{{ flash.text }}
sponzor gamesites.cz

Interview - ByeBye

Napsal Izmael dne 11.12.2016 pro sekci GS
Po delší době zde máme opět interview a tentokrát měl tu čest dlouholetý člen Gamesites komunity a asistent šefredaktora ByeBye!

 

Vážení čtenáři,
po delší odmlčce jsem si pro vás připravil rozhovor a to s naším asistentem šefredaktora ByeBye! Pokračujte ve čtení a dozvíte se o něm mnoho zajímavého.

"Izmael": Ahooj Egi, jak se máš? Jak se těšíš na interview?
"ByeBye": Ahoj. Děkuji, že jsi mi dal šanci udělat moje první interview. Strašně moc se těším!

"Izmael": Tak to jsem rád. Než bychom přešli k tvé pestré historii na Gamesites, tak by nás zajímal tvůj reálný život, jak se jmenuješ, odkud pocházíš, tvoje zájmy a podobně..
"ByeBye": Tak jmenuji se Jakub. Jsem z Ústeckého kraje, přesněji z města Teplice. Je mi 18 let a studuji obor ICT, který je hlavně zaměřený na programování. Rád chodím ven s kamarády nebo jen tak se projít, jako na procházku, chodím 2x týdně hrát florbal, někdy i jen chytat. Přes školu také mam brigádu. Rád se věnuji esportu, chodím po různých eventech (turnajích), jak dívat, tak někdy i něco zahrát. Je tu řeč o těch menších eventech, jako for fun 1v1 v Alza Game Center, apod.

"Izmael": Takže když programuješ, jsi schopný už vytvořit například nějakou amatérskou hru? A co hudba? Jsi obdivovatel klasické hudby nebo spíše té moderní a populární?
"ByeBye": O tom programování radši budeme ticho, Khertys ví svoje sám. :D Já jsem byl a vždycky jsem obdivovatelem elektrického DJe a to Skrillex.

"Izmael": A teď otázka, která tě čeká a nemine. Jak jsi se dostal ke Gamesites a jaká je tvoje historie na tomto portále?
"ByeBye": Ke Gamesites jsem se dostal, když jsem se dozvěděl celkově o hře. Vždycky jsem hrál proti botům, ale potom jsem se dozvěděl, že jsou i nějaké servery. Tak jsem hrál dost aktivně Paintball, potom asi doteď hraju už snad 5 let JailBreak. Historie na Gamesites? Vždycky jsem se tu snažil pomáhat lidem. Někteří mě brali jako pohodáře, někteří jako blbce, protože jsem měl to, co oni ne. Jsou tu osoby, které nemam rád, ale vždycky se snažím to řešit tak, abych nikdy neošpinil nijak portál, ani jeho jméno, ale vždy si s ním o tom popovídat. U některých to jde, u některých bohužel ne.

"Izmael": Ty jsi tu vystřídal mnoho pozic v GS týmu, které konkrétně, jak jsi se na ně dostal a co to obnášelo?
"ByeBye": Hlavně tu především mám na starost CS:GO Gamesites Facebook stránku, která trošku upadla, protože jsem měl nedostatek času na to. Tu mi samotné vedení nabídlo ke spolupráci. Server admina jsem získal díky zásluhám a ochoty, kterou jsem vložil do GO sekce. No a Supporta díky znalostem, CheatHunter, protože jsem se na to přihlásil a důvod, proč mě na to vzali asi byl ten, že jsem se v tý době v tom moc vyznal.

"Izmael": Samozřejmě nesmíš zapomenout na pozici Asistenta Šefredaktora, kterou také zastáváš.
"ByeBye": V podstatě to měl vždycky na starost eFkacko, ale dost k srdci jsem si asi před 2 lety vzal redaktořinu, tak jsem se k tomu začal věnovat na Gamesites. Po čase jsem začal psát pro profesionální esport tým a to DarkTigers, časem pro Playzone, kde jsem s tím musel praštit, protože DarkTigers měl sponzora konkurenci vůči Playzone. Takže jsem zůstal u Gamesites a u Dark Tigers.

