{{ flash.text }}
sponzor gamesites.cz

DOTA 2 - The International 2015

Napsal Whoik dne 17.06.2015 pro sekci DOTA
Tento článek se věnuje události roku na Dota 2 scéně - The International 2015. Účastnit se jí bude 16 nejlepších týmů světa, proto si pojďme představit účastníky, jak probíhala kvalifikace a mnoho dalšího zajímavého.

Mnoho z vás již postřehlo, že tato velká akce pozvolna začala kvalifikacemi, které nám již skončily. A teď všichni hráči Doty na světě netrpělivě čekají na 3.8.2015, kdy začnou v Seattlu v obrovské Keyareně zápasy 16ti nejlepších týmu světa. 10 týmu je pozvaných jako špička světa. Další 4 týmy si musely vybojovat místo v kontinentálních kvalifikacích. A další 4 týmy si zahrají o 2 divoké karty. Tyto dva týmy zatím neznáme.


Dříve než se začneme věnovat přímo The Internacional (dále jen TI) 2015 letem světem si proletíme minulé ročníky a vysvětlíme si, co je to vlastně za akci.


TI je herní akce, na které se hraje pouze Dota 2, pořádá si ji samo VALVE, sponzorováno je převážně hráči Doty. TI je jedna z největších eSportových akcí na světě, né-li největší... Boří jeden rekord za druhým. Má největší prizepool co se eSportu týče. Určitě vás zajímá, jak je to možné, tak obrovský prizepool, když je to turnaj sponzorován hráči. Je to jednoduché, každý hráč Doty si může koupit ve hře přehled Compendium a body do něj. Tyto peníze jdou právě do prizepoolu TI a tak vzniká tato obrovská částka. Přispět může úplně každý hráč.

Tento přehled jde "expit". Za každých 100 bodů se přehled zvedne o jednu úroveň. Čím vyšší úroveň přehledu máte, tím více získáte. Můžete získat různe truhly, efekty k itemům a mnoho dalšího. Tato knížka vám také dává úkoly. Máte úkol zahrát 10 různých hrdinů a zvítězit. A k tomu máte vždy 4 úkoly, s kterých si vždy sami vyberete, jaký budete zrovna plnit. Za plnění těchto úkolů získáváte mince, které se dají měnit za různe itemy nebo sety na hrdiny.

V přehledu můžeme také tipovat jak bude probíhat TI, hrdiny s největším počtem úmrtí, největší kritický zásah, nejdřívější zabití Roshana a spoustu dalších tipů. Také jsme mohli tipovat které týmy postoupí z kvalifikace a také hráče, kteří budou hrát All Stars match na konci této eSportové akce. Za každý úspěšný tip dostaneme určitý počet bodů, a jak už bylo zmíněno, za 100 bodů dostaneme jednu úroveň. Přehled nám také nabízí možnost určit VALVE, na koho vytvoří Arcana item v hlasování. Hlasovat můžou jen vlastníci přehledů. (Arcana item mění vzhled postavy, i vzhled kouzel, takže postava vypadá zajímavě a celkově nově).

Momentálně hráči utratili už přes 13,5 miliónu dolarů, takže letošní prizepool je už teď více než měsíc před začátkem  větší než loni a stále stoupá. Je to skvěle vymyšlený systém, na to, jak zasponzorovat turnaj. Čím více investujete do přehledu, tím víc přispějete na turnaj a tím víc itemů dostanete, je to férový obchod. Nejde zde shrnout vše, ale myslím si, že to nejdůležitější jsme si řekli.

The International 2015

Bylo pozváno 10 týmů:

Místo týmu Malaysia se představí tým Fanatic, avšak s totožnou sestavou Teamu Malaysia.

Vítězem Americké kvalifikace se po velké bitvě s North American Rejects stal tým CompLexity Gaming. Vítězem Čínské kvalifikace se po velké bitvě s CDEC gaming stal tým EHOME. Vítězem kvalifikace Jihovýchodní Asie se po velké bitvě s MVP Phoenix stal tým MVP HOT6ix. A nakonec vítězem Evropské kvalifikace se po bitvě s Vega Squadrons stal tým Natus Vincere.

Takže zde máme 14 týmů. Další 2 týmy dostanou divoké karty. O divoké karty si zahrají právě týmy, které ve finále v kvalifikací prohráli.


Zajímavostí je, že vítězný tým z roku 2013 Alliance se nedostal ani ze skupiny v Evropské kvalifikaci. Ve skupině skončili na děleném posledním místě.
Podle statistik je favoritem tým Team Secret. Hned za nimi je Invictus Gaming a NewBee a těsně za nimi Evil Geniuses a Vici Gaming. Nicméně, i když osobně věřím týmu Secret, myslím si, že stát se může cokoliv a překvapit může každý. Tak uvidíme, který tým zvítězí a odnese si několik miliónů dolarů.

Děkujeme za pozornost a u vyhodnocení tohoto eventu na početnou.

Článek připravil Kofola a není co řešit.

Autor: Whoik; Zobrazeno: 6362x
napsat komentář
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ comment.created }} VIP
{{ comment.text }}
Komentář byl smazán
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ reply.created }} VIP
{{ reply.text }}
Komentář byl smazán
napsat komentář