluvené týmy. To znamená, že stačí být členem pětičlenného týmu, sehnat jiný podobný tým a hra může začít.

Na našem Teamspeak serveru (ts.gamesites.cz) v Mixovací zóně naleznete místnosti určené jak pro Gather, tak Mixy. Přičemž týmové místnosti maji omezení pro 5 lidí, takže máte jistotu, že se vám tam v průběhu hraní nikdo nenapojí.

Gather Manager

Je osoba, která má speciální pravomoce právě co se týče Mixovací zóny. Může vás z ní vykázat, v případě potřeby pomoci anebo jen dohlížet na hladký chod. Seznam těchto osob naleznete v popisu hlavní roomky. Seznam těchto lidí se bude zvětšovat podle zájmu a aktivity. Na tuto pozici se po určitém čase uspořádá nábor, při kterém bude brána v potaz právě vaše aktivita a chování, jakým se prezentujete při hře.

Pravidla

Při porušení jakéhokoliv z pravidel níže budete zapsáni na Black List na dobu určenou k danému prohřešku. Black List je seznam osob a jejich Steam ID, podle kterého mohou hráči rozhodnout, že se daný hříšník nemůže zápasu účastnit. Black List spravují Gather Manageři, kterým můžete porušení pravidel nahlašovat.

- Zákaz Cheatingu ve hře. Pokud vás Gather Manager nebo CS Cheathunter požádá o točení dema ve hře, okamžitě zapnete nahrávání. Po skončení zápasu jste na vyzvání povinni demo uploadnout a poslat daném člověku. Pokud tak neučiníte, budete souzeni jako cheater a budete tedy permanentně zapsání na Black List.

- Zákaz spamu v místnostech, nadávání a jiného nevhodného chování. Zakázáno je také natáčení, pokud si to kterýkoliv z hráčů v roomce nepřeje. (Neplatí při sběru důkazů při porušení pravidel). Délka trestu záleží na stupni prohřešku.

- Platí systém - Kdo dřív přijde, ten dřív hraje. To znamená prvních 10 v gather roomce mají místo ve hře jisté. Další v pořadí mohou využít další místnost a čekat na spoluhráče. Neplatí v případě, že je někdo v místnosti AFK a nereaguje na jakékoliv výzvy. V takovém případě kontaktujte někoho z adminů s právy na TS, kteří tohoto hráče přesunou mimo hrací prostor.

- Nezapomeňte, že se hry účastní také nepříliš nadaní hráči, a proto držte nervy na uzdě a mějte s nimi trpělivost. Každý někdy začínal, proto se snažte takovým hráčům spíše pomoci, než je urážet. Raději s vámi budou lidi hrát, když budete vlídní, než řvát přes celou roomku a nadávat.

- Mikrofon a komunikace je povinnou součástí hraní, proto pokud mikrofon nevlastníte nebo odmítáte komunikovat, ani se do mixovací zóny nepojte.

- Základní pravidlo na konec, pokud se vám něco nelíbí nebo byste rádi něco změnili, kontaktujte Gather Managery. Pokud se vám nebude jejich vystupování jakýmkoliv způsobem pozdávat, kontaktujte buď Petoa nebo Whoa, kteří se budou danou záležitostí zabývat.

Herní servery

Ovládání serverů

Aby mohli hráči ovládat server, musí jeden z nich nejprve napsat do chatu /admin. Poté je tento hráč vedoucím serveru a kompletně celý server ovládá. K tomu mu napomáhá menu, které otevře po napsání do chatu /amenu. Tam se nachází položky jako odstartování zápasu, změna mapy, kick hráče nebo třeba zamknutí serveru a další. Volte svého vedoucího rozumně, předejdete tím zbytečným dohadům a ušetříte mnoho času.

Mix zóna není jen o csku

V mix zóně jsou také vytvořeny speciální roomky pro hry Dota 2 a League of Legends, kam můžete vyrazit, pokud si toužíte s kamarády zahrát. Zároveň tak máte možnost poznat nové hráče, kteří vám hru obohatí.

Vedení jde do toho s vámi

Mnoho hráčů již zná, jaké to je si zahrát s některým ze členů vedení našeho portálu, ale nyní má tuto možnost naprosto každý. Každý den v 19:00 se uskuteční gather, kde vám garantujeme přítomnost alespoň jednoho člena vedení. Určitě jste slyšeli, jací jsou pánové skilleři, ale určitě se chcete přesvědčit sami, jaké to je si s nimi zahrát. Proto nás čekejte v 7 večer v jedné z gather roomek.

Autor: PEto; Zobrazeno: 15153x
napsat komentář
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ comment.created }} VIP
{{ comment.text }}
Komentář byl smazán
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ reply.created }} VIP
{{ reply.text }}
Komentář byl smazán
napsat komentář