{{ flash.text }}
sponzor gamesites.cz

Americké teamy v ESL

Napsal Luxacek dne 23.12.2016 pro sekci CS:GO
Sezóna 2017 ještě ani pomalu nezačala a už se objevuje spousta otázek. Kromě blížících se dvou velkých turnajů, kde se hraje o 2 500 000 dolarů, dochází k prvním sporům mezi velkými asociacemi.

Na začátku roku 2016 vznikla první herní asociace WESA, kterou měli vést hráči a zástupci týmů z ESL. Zakládajícími členy byly ve většině případech organizace a týmy pocházející z Evropy nebo CIS regionu. Jediný FaZe Clan byl požádán jako reprezentant Severní Ameriky, ale bohužel tým po týdnu z této asociace odešel a postupem času byla WESA kvůli všem velkým turnajům a akcím neproslavena.


Cloud9 se snaží obhájit titul z ESL pro Eleague S5
Cloud9 se snaží obhájit titul z ESL pro League S5

Již několik týdnů se v americkém regionu daly dohromady  ty nejlepší organizace, které spolu vytvořily 'The Professional Esports Association', tato asociace se skládá z Immortals, Cloud9, Team Liquid, TSM a spousta dalších... Podle informací od redaktora Jareka "DeKay" Lewise tato společnost plánuje poprvé vstoupit vůči ostatnim.

Podle dosti zdrojů se PEA prý chystá vydat prohlášení, které zakazuje hráčům z NA regionu hrát ESL Pro League a další turnaje, které nemají podporu PEA. Tato asociace zároveň poslala ESL variantu, ve které stojí, že by se vytvořil na konci roku 2017 velký Global Finals, kde by se utkaly nejlepší světové týmy z obou asociací, ESL ale tuto nabídku okamžitě odmítla.

Spousta nešťastných hráčů s rozhodnutím PEA lobují za to, aby došlo k dohodě mezi asociací WESA a PEA. Jenže druhá asociace chce utvořit vlastní ligu, ve které by tato asociace chtěla všechny hvězdy NA. Jenže hráči si dožadují mít právo hrát tu soutěž, kterou chtějí.

Momentálně se PEA snaží dohodnout s organizátory ECS, se kterými dojde už k několikáté smlouvě, aby hráči z NA mohli hrát v jejich lize, kterou si doprošují. ECS za to poté zaplatí určitý poplatek pro danou asociaci.

 

 

 

 

napsat komentář
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ comment.created }} VIP
{{ comment.text }}
Komentář byl smazán
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ reply.created }} VIP
{{ reply.text }}
Komentář byl smazán
napsat komentář