{{ flash.text }}
sponzor gamesites.cz

FNATIC a jejich tréninkový dům

dne 16.09.2014 pro sekci GS
Sice je to již nějaký pátek, ale přesto stojí za to tuto zprávu uvést. Jeden z předních týmů profesionálního esportu FNATIC otevřel v Soulu speciální tréninkový dům pro své týmy Starcraftu 2 a League of Legend. Kdo očekával neobvyklé hráčské centrum soustředěné na CSko v jakékoliv formě, tak zřejmě bude zklamán. Tak se pojďme podívat do článku, o co vůbec jde.

Tento tréninkový dům byl zřízen v jihokorejském Soulu, současné Mekce esportu. Hlavní myšlenkou zřízení tohoto útočiště není pouze umožnit hráčům trénovat v prostředí, které esportu přeje, ale také jedinečnou příležitostí pro fanoušky sledovat členy týmu pomocí webkamer a pravidelných streamů. Mají se zde také konat zápasy a různé eventy. Samozřejmě zřízení domu se neobešlo bez mohutné podpory sponzorů, jistě znáte výrobky značek SteelSeries nebo MSI.  Co je ale zajímavé, tak firma DXRacer, největší výrobce závodních sedadel v Číně, dodal do výbavy domu křesla a stoly.

Sam Mathews, zakladatel FNATIC dodává v rozhovoru:

„Nový mezinárodní hráčský dům FNATICu je náš první velký krok na korejskou herní scénu. Korea je stále se rozrůstající Mekka esportu, místo, kde to esportem žije, s televizními hvězdami, místo, které ukazuje hráče a jejich trenéry, jak společně trénují a žijí ve speciálních domech. Vnímáme velmi dobře, že se náš Starcraft 2 tým prosadil v globálním měřítku. Je pro nás oživením mít zde základnu, kde můžeme o hráče pečovat a oni se zlepšují jako tým. Měli jsme dvě možnosti: zajistit si už existující tréninkový dům, nebo jít riskantnější a neprošlapanou cestou, jako cizí tým esportu začít od nuly. Jsme nesmírně pyšní na to, že jsme mohli první Mezinárodní tréninkový dům otevřít v Korei. V průběhu dubna se náš SC2 tým připojí k týmu League of Legends a společně rozšíří počet hráčů v domě na jedenáct.“

 

Kdo sleduje alespoň trochu mezinárodní herní scénu, tak ví, že Jižní Korea se stává velkým centrem světového esportu, především Starcraft 2 je zde velmi oblíbený. Uvidíme, zda FNATICu umístění tréninkového domu uprostřed dění pomůže. V našich podmínkách si o nějakém tréninkovém centru pro hráče můžeme nechat zdát, takže hezké sny všem :-)

Zdroj: fnatic.com

napsat komentář
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ comment.created }} VIP
{{ comment.text }}
Komentář byl smazán
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ reply.created }} VIP
{{ reply.text }}
Komentář byl smazán
napsat komentář