{{ flash.text }}
sponzor gamesites.cz

Závislost na videohrách klasifikována jako nemoc

Napsal Whoik dne 08.02.2018 pro sekci GS
Každý z nás tráví u počítačových her spoustu času, nicméně kdo je závislý a kdo tak jenom tráví volný čas bez jakékoliv závislost? I tohle bude otázka pro Mezinárodní zdravotnickou organizaci WHO, která zařadila závilost na videohrách mezi seznam duševních nemocí.

V nadcházející jedenácté edici mezinárodního seznamu nemocí organizace WHO bude zahrnuta také závislost na videohrách. Takovou zprávu přinesla organizace koncem minulého roku a nevypadá to, že by mělo dojít ke změně. Proto se tento rok může stát postrachem pro hráčskou populaci. Seznam nemocí byl naposled upraven před 27 lety a o zařazení závilosti na videohrách se debatovalo již delší dobu, no konečně nastal onen čas.

Stále se však neví, jak se bude přesně posuzovat, zda jde u daného člověka o opravdovou závislost. Základním požadavkem, aby bylo o člověku vůbec možné uvažovat jako o závislém, je jeho ovlinění hrami v jeho sociálním a celkově reálném životě. Pokud jej hry ovlivňují natolik, že má problémy působit normálně ve společnosti, nebo pokud hry mění jeho návyky, pak se přechází k dalšímu šetření, zda je onen člověk orpavdu závislým.

 

Ve Spojených státech vykazovalo známky závilosti až 8,5% mladistvých, u nás tomu zřejmě nebude jinak. Každopádně stále se najdou odpůrci. kteří tvrdí, že nelze tak lehko rozpoznat závilost na videohrách, a proto by neměla být zapsána na seznam nemocí. Je zřejmě na každém z vás, jestli si dokážete přiznat, zda jste závislý anebo ne, každopádně naše servery jsou pro vás připraveny 24 hodin 7 dní v týdnu :))

Autor: Whoik; Zobrazeno: 4510x
napsat komentář
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ comment.created }} VIP
{{ comment.text }}
Komentář byl smazán
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ reply.created }} VIP
{{ reply.text }}
Komentář byl smazán
napsat komentář