{{ flash.text }}
sponzor gamesites.cz

Nastavení rozlišení aneb oprava mimo hru

Napsal Whoik dne 17.03.2016 pro sekci CS 1.6
V dašlím článku, ve kterém vám radíme, jak si poradit s různými problémy, se tentokrát podívám na zoubek poměrně tradičnímu problémy, kdy se hráčům podaří nastavit takové rozlišení, že vám již pak po zapnutí hry nejde změnit. Doprovod je opět od Garlina ve formě videoukázky.

Někomu z vás se tento problém jeví jako těžko uvěřitelný a nikdy jste se s ním nesetkali. To patříte mezi ty šťastnější, neboť spousta hráčů zažívá urputný boj při řešení tohoto neduhu. K problému lze přitom dojít poměrně snadno. Stačí si ve hře hrát s nastavením v záložce video, tak si zkusit nastavit nové rozlišení, hra se restartuje a vám zbydou jen oči pro pláč, protože neuvidíte nic jiného, než klasické menu, jenomže je přes půlku obrazovky a nikam dál se nedostanete.

V tomto případě tak musí přijít na řadu řešení, kdy si změníte nastavení rozlišení aniž byste museli mít zapnutou hru. Řešení je naštěstí několik, a proto si každý může vybrat to, které mu nejvíce vyhovuje. My vám tedy představíme tři řešení, díky kterým budou podobné problémy minulostí.

Řešení č. 1 (NON STEAM)

Toto řešení je poměrně jednoduché, stačí si pouze stáhnout soubor ODTUD a poté jej přemístit do umístění s cskem, spustit a jako kouzlem je rozlišení v optimálním nastavení.

Řešení č. 2 a č. 3

Pro steam hráče jsou řešení dvě, nicméně jsou poměrně podobná. Vaším hlavním cílem je nastavení spouštěcích parametrů. Tam se dostanete přes knihovnu her na steamu, tam vyberete danou hru, kliknete pravým, dáte nasatvení a následně změna spouštěcích parametrů.

Otevře se vám podokýnko s jedním řádkem, kam můžete vesele zapisovat příkazy. Při řešení číslo 2 vepíšete do psacího pole -windowed a potvrdíte. Následně se vám hra spustí v malém okýnku, kde si již budete moci nastavit rozlišení hry dle libosti.

Pokud však přímo znáte hodnoty rozlišení, kterého chcete dosáhnout, vepíšete do daného pole přímo hodnoty, a to ve formátu -w 800 -h 600. První údaj je šířka, druhé výška. Čísla samozřejmě můžete měnit dle libosti.

Ať už využijete jakékoliv řešení, vždy byste měli dosáhnout stejného efektu, tedy nastavení rozlišení hry, aniž byste ji museli spustit. Videoukázka s použitím dalších řešení od Garlina nesmí chybět:

 

Autor: Whoik; Zobrazeno: 18547x
napsat komentář
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ comment.created }} VIP
{{ comment.text }}
Komentář byl smazán
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ reply.created }} VIP
{{ reply.text }}
Komentář byl smazán
napsat komentář