{{ flash.text }}
sponzor gamesites.cz

Team Fortress 2

dne 16.09.2014 pro sekci TF 2
Možná se nalezne mezi čtenáři někdo "neznalý", který z obrázku usoudí, že jsem se rozhodl psát o kresleném seriálu alá Želvy Ninja. Leonarda, Michelangela, Donatella, Raphaela ani Mistra Třísku dnes v článku nenajdete. :) Oproti tomu o TF2, úzce spjatém s GameSites.cz, se dozvíte mnohem více. Proto neváhejte a pusťte se do čtení.

Team Fortress 2

Historie:

Jak jsem již nastínil v úvodu. TF 2 rozhodně není nějaký kreslený TV seriál a určitě jej nepovažujte ani jako parodii na ostřílené akční hry! Team Fortress je vlastně ještě mnohem starší hrou než CS 1.6 nebo nesmrtelný Half-Life. Věřte nevěřte, samotná společnost Valve Corporation byla založena ve stejném roce, ve kterém byl TF vypuštěn na trh.

24.srpna v roce 1996 – ano čtete správně 96, vznikla první verze TF jako modifikace pro hru Quake. QTF se stal svou rozmanitostí natolik populární, že Valve nabídlo jeho tvůrcům: Robin Walker, John Cook a Ian Caughley, spolupráci na samostatné hře Team Fortress Clasic vydané již pod současným herním gigantem v roce 1999.

Official intro – zde

 

Úvod slovy Torhama:

"Team Fortress 2 je týmová střílečka z pohledu první osoby, která klade důraz především na spolupráci hráčů s rozdílnými povoláními v boji s nepřítelem. Máme tedy devět povolání: Scout, Soldier, Pyro, Demoman, Heavy, Engineer, Medic, Sniper a Spy. Každé povolání má svoji roli ve hře, své zbraně, bojové taktiky a styl hraní. Samotný hráč, i kdyby byl velmi zkušený, sám v herním poli nic moc nezmůže. Je zde nutnost týmové hry!

Smyslem a vlastně i účelem hry je porazit protivníka, přičemž způsob hry se mění podle herního módu - jednou se obsazují kontrolní body, jindy se útočí proti obrannému postavení soupeře, pak se kradou kufříky s dokumenty a v neposlední řadě je zde "Payload",spočívající v tlačení vozíku s bombou do nepřátelské základny. K poražení soupeře vede často týmová hra, synergie mezi jednotlivými povoláními a schopnost přehrát složení nepřátelského týmu.

TF2 je na současném herním trhu v podstatě unikátem. Má velice komplexní herní mechaniky, které jsou ale zároveň designované tak, aby je hráč snadno pochopil. Krása hry spočívá v nutnosti hrát týmově, dále také v celé řadě vztahů a synergií mezi jednotlivými povoláními. Hráči musí počítat s celou řadou herních situací, s nepřátelským týmem a jeho složením a samozřejmě i s terénem mapy. K dokonalosti tuto hru posunuje veliké množství zbraní, z nichž mnohé otevírají kompletně nové herní styly, dovolují uplatňovat nové a zajímavé herní taktiky a mnoho dalšího.

Důvodů proč hrát právě TF2 je mnoho. První je ten, že hra je zdarma, což je výhoda oproti jiným placeným hrám. Hra je výrazně složitější než konkurenční tituly, o to je ale zajímavější a bohatší na herní situace. Například v klasických FPS řešíte jen střílení, aim a možná leda tak využití "killstreaků". Nesetkáte se s žádným management zdraví, kompletnější logistikou, konrétně např. s přísunem posil na bojovou frontu, synergií se spoluhráči, s nutností číst protivníkovu hru a s hromadou dalších aspektů, které jsou denním chlebem každého TF hráče. V TF2 je například klíčovou postavou Medic, který léčí spoluhráče, ale sám je velmi zranitelný, a proto je potřeba jej chránit. Samozřejmě je každá postava jinak specifická."

 

Team Fortress 2 – zde

 

 

 

                   

MP:

Vraťme se ale zpátky k našemu webu. TF je orientovaný na multiplayer a GS portál na to reaguje dvěma servery:

Classic #1 (IP: 178.238.40.113:27035) s šestadvaceti sloty,

Classic #2 (IP: 178.238.40.113.27042) s šestadvaceti sloty,

a třemi zcela novými servery:

Trade (IP: 178.238.40.113.27045) s šestadvaceti sloty,

Dodgeball (IP: 178.238.40.113.27044) a

Sniper (IP: 178.238.40.113.27046), oba s osmnácti sloty.

Podrobnější info o těchto serverech se dozvíte v článku:

Změna IP adres Serverů! – zde

 

Nalejme si ale čistého vína. Gamesites.cz nabízí skvělé servery s dobrou hráčskou komunitou, ale v množství informací je konkurence napřed. Ke stažení toho také moc nenajdeme, ale na druhou stranu, konkurenční portály se věnují pouze hře TF2, jiným hrám nikoli. Sečteno a podtrženo, zahrajete si u nás stejně dobře nebo i lépe než kdekoli jinde a na internetu je informací a downloadů nepřeberné množtví!

Z hlediska komunikace a pomoci hráčům si fórum GS stojí dobře s vzestupnou tendencí, nicméně, přesvědčit se můžete sami.

TF2 fórum – zde

 

Vám, kteří jste se stále s TF2 nesetkali, doporučuji následující články obsahující osvětlující a hlavně osvěžující videjka.

Videostop: Meet the Medic – zde

Videostop: Meet the Pyro – zde

Nieje medic ako medic – zde

Nieje medic ako medic II. – zde

Nieje medic ako medic III. – zde

Ako sa stat spravnym sniperom! - zde

 

Ani tentokrát bych se neobešel bez pomoci. Pár slov vám čtenářům dnes věnoval..........

 

Jsem jen člověk, který má velmi rád Team Fortress 2. Hrál jsem celou řadu multiplayerových stříleček, ale žádná mne nechytla tolik, jako TFko. Sám ani pořádně nevím, čím to je. Možná je to úžasnou bohatostí na herní situace a taktiky, možná je to humorem a stylistickým zpracováním hry. A možná je to tím, že většina ostatních her je si podobná jako vejce vejci, přičemž TF2 se tomu zbytku ostře vymyká.

Torham"

Já jen dodám, že TF se vymykalo všem herním kolegům vždy, už od svého vzniku. Svou originalitou nejen zpracováním, ale vlastně vším, si drží svou jedinečnost již šestnáct let. Podobně tak vystupuje i Valve Corporation a nemohu opomenout ani náš herní portál www.GameSites.cz, který je svou existencí sice mladší, ale tento originální skvostný trojlístek k sobě prostě patří!

Blaster“

 

Krásné, kouzelné, výstižné až neuvěřitelné videjko v podání tří „pánů“ viz videjko samotné, si určitě nenechte ujít!


 

 

 

 

 

Poděkování:

Děkuji za spolupráci na tomto článku:

Nejpovolanější: TorhamZizuHonzisCZ (edit videjka)

Autor úvodního obrázku: MrGroupleader

 

"Až si vybereš svého hrdinu, zlikviduj nepřítele hezky ručně stručně nebo nech promluvit za sebe své činy!"

"Rodinné foto, oslavy halloweenu nebo hodování u stolu s přáteli? To je TF2!"



To vše a ještě více v Team Fortress 2 tady u nás na GameSites.cz!

napsat komentář
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ comment.created }} VIP
{{ comment.text }}
Komentář byl smazán
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ reply.created }} VIP
{{ reply.text }}
Komentář byl smazán
napsat komentář