{{ flash.text }}
sponzor gamesites.cz

Diablo III - Open Beta

dne 16.09.2014 pro sekci GS
Možná mnozí z vás ví, že v posledních dnech si mohli fandové této hry vyzkoušet na vlastní kůži, jaké to je, hrát třetí pokračování této oblíbené RPG. Společnost Blizzard umožnila otestovat si základní pocity ze hry na „open betě“ pro široké vrstvy hráčů (i když byly problémy s připojením na servery a hraním multiplayeru). Od 20. – 23. dubna jsme si tedy mohli zahrát určité sekvence hry, vyzkoušet postavy a základní itemy. Pojďme se podívat do článku na zásadní postřehy ze hry.

Jak už jsem zmiňoval výše, před pár dny uvolnila společnost Activision/Blizzard otevřenou betaverzi k testování celé hráčské komunitě. Od ohlášení tohoto pokračování v roce 2008 byli příznivci natěšeni, s čím vývojáři přijdou. Na tomto místě bych chtěl také poděkovat našemu server adminovi Osirisovi za cenné připomínky z průběhu testování betaverze.

Když byla vydána první gameplay Diabla 3, bylo pro spoustu lidí překvapením, jak po vizuální stránce připomíná jinou hru Blizzardu, World of Warcraft. Vývojáři se opravdu snažili nabídnout to nejlepší, co umí, proto nerozumím lidem, kteří jsou schopni toto srovnávat. Hry „velké trojky“ Blizzardu měly vždy mezi sebou jisté rozdíly. Přestože obě patří do fantasy žánru, pokaždé můžeme najít rozdíly mezi WoW a Diablem. Je pravda, že jich není mnoho. Na druhou stranu tyto drobnosti nemohou zabránit tomu s chutí si hru zahrát.

Na grafické zpracování má každý svůj názor, ale co nemůžeme Blizzardu upřít, to jsou animace. Monstra vrážejí do dveří, zombie se plíží ze skrytých zákoutí, to vše je podbarveno temnou náladou. Pravděpodobně by nebylo fér srovnávat tento titul s hrou před dvanácti lety, avšak to je to, v čem měla předchozí hra své nedostatky. No a Diablo jako celek dokreslují na pozadí tajuplná hudba a zvukové efekty.

Nyní přejdu k postřehům, které nám poskytl Osiris:

Albinek: Jaká byla hra? Dostal jsi se i na servery multiplayeru?

Osiris: Ano, hrál jsem a dohrál jsem betu, multiplayer jsem zkoušel taky.

A: Jak daleko jsi se dostal?

O: Měl jsem level 9, když jsem to dohrál, pak už to přibývá docela pomalu.

A: Za jakou postavu jsi hrál?

O: Hrál jsem za witch doctora, ostatní postavy jsem zkusil jen na začátku. Přirovnal bych ho k necromancerovi z D2. Může si přivolat různá monstra, používá manu, jako první útok je střelba otrávených šipek. Další kouzlo je plošné, které zpomalí nepřátele a ubírá jim HP.

A: A nějaké odlišnosti oproti Diablu 2?

O: Systém kouzel je oproti D2 jiný, chvílku trvá, než si na to člověk zvykne. Místo stromu  jsou runy. Upgraduje to kouzlo, ale sám si můžeš vybrat, který upgrade budeš využívat.

A: Hrál jsi i multiplayer, jaké to bylo?

O: Na server jsem se dostal vždy při druhém pokusu o připojení. Musel jsem nastavit USA místo Evropy. Bylo to skvělé – čím více hráčů se zapojí do bojů s moby, tím těžší je moby zabít. Pokud jsi ve městě, tak se můžeš teleportovat k jakémukoliv hráči.

A: Co říkáš na grafické zpracování?

O: Prostředí mi připadalo hodně temné…zatímco v D2 bylo světlo, tak tady to bylo více strašidelné. Občas se ke mně přidal NPC bojovník. Potkal jsem také postavu Decarda Caina, známou z Diabla 2. Jinak mi beta přišla dost lehká…HP mi nikdy nekleslo pod 50% a mana taky nikdy nedošla. Většinu příšer bylo lehké zabít, jen poslední boss byl dost tuhej.

A: Takže souboje byly v pohodě?

O: Skoro celou hru jsem prošel se třemi „psy“, kteří vždycky útočili a já z dálky střílel. Člověk na sobě také může mít asi o dvě věci více než v D2.

A: Ještě něco k pohybu na mapě?

O: V každém aktu bylo asi deset waypointů. V Diablo 2 jsi měl ale v inventáři určitý počet teleportů, v D3 je tlačítko hned vedle options a jestli jsem to správně pochopil, tak jich máš neomezeně oproti D2.

A: Aha, to je zajímavé. Děkuji ti za postřehy ze hry a těším se na vydání Diabla 3.

O: Není zač, Diablo je opravdu super.

Tak jste si mohli přečíst nejčerstvější postřehy z open bety Diabla 3. Teď už nezbývá jen čekat, zda-li se dočká full verze nějakých změn a jestli opravdu dojde k vydání Diablo 3 15. Května, jak bylo ohlašováno

napsat komentář
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ comment.created }} VIP
{{ comment.text }}
Komentář byl smazán
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ reply.created }} VIP
{{ reply.text }}
Komentář byl smazán
napsat komentář