{{ flash.text }}
sponzor gamesites.cz

Snížení pingu a méně lagů ve hře

Napsal Whoik dne 03.03.2016 pro sekci CS 1.6
Tento článek se zaměřuje na nejčastější problémy, se kterými se setkáváme u nás na foru v sekci Rady a návody. Pokusíme se vám přiblížit co nejlepší řešení na vybrané problémy a poradit vše potřebné k plynulé hře.

prvím díle jste se mohli dozvědět, jak si co nejlépe vylepšit hratelnost a zvýšit FPS. Avšak k plynulé hře je toho potřeba více. Druhým největším problémem hráčů, kterému se budeme věnovat, jsou lagy. Někdy je právě tento problém neřešitelný a neovlivnitelný kvůli poskytovanému připojení, nicméně i se slabým připojením se dají dělat zázraky.

Lagy a možnosti řešení

Lag je jedno z nejhorších slov ve slovníčku online multiplayerového hráče. Pokud jej někdy budete muset použít, znamená to, že se vám hra seká, což je způsobeno internetovým připojením. To znamená ať máte stroj jakýkoliv, lagy vám snadno mohou zkazit požitek z hry. A nejen vám, ale také vašim případným spoluhráčům.

Řešení se jeví snadné, pořídit si lepší internet. Nicméně ne každý si může lepší internet dovolit, nebo v ještě horším případě ho vůbec nemá v dané lokalitě k dispozici. Ale ani to nemusí být překážkou, abyste nemohli hrát online s co možná nejlepší hratelností. Jako vždy je nám k dispozici konzole a několik příkazů, které dokáží zázraky.

No nejprve se na ně připravíme tím, že si změříme rychlost internetu. To můžeme udělat například ZDE.

Pokud tedy známe své údaje, můžeme se vrhnout do nastavování:

Většina z nás dnes dosahuje rychlostí vyšších než 1526kbps (1,5Mbps). Ale pokud má váš internet zrovna slabou chvilku, určitě využijte i nastavení pro slabší připojení. Jednotlivé příkazy vložte po jednom do konzole ve hře.

DSL 768kbps (0,8Mbit)

rate "20000"
cl_cmdrate "81"
cl_cmdbackup "15"
cl_updaterate "99"
cl_dlmax "512"
ex_interp "0.04"

DSL 1024kbps (1Mbit)

rate "25000"
cl_cmdrate "99"
cl_cmdbackup "2"
cl_updaterate "99"
cl_dlmax "800"
ex_interp "0.02"

DSL 1526kbps (1,5Mbit)

rate "25000"
cl_cmdrate "99"
cl_cmdbackup "8"
cl_updaterate "99"
cl_dlmax "1024"
ex_interp "0.03"

WIFI 1.5Mbit

rate "20000";
cl_cmdrate "80";
cl_cmdbackup "6";
cl_updaterate "80";
cl_dlmax "800";

Pokud jsme výše uvedené provedli a stále se lagy ozývají, může být problém i jinde. Pokud máte spuštěný některý z programů, který vužívá internetové připojení, je zapotřebí jej vypnout. Samozřejmostí je vypnutí internetového prohlížeče, skype a podobně.

Jestli používáte pro hraní WiFi síť, zkontrolujte její signál, poksute se odpojit další počítače připojené k této síti a pokud ani tohle nepomůže, zkuste připojit počítač přímo kabelem.

Pokud nepomohly výše zmíněné rady, znamená to, že váš internet prostě nedosahuje takových kvalit, aby se s ním dalo plynule hrát.

Vše podstatné vám shrnul Garlin v následujícím videu:

 

Autor: Whoik; Zobrazeno: 9368x
napsat komentář
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ comment.created }} VIP
{{ comment.text }}
Komentář byl smazán
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ reply.created }} VIP
{{ reply.text }}
Komentář byl smazán
napsat komentář