"Izmael": Dostáváš hmotnou odměnu za psaní pro DarkTigers nebo to je tvá dobrovolná činnost?
"ByeBye": Dark Tigers byla dobrovolná činnost. Avšak to bylo o dohodě, ale odměnu jsem za to nedostával. Jen zaplacení cesty, popřípadě kdybych šel až na takový turnaj, tak také i zaplacení pobytu. Byl jsem u nich i manažer a na bootcamp jsem mohl mít taktéž zaplacený pobyt.

"Izmael": To je zajímavé, získáš tím hodně zkušeností, které nejsou k zahození.. U nás na GS se jako redaktor věnuješ mezinárodním turnajům, píšeš články o různých týmech a děláš rozhovory s nejlepšími hráči české scény, je těžké se domluvit s těmito lidmi interview? Musíš být "vlezlý" žurnalista nebo jsou ochotní a flexibilní?
"ByeBye": Vlezlý nakonec ne. Třeba jsem chtěl zařídit s Oskarem, ale ten mě tak trošku naštval, že jsem šel otravovat na stream. Tam mi odpověděl, že ať mu znovu napíšu a odpoví po streamu. Odpovědi jsem se nedočkal a takhle to pokračovalo týden. Ale všichni vždy odpověděli kladně.

"Izmael": Jaký máš názor na náš admin kolektiv?
"ByeBye": Admin kolektiv je dost ochotný pomoci jak na serveru, tak také i na TeamSpeaku. Nebýt adminů, Gamesites by už nebylo to, co je teď.

"Izmael": Jakožto Asistent Šefredaktora se staráš o nábor do redaktorského týmu, mohl bys nám přiblížit, jak se můžou hráči/admini stát redaktorem na našem portálu? Co pro to musí udělat?
"ByeBye": Gamesites je sice nejhranější portál, ale nějak těžké podmínky pro přijetí nemáme. Stačí pouze umět základní věci, především gramatiku. Pokud se lidi chtějí věnovat například esportu, tak tam chci už i trošku umět anglický jazyk, aby dokázali přeložit základní věci od zdrojů. Jinak to není těžký se dostat do Redaktorského týmu.


"Izmael": A jak jsi spokojen se svým redaktorským týmem, nad kterým máš dohled?
"ByeBye": Jsem moc rád, že mi Whoik svěřil takovou práci. Jsem moc vděčný mému týmu, nebýt jeho, tak články by byly už na dně.

"Izmael": Kdo je tvůj nejoblíbenější člen z vedení a proč?
"ByeBye": Tak to je jasný, že Whoo. Moc si s ním rozumím, jde vidět, že určitě musí vycházet se všemi lidmi tu na Gamesites.

"Izmael": Myslíš si, že Gamesites už dosáhl svého vrcholu nebo se má v čem zlepšovat? Případně, co bys zde změnil?
"ByeBye": Nechci tu křivdit celkově portálu, ale vždycky se najde něco, co se musí zlepšit. Vždyť různé updaty na serverech/webu/forum apod. jsou pro to, protože to není ještě dokonalé. Ale samotný Gamesites je už na velkém vrcholu, podle mě tu není žádná konkurence. Co bych měl změnit? To mě nic zatím nenapadá.

"Izmael": Pěkný názor, hlavně neutrálně. :D Vzkázal bys něco na závěr našim čtenářům?
"ByeBye": Nezapomeňte pořád navštěvovat naše servery, protože díky Vám tento portál je ještě tady. Taktéž bych chtěl poděkovat všem adminům a ostatním lidem na jiných místech, že dělají svojí práci tak, jak mají. Děkuji ještě Izmaelovi, že si mě vybral k rozhovoru, byla to pro mě čest. :D
"Izmael": Díky moc za rozhovor, naviděnoou :D
"ByeBye": Měj se. :-)

 

Autor: Izmael; Zobrazeno: 4393x
napsat komentář
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ comment.created }} VIP
{{ comment.text }}
Komentář byl smazán
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ reply.created }} VIP
{{ reply.text }}
Komentář byl smazán
napsat komentář