{{ flash.text }}
sponzor gamesites.cz

Minecraft

dne 16.09.2014 pro sekci MC
Přináším vám opět něco z repertoáru webu Gamesites. Dnes je na řadě v současném světě něco neobvyklého. Minecraft, jakožto budovatelská strategie v doslova ostříleném herním světě, je raritou nejen žánrem, ale i svým zpracováním. Co vám náš herní portál GS v rámci MC nabízí? To se dočtete až v článku.

MineCraft

Historie:

Poněkud mladší hra, prvně vydaná 10.května 2009, si i přes nestabilní ořezanou verzi získala mnoho nadšenců. Je až neuvěřitelné, že tato, v Javě napsaná kostičková ne-grafická a stále nedodělaná hra, získává stále více a více příznivců, kteří mohli získat full version až teprve nedávno 18.11.2011.

Videostop: Minecraft Fanmade Trailer – zde

Úvod  slovy  arcastt :

"Minecraft („hornické řemeslo“) je sandboxová návyková nezávislá počítačová hra vyvíjená Markusem Perssonem, který je také známý pod přezdívkou Notch a jeho firmou Mojang. Jsem si jistá, že jste někdy slyšeli o Robinsonovi Crusoe, který se ocitl na pustém ostrově. Tato hra je založena na podobném principu, jen je ještě vložena do stylu „stavebnice“, kde kostky jsou celkovou předností hry. Celý herní svět se skládá z bloků (kostek), nejrůznějších druhů, které skládáte dohromady, čímž vznikají zcela nové předměty. Tento princip se nazývá crafting a je základem celé hry.

A jak to vlastně všechno začíná? Na samém počátku se ocitnete sami uprostřed divočiny, kde vaším prvotním cílem je přežít první noc. S příchodem noci se totiž začnou objevovat nejrůznější příšery (zombie, kostlivci, pavouci a jiné potvory), které se vás budou snažit vytrvale zabít, proto je víc než nutné, aby jste si ihned na začátku postavili nějaký provizorní přístřešek, úkryt, kde přečkáte noc v bezpečí . Samozřejmě se můžete i bránit pomocí meče, který si musíte z něčeho vyrobit (př. dřevo, kámen, železo, zlato, diamanty). Stejně tak nástroje jako lopata, krumpáč, sekera atd. Tyto nástroje můžete použít k rozbíjení kostiček, a tím k získání materiálu a znovu k jeho pokládání.

Z počátku nemáte nic, jen holé ruce, proto začnete těžit nejrůznější dostupný materiál, kterého je v okolí více než dost. Z něj vyrábíte vše potřebné a vybudujete své prvotní jednoduché obydlí, jenž s postupující dobou neustále zvelebujete. Vytváříte farmy, pěstujete nejrůznější plodiny, ze kterých vyrábíte potraviny, chováte dobytek a mnoho dalšího. A aby název této hry aspoň trochu odpovídal smyslu hry, když budete kopat hlouběji a hlouběji, můžete narazit třeba i na již zmiňované cenné suroviny (zlato, diamanty), a další pro vás neznámé horniny. Nebo se můžete podívat přes vámi vytvořený portál do samotného ďábelského pekla, kde se budete střetávat se samotným zlem. Hra nabízí nepřeberné množství zajímavých aktivit, odkrývání tajemna a budování všeho krásného.

A aby toho nebylo málo, nabízí se i možnost multiplayeru. Ten umožňuje stavět, kopat, vynalézat i se svými přáteli. Pokud i nadále nemáte z těchto pár řádků žádnou představu o této hře, ani jejím smyslu, poslouží vám velké množství videií. Představivosti, kreativnímu myšlení a stavění se meze nekladou.

Tak co?! Zvládnete se „posunout“ kupředu a postavit třeba i nějaký skvost a ohromit ostatní? Být prvotřídním alchymistou, obchodníkem, farmářem, stavitelem…?"

Minecraft – zde

Videostop: MineCraf – Earth – zde

 

MP:

Herní portál GS maličko naznačuje, že se bude zabývat spíše multiplayerem hry, proto se podívejme, jak si tady stojí.

Gamesites nabízí čtyři, téměř plné, ale hlavně prvotřídní servery!

Minecraft Creative (IP: 93.91.240.152:27022) s stopadesáti sloty,

Minecraft Creative 2 (IP: 93.91.240.163:27741) s sedmdesáti sloty a

Minecraft Heroes XP (IP: 93.91.240.158:27105) s šedesáti sloty.

Poslední zcela nový server pod názvem

Minecraft PVP (IP:93.91.250.114:37309) s padesáti sloty.

Bližší informace k tomuto poslednímu serveru naleznete v článku:

Nový Minecraft  server - PVP - zde 

 

GS / MC a MP?

Support team Minecraft – zde

Nový server LevelCraft – zde

Ve spojení se support teamem a téměř dokonalým fórem GS se jistě dozvíte nespočet informací a věřím, že i když víte o této hře více než já, stále nevíte víc, než je dohledatelné na našem webu.

Minecraft fórum – zde

Může se stát, že se mi nepodařilo přesvědčit všechny z vás, kteří tyto řádky čtete, aby jste si MC na serverch GS zahráli. Snad vás následující odkzy alespoň nalákají si MC zkusit:

Videostop: Top 5 Mincraft Creations: Pistons – zde

Videostop: Top 5 Mincraft Creations: Killing Machines – zde

Videostop: Top 5 Mincraft Creations: Boats – zde

S tímto článkem mi pomáhalo opět více lidí. Vzkaz vám čtenářům od jednoho z příznivců MC:

"I když nejste příznivci kreslených kostičkových her, určitě přijďte na server a zkuste si něco postavit. Určitě tomu příjdete na chuť. Admini pro vás připravují různé eventy a soutěže. Proto můžete získat i různé ceny :-)

MuffiN"

 Následující videjko patří dalšímu z mnoha fandů MC, uživateli DodoX:

 





Poděkování:

Děkuji za spolupráci na tomto článku:

Nejpovolanější: MuffiNarcasttSlukasMegPraskDodoX

Autor úvodního obrázku: MrGroupleader

 

"Alespoň jeden z obrázků vám napoví, kterým filmem se autor nechal inspirovat."

"Postav si dům, chatu u jezera, nebo rovnou lod! To opravdu není žádný problém!"



To a ještě víc v MineCraft tady u nás na GameSites.cz!

napsat komentář
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ comment.created }} VIP
{{ comment.text }}
Komentář byl smazán
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ reply.created }} VIP
{{ reply.text }}
Komentář byl smazán
napsat komentář