{{ flash.text }}
sponzor gamesites.cz

MČR v počítačových hrách 2016 zná své vítěze

Napsal Whoik dne 08.11.2016 pro sekci GS
Tento víkend se uskutečnilo v Brně Mistrovství České republiky v počítačových hrách, kde si ti nejlepší z nejlepších zasoutěžili ve hrách League of Legends, Hearthstone a CS:Global Offensive, jehož jsme byli hrdým partnerem. Jak vše dopadlo jsme vám shrnuli v článku.

První listopadový víkend byl na brněnském Výstavišti věnován počítačovým a mobilním hrám, a ti nejlepší hráči z České republiky a Slovenska se zde sjeli, aby porovnali svůj skill v jednotlivých hrách. Největším zájmem veřejnosti se již tradičně pyšnil turnaj v Counter-Strike: Global Offensive, kterého jsme se na poslední chvíli stali partnery. Tímto jsme také započali spolupráci s portálem Playzone.cz.

Hearthstone

Jedinou netýmovou hrou byl na MČR stále oblíbenější Hearthstone, který si rychle získává oblíbenost gamerské komunity. Do turnaje se kvalifikovalo 16 nejlepších hráčů, kteří si to rozdali ve čtyřech skupinách, z kterých postoupili vždy dva nejlepší. Zápasy ve skupinách se hrály na 3 vítězné a byli jsme svědky několika obratů, kdy jeden z hráčů měl vítězství na dosah, ale nakonec se musel sklonit před soupeřem. Mezi nepostupujícími byl také jeden z favoritů Faeli, naopak obhájce prvenství Namcor postoupil z druhého místa.

Osmička nejlepších hráčů byla následně rozdělena do dvou čvtrfinálových skupin, kde se stejným systémem jako v základní fázi utkali hráči o celkem čtyři postupová místa. Po těžkých bojích se nakonec do semifinále probojovali - eXt.Mirrari, FTS.natureLord, IG.Matty a eE.milan10milan. Mezi těmito hráči těžko hledat favorita, jelikož všichni patří do užší špičky. Kdo však v semifinále chyběl, byli zástupci eSuby, se kterými se určitě počítalo.

Semifinále se již odehrávalo klasickým pavoukovým systémem opět na tři vítězná utkání. Dvojice byly eXt.Mirrari vs. eE.milan10milan a FTS.natureLord vs. IG.Matty. Obě semifinále byla poněkud jednoznačná, to první skončilo výsledkem 3:1 pro podceňovaného Milana, to druhé dokonce debaklem 3:0 pro Mattyho.

Matty se tak pasoval do role favorita, jelikož na celém turnaji prohrál pouze 5 her. Milan se však nechtěl vzdát bez boje, a tak mohli díváci sledovat zábavnou a hlavně vyrovnanou podívanou. Vítěz však mohl být pouze jeden, a tím se stal po výhře 3:2 hráč Matty! Domů si tak mimo cenného titulu mistra republiky odnáší také šek v hodnotě 20 000 Kč.

League of Legends

Turnaje v "lolku" se účastnilo 8 nejlepších týmů dle kvalifikace, které byly rozlosovány do dvou základních skupin. Ve skupině A se utkaly týmy eXtatus.EIZO, REViTAL Gaming, eSuba.INTEL a NecroRaisers. V béčku pak na sebe narazily týmy Fraternitas, Inside Games MSI, Team Universe a Majestic Lions. Mezi favority se řadily především týmy Extatus, Fraternitas a eSuba s novou sestavou.

Nicméně jeden z těchto favoritů nedokázal projít základní skupinou. Tým Extatus se kvalifikoval do turnaje z prvního místa, nicméně před turnajem oslabil, a to se podepsalo také na jejich výsledku. Na jejich úkor postupuje ze skupiny A společně s eSubou tým NekroRaisers. Ze skupiny B po jednoznačných výsledcích postoupili Fraternitas a do semifinále je doprovodil Team Universe.

Semifinálové dvojice tedy tvořily páry eSuba vs. Team Universe a Fraternitas vs. NecroRaisers. Hrálo se na 2 vítězné hry, nicméně v ani jednom případě nebylo o vítězi pochyb a hned po dvou zápasech bylo jasné, že se ve finále utkají hráči eSuby a Fraternitas.

Finále již bylo o poznání vyrovnanější a rozhodovaly opravdu maličkosti a také trochu štěstí. To se nakonec přiklonilo k týmu Fraternitas, kteří tak obhájili výhru na Mistrovství České republiky.

Counter Strike: Global Offensive

A konečně jsme se dostali k našemu vyvolenému csku. I zde se utkalo 8 nejlepších týmů, které prošly kvalifikací. Byly rozděleny do dvou základních skupin, přičemž skupinu A tvořily týmy - ROG.eXtatus, ECLOT Gaming, Inside Games MSI a Majestic Lions a skupinu B - eSuba.Intel, Team Universe, eEriness E-BLUE a Fraternitas.

Mezi favority se již tradičně řadila eSuba a hlavně ROG.eXtatus, kteří poslední dobou podávali nejlepší výkony. Oba týmy prošly ze základních skupin, odkud je doprovodily také týmy ECLOT Gaming a Team Universe. Hlavně ECLOT se chystal pořádně pozlobit, protože hned v prvním zápase turnaje porazil právě favorizované eXtatus.

Díky tomu se už v semifinále střetli eXtatus s eSubou a očekáván byl velký boj. Ten se také udál a rozhodnout tak musel třetí rozhodující zápas. Tam prokázali o něco lepší aktuální formu hráči eXtatus a byl tak znám první finalista. To druhé semifinále bylo poněkud jednoznačnější, protože Team Universe si ve dvou zápasech dokázal poradit s překvapením turnaje ECLOT gaming.

Ve finále tak byl jasný favorit tým ROG.eXtatus, avšak Team Universe se nehodlal vzdát. První mapu se drželi statečně, ale ani 11 vyhraných kol jim nestačilo. Na druhé mapě uhráli pouze 6 kol a o vítězi tak bylo jasno. Tým ROG.eXtatus potvrdil roli favorita a získal titul Mistra České republiky. Cenu pro nejlepšího hráče turnaje si odnesl hráč vítězů David "Frozen" Čerňanský.

Vítězný tým ROG.eXtatus

Takové byly výsledky tří hlavních turnajů na Mistrovství České republiky v počítačových hrách, které se znovu uskuteční v podobném termínu příští rok. Věříme, že se ať už přímo na místě, nebo na streamu, líbilo a dostali jste novou chuť pro hru, kterou si můžete vybít tak na našich Gamesites serverech.

Autor: Whoik; Zobrazeno: 2696x
napsat komentář
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ comment.created }} VIP
{{ comment.text }}
Komentář byl smazán
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ reply.created }} VIP
{{ reply.text }}
Komentář byl smazán
napsat komentář