{{ flash.text }}
sponzor gamesites.cz

Filmové novinky #9

Napsal MaxwellCZE dne 01.01.2017 pro sekci GS
A máme zde pomalu vstup do nového roku 2017 a tím pádem, taktéž spoustu očekávaných filmů pro měsíc Leden. Netušíte, co se k nám žene za nejočekávanější filmové kousky? Tak si jich pojďme pár představit.

Vítám všechny čténáře mého článku, začal bych u filmu, který na plátnech v českých kinech uvidíme již 5.1.2017. Jedná se o drama, možná i se špetkou komedie. Tento film se jmenuje Paterson, což je jméno řidiče autobusu, okolo kterého se celý tento film točí. Toto představení má poukázat na rozdílnost lidských životů. Paterson (Adam Driver) jakožto řidič autobusu, který by se rád stal básníkem, ale nic moc proto neudělá je jeden z příkladů režiséra Jima Jarmusche. Další postava ve filmu hrající důležitou roli, je jeho žena Laura (Golshifteh Farahani), která se považuje za přesně pravý opak postavy Patersona. Laura má život plný elánu, zábavy a hlavně pokaždé ho žije jinak a s tím ji Paterson občas pomáhá, ale on sám žije stále stejným životem od nudné práce řidiče autobusu přes denní návštěvu hospody až po odpočinek doma. To se však v jeden den může změnit. Projeví se nějak jeho básnické střevo? To se dozvíte zanedlouho ve filmu. 

 

Jako další bych vám rád představil mnohem větší odvaz a to film Velká čínská zeď akčního a dobrodružného žánru v režii Čanga Yimou ve spolupráci se známějším Mattem Damonem. Premiéra filmu bude taktéž 5.1.2017 a určitě bych tento film ze svého programu nevynechal. Film má poukázat na historii ve sci-fi smyslu a podle představ scénáristů. Ví snad někdo, proč byla postavena Velká čínská zeď? Scénáristi filmu si představili příběh, který aktuálně vložili na plátna kino sálů. Jedná se o záchranu lidské civilizace v hlavní roli Matt Damon, hrající odvážného žoldáka Williama Garina. Garin se při hledání informací ohledně tajemství střelného prachu setká s bezejmenným řádem, což je skupina bojovníků, přestože je výborný lukostřelec, tak se přesile neubrání. Bezejmenný řád má na starost hlídat tu nekonečně dlouhou zeď, ale na ni budou útočit jiné potvory než členové řádu čekali a to různé monstra, v tu chvíli příjde práce na Garina a jeho přítele Pera Tovarova (Pedro Pascal). Jestli se z nebezpečí dostanou ve zdraví, to musíte zjistit sami. 

 

Poslední dnešní představený film bude vám všem známý a tím je Resident Evil : Poslední kapitola, což je jak již z názvu vypovídá závěrečný díl nejúspěšnější filmové série na motivy videoher. Film navazuje přímo na předchozí díl Resident Evil : Odveta, takže bez zhlédnutí předchozích dílů bych na tento film nechodil. Tento díl naváže na scénku s hrdinkou Alicí (Milla Jovovich), která jako jediná přežila střet s nemrtvými, který měl rozhodnout o osudu lidstva. Zde stačí jen říci, že půjde o finální útok mezi společností Umbrella Corporation proti posledním hrstkám lidí. Jak to dopadne se dozvíte již 26.1.2017 v našich kinech. 

 

Doufám, že si aspoň na některý z výše zmíněných filmů zajdete do kina a potěší vás. Můžete se podělit o recenze na filmy zde do komentářů. Děkuji za přečtení. 

Upozorňuji, že premiéry filmů mohou být na Slovensku jinak než v České Republice. Některé filmy již vyšli v roce 2016 v zahraničí, takže jste je možná viděli. 

napsat komentář
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ comment.created }} VIP
{{ comment.text }}
Komentář byl smazán
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ reply.created }} VIP
{{ reply.text }}
Komentář byl smazán
napsat komentář