{{ flash.text }}
sponzor gamesites.cz

LCS je zpět, EU - week 1

Napsal eFkacko dne 25.01.2015 pro sekci LOL
Vážení příznivci League of Legends, LCS je opět v plném proudu! Letos - v roce 2015 poprvé. Po několika měsíčním preseasonu se rozjela nová season - season 5 a s ní přichází tedy i LCS. V článku se dozvíte novinky o evropských týmech, nových hráčích a výsledky zápasů prvního týdne. Zápasy proběhly ve čtvrtek a v pátek a mohli jsme být tak svědky celkem deseti zápasů! A jak se vedlo jedinému českému zástupci v LCS? Dozvíte se v článku!

LCS se v novém roce opět vrací! Ve čtvrtek (22.1.) tedy začala jarní část sezóny 2015. A se začátkem LCS přišlo mnoho změn. Ať už se budeme bavit o nových týmech, které se dostali do nejvyšší ligy, tak o hráčích, kteří odešli a ba naopak o nové krvi včetně českého zástupce Freezeho, kteří se nám předvedou, tak toho bude spousta. Nesmíme opomenout, že letos proběhla opravdu nemalá migrace asijských hráčů, kteří zavítali na západ. 

Týmy

Do nejvyšší evropské ligy se nám dostaly hned 3 nové týmy. Mezi ně patří: Unicorns of Love, Giants Gaming a H2K Gaming. Evropskou půdu musel opustit celek Millenium, kterému se nepodařilo obhájit svoje místo v LCS. To vedlo i k jeho rozpadu.

Minulý rok jsme mohli vidět v evropské LCS vidět osm týmů. Nový rok přinesl ale mnoho změn, jednou z nich je zvýšení kapacity ligy - na 10 týmů. K vidění tedy bude 5 zápasů denně (10 zápasů v jednom týdnu).

týmy evropské LCS 2015 a jejich sestava hráčů

Sestavy týmů vidíte na obrázku. Nebudeme tedy rozebírat všechny týmy, ale jen to nejpodstatnější. 

Tým Supa Hot Crew změnil svůj název na Meet Your Makers a vítěz evropské LCS v roce 2014 - Alliance se přejmenoval na Elements. Do nově přejmenovaného týmu nastoupil jeden z nejlepších marksmanů na světě - Rekkles, jenž opustil tým Fnatic.

Tým Fnatic skoro zcela změnil svou soupisku. Z původního týmu zde zůstal pouze support Yellowstar. Po neúspěšném šampionátu se rozhodl kapitán týmu Fnatic xPeke, založit si vlastní tým. xPeke tak učinil a založil si vlastní tým Origen. Společně s ním odešel do Origenu i topař sOAZ. Poslední z týmu Fnatic - jungler Cyanide ukončil svojí kariéru. Zda-li se ale ještě někdy vrátí, je možné. 

V xPekeho týmu Origen dále vystupuje jeden z nejlepších junglerů Amazing, jenž působil v roce 2014 v týmu TSM (Team SoloMid) a značně pomohl týmu k získání trofeje nejlepšího celku NA (North America). Na topu se tedy ocitá zmiňovaný sOAZ a no bot lince budou spolupracovat Niels a mithy.

Vraťme se ale zpět k Fnaticu. Do týmu zavítali hned dva korejci. Huni, jenž bude hrát na topu a skvělý jungler Reignover. Ten překvapil mnohé již ve druhém zápase prvního týdne, kdy do jungle picknul Olafa. Na midu nahradil xPekeho nadějný mladík Febiven a na botu spolu s Yellowstarem bude vystupovat francouzský hráč Steelback.

nová sestava Fnatic: (zleva: Steelback, Febiven, Yellowstar, Reignover, Huni)

Po dlouhé době se opět na progaming scénu vrací Nukeduck, jenž se stal mid-linerem pro tým Roccat. LCS má i svého českého zástupce. Je jím ADC Freeze, který obléká barvy týmu Copenhagen Wolves. V SK Gaming odešel Jesiz a CandyPanda, nahradili je Fox a řecká legenda Forg1ven.

Výsledky prvního týdne

Po prvním týdnu se do vedení dostávají týmy Fnatic, SK Gaming a Giants Gaming, které ani nezaváhaly a oba zápasy vyhrály (2:0).

Za nimi následují celky, které vyhráli a prohráli (1:1) - Elements, Roccat, Copenhagen Wolves, Unicorns Of Love.

A nakonec tu máme týmy, které první týden LCS nezabodovaly (0:2) - Meet Your Makers, Gambit Gaming a H2K Gaming.

Výsledky prvního týdne (zdroj: tryhard.cz)

Nakonec Vám nabízíme záznam z nejsledovanějšího utkání týdne: Elements proti Fnatic.

Elements vs. Fnatic

Těšit se na další novinky z evropské LCS, můžete opět za týden!

napsat komentář
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ comment.created }} VIP
{{ comment.text }}
Komentář byl smazán
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ reply.created }} VIP
{{ reply.text }}
Komentář byl smazán
napsat komentář