{{ flash.text }}
sponzor gamesites.cz

Favoriti si vybojovali vítězství 5on5 Championship #3

Napsal Smokeyy dne 03.01.2017 pro sekci CS 1.6
O víkendu 17.12. a 18.12. proběhl na našem portále velký klasický turnaj o VIP ceny 5on5 Championship. Už na začátku se tušilo, který tým bude favoritem turnaje, ovšem nechtěli jsme nic prozradit. Tento tým nakonec dominoval ve všech třech kvalifikačních zápasech a až do finále šel s velikým sebevědomím, kde jim je srazil tým, který se za favorita nedal příliš označovat.

Celkově potvdilo účast 14 týmů, ovšem nemůžeme říct, že tento počet jich hrál. Hned na začátku jsme tři týmy vyškrtli, protože se neobjevily v plném počtu hráčů. Další dva jsme diskvalifikovali na konci turnaje, za nedohrání zápasu. Konkurence byla veliká, proto pro ně naděje na postup skončila. Před zahájením vyřazovací části jsme diskvalifikovali ještě jeden tým, za porušení všeobecných pravidel. Skupina C se tedy vůbec nehrála, protože tam zůstal jen jeden nediskvalifikovaný tým, tudíž se uvolnilo jedno místo pro týmy ze třetích míst, který získal tým DwQ^ ze skupiny B.

Kvalifikace moc nabitá nebyla, už jenom protože výsledky ze zápasů nebyly příliš vyrovnané. Nejvyrovnanější zápas jsme mohli vidět ve skupině D, mezi týmy Potheads a T R I L L, kde zápas skončil 11:16. V kvalifikaci také bylo moc kontumovaných zápasů, protože ty slabší týmy ztratily naději na postup, nebo na turnaj nedorazily v plném počtu hráčů. 

Celkově bylo zkontumováno 13 ze 24 zápasů, které měly proběhnout. Nejvíce, mimo skupiny C, bylo ve skupině B a D, kde se nehrály tři zápasy. Pouze dva zápasy skončily s nulou na jedné straně a oba tyto zápasy byly ve skupině A. V zápase kknfst vs. D3ST1NY hosté neuhráli ani jedno kolo. Poté hráči z kknfst v zápase EVURTAN dominovali natolik, že při průběžném výsledku 0:9 klan EVURTAN opustil turnaj. Tým kknfst se tímto stal jedním z největších favoritů turnaje.

Jak jsem psal, tak kvalifikace moc vyrovnaná nebyla, protože dalších osm zápasů skončilo za výsledku max. do 16:3 a jeden další ve výsledku 16:6.

 

Play-off bylo jistě nabitější, i když čtyři zápasy skončily za stavu 16:0. Ve čtvrtfinále se proti sobě postavili již zmiňovaní favoriti kknfst, proti druhému týmu ze skupiny B, tedy OP.FRAG. Ten se zapsal jako první, který skončil s nulou. Hráči z klanu kknfst si tak snadno otevřeli brány semifinále. Další, který si otevřel brány semifinále byl tým GameGates, z nehrané skupiny C. Ve druhém čtvrtfinálovém zápase nachytil jediný postupující tým ze třetího místa, DwQ^. Zde bylo utkání vyrovnanější a skončil za stavu 12:16.

Další favorit turnaje ze skupiny B, DEUS VULT si musel otevřít brány přes tým Deti Slobodyy, ze skupiny A. Toto byl nejvyrovnanější zápas, který jsme mohli vidět, už jen proto že skončil za stavu 15:15, proto se musel prodlužovat. DEUS VULT si výhru v prodloužení nakonec potvrdil. Poslední zápas se nekonal, z důvodu chybějícímu osmému týmu, tedy tým Potheads dostal volný los.

Navážeme k DEUS VULT, který si svojí cestu za titulem zastavil o odpočatý a nastartovaný tým Potheads. Dokázali uhrát pouhých osm kol. V druhém zápase si hráči z klanu kknfst znovu dokázal svojí kvalitu a tým GameGates přejeli 16:0, do finále šli tedy s velikým seběvědomím. Konečnou třetí příčku turnaje si dokázal vybojovat tým DEUS VULT. GameGates v kůži znovu zacítil ten hrozný pocit deklasace stavem 16:0.

Finále se hrálo systémem BO3, který nahrál do karet týmu kknfst. S obrovským seběvědomím přišli a chtěli vyhrát první dva finálové zápasy. Ovšem tým Potheads jim to lehce nedal. Na první mapě Potheads zvítězili 12:16. Druhý zápas vypadal nejdříve dobře pro tým Potheads, který už pomalu mohl začít slavit svoje vítězství, za stavu 5:0, ovšem předčasně slavit se nevyplácí. Hráči z klanu kknfst dali hlavy dohromady a přetlačili Potheads 10:16. Ve třetím zápase už bylo potvrzeno, že kknfst je zpátky ve své koleji a potvrdilo svojí výhru za stavu 16:5. Ovšem po turnaji byl tým Potheads diskvalifikován za nedodržení všeobecných pravidel pro turnaje.

 

Konečné umístění

1. místo - kknfst
3. místo - DEUS VULT
4. místo - GameGates
čtvrtfinalisti - OP.FRAG, DwQ^, Deti Slobodyy
 
D3ST1NY - 3. místo ve skupině A
AirGhosts - 3. místo ve skupině D
UNSTOPPABLE - diskvalifikace
EVURTAN - diskvalifikace
Potheads - diskvalifikace
T R I L L - diskvalifikace
NST - diskvalifikace
pothatoes - diskvalifikace
 
 

A aby nebylo nikomu ukřivděno, zde sem napíšu adminy, kteří se na turnaji podíleli:

Smokeyy - hl. organizace
KickMeDown - admin turnaje, pomocný komentátor živého přenosu
Nicer - admin turnaje
Sunny - admin turnaje
CptReX - poskytovatel živého přenosu z turnaje

Vítězům a umístěným týmům samozřejmě gratulujeme :-)

napsat komentář
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ comment.created }} VIP
{{ comment.text }}
Komentář byl smazán
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ reply.created }} VIP
{{ reply.text }}
Komentář byl smazán
napsat komentář