{{ flash.text }}
sponzor gamesites.cz

Recenze: Crono CK3000 Gaming Keyboard

Napsal Whoik dne 05.02.2015 pro sekci GS
Další z našich recenzí se týká herní klávesnice, opět z dílny firmy Crono, která svým designem navazuje na dříve recenzovanou myš. Stejně jako konkurenti na trhu herních klávesnic, nám i tato nabízí množství užitečných funkcí a dalších vychytávek. Pojďme si ji tedy postupně představit.

Crono CK3000 je herní klávesnice, připojitelná pomocí USB a její design doplňuje nastavitelné modré podsvícení. Celkem nabízí 103 kláves plus dalších 9 programovatelných makro kláves. Svou hmotností 1100 gramů se řadí mezi ty těžší klávesnice, nicméně to rozhodně nemůžeme řadit mezi nevýhody.

Design a mnoho dalšího

Jak již bylo psáno, klávesnice disponuje modrým podsvícením, které má tři možné úrovně a k nastavení postačí pouze jedna klávesa. Dalším světelným prvkem je na vrchu klávesnice informační panel. Ten vám podává informace o zapnutých prvcích, jako Num Lock, Caps Lock a další.

Již na první pohled je zřejmé, že se jedná o klávesnici herní, jelikož tradiční písmena W, A, S a D jsou stříbrná, na rozdíl od ostatních černých. Stejné stříbrné barvy se dočkaly také šipky.

Mimo speciální klávesy na nastavení osvětlení jsou zde i další. Na pravé straně máme díky třem tlačítkům možnost ovládat hlasitost. Můžeme ji přidat, ubrat anebo úplně vypnout.

Na levé straně nahoře se nacházejí také tři tlačítka, jedno z nich patří osvětlení, další na sobě nese nápis GAME, které aktivuje herní mód, což znamená deaktivaci tlačítka Windows na klávesnici. Tím třetím je tlačítko pro nastavení maker. Společně s tímto tlačítkem jdou ruku v ruce 9 nastavitelných tlačítek M1 až M9.

Těchto devět tlačítek slouží k tomu, abyste si je nastavili dle libosti. Díky makro klávesám můžete za pomocí jednoho stisku klávesy dosáhnout celé sekvence instrukcí, což mnohdy dokáže pořádně usnadnit práci. Šest těchto tlačítek je umístěných podél levé strany, další tři jsou pak dole pod mezerníkem.

Herní dojmy z této klávesnice jsou velice pozitivní. Opět jsme využili Gamesites CS 1.6 servery a nestačili jsme se divit, jak rychle jsme si na přechod na novou klávesnici zvykli. Pomohl tomu hlavně materiál, z něhož jsou vyrobené jednotlivé klávesy, jelikož prsty po nich nekloužou a pevně drží tam, kde mají.

Nezbývá než opět poděkovat e-shopu www.exasoft.cz za zapůjčení této vydařené herní klávesnice a pokud vás zaujala, neváhejte se vydat do víru nakupování - http://www.exasoft.cz/crono-ck3000-_d109706.html.

Děkujeme za pozornost, během dalších dnů můžete očekávat soutěž jak o tutu herní klávesnici, tak i myš, kteoru znáte z předchozí recenze.

 

Autor: Whoik; Zobrazeno: 5789x
napsat komentář
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ comment.created }} VIP
{{ comment.text }}
Komentář byl smazán
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ reply.created }} VIP
{{ reply.text }}
Komentář byl smazán
napsat komentář