{{ flash.text }}
sponzor gamesites.cz

„300 z místa“

dne 16.09.2014 pro sekci GS
Ačkoliv je zde na gamesites většina pravověrných céeskářů, v dnešním článku se podíváme na jinou hru, která v současné době hýbe světem, a tou je Starcraft, případně její druhé pokračování. V minulém článku jsem uvedl tréninkový dům FNATICů v Soulu. Sídlo v Korei nebylo vybráno náhodou. Rodí se zde nejlepší hráči SC či SC2 na světě a my si ukážeme jednu z dovedností, která je nutností pro špičkové hráče Starcraftu.

Klíč k vítězství ve Starcraftu? Přes 200 vydaných příkazů či povelů za minutu. To je Starcraft. Video uvnitř článku, vyňaté ze snímku „The Hax Life“, dokumentu o profesionálních hráčích v Asii, ukazuje špičkové korejské hráče real-time strategií (RTS) kouzlící s klávesnicí a myší. Oni doslova buší do tlačítek rychleji, než dokáže průměrný člověk psát. Hraní RTS je zjevně v Korei velká věda, zástupci této světové třídy měří schopnost ovládání hry v tzv. „akcích za minutu“ (Actions per Minute – APM).

Jak to definoval jeden z hráčů, APM je jednoduše „průměrná rychlost pohybu tvých prstů“. Pokud si to ještě přiblížíme, můžeme APM specifikovat jako počet příkazů, které jsme schopni vyslat do hry během jedné minuty. Vysoká APM indikuje jakousi nadpřirozenou schopnost v řízení a vedení jednotek a shromažďování zdrojů a zásob. A jaký počet APM potřebuješ proto, aby ses stal šampiónem? „Přinejmenším přes 200, v lepším případě těsně pod 300.“

Různá známá videa ukazují, že rychlost je tím nejzákladnějším prvkem pro vítězství ve virtuální bitvě. Snímky hráčů pohybujících se bleskurychle nad klávesnicí a s myší ilustrují až  nebezpečnou schopnost využít příležitosti v okamžiku, kdy můžou sami sebe prodat. Hráči zkoušejí kde co, aby se zlepšili. Ve video ukázce můžeme slyšet, že došlo i na cvičení zápěstí pomocí pytlíků s pískem. Stálé a trvalé cvičení je podle nich jedinou cestou k úspěchu.

 

A jak jste na tom vy, čtenáři? Máte nějaké zkušenosti se Starcraftem či dalšími real-time strategiemi (např. Warcraft)? Budu rád, když se v diskuzi podělíte o svoje názory na tento typ her, případně o vaše zkušenosti. V některé z dalších článků si potom můžeme přiblížit, proč zrovna Korejci jsou v současné době jedni z nejlepších hráčů RTS.

Zdroj: www.tomsguide.com

napsat komentář
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ comment.created }} VIP
{{ comment.text }}
Komentář byl smazán
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ reply.created }} VIP
{{ reply.text }}
Komentář byl smazán
napsat komentář