{{ flash.text }}
sponzor gamesites.cz

DREAMHACK Winter 2012 1. den

dne 16.09.2014 pro sekci GS
Jak jsem vám již slíbil, přináším vám informace ze zápasů prvního turnajového dne letošního zimního dreamhacku. Možná jste už něco viděli na streamu či hltv, ale stojí za to, připomenout si některé dnešní výsledky a zjistit, který z týmů je lépe na soutěž připraven a naopak, komu paní Štěstěna vůbec nepřála a musel si balit kufry a s hanbou odjet domů...

NiP vs fnatic

Úvodním zápasem letošního ročníku „drímheku“ byl hodně očekávaný souboj mezi nejlepším týmem CS: GO s nejlepším týmem CS 1.6. Papírovým favoritem zde byli Ninjové, přeci jenom, přechod na GO byl náročnější pro fnatic.

Hrálo se na mapě de_nuke_ve a podle očekávání NiP brzy vedli 5:0 jako teroristé. Jejich soupeři se sice snažili, ale přesto bylo po osmém kole skóre 6 – 2. Dánové pak zvedli hlavu a stáhli náskok na 6 – 4, ale ninja team se nenechal vyvést z rovnováhy a třemi vyhranými koly v řadě se blížil k vítězství, když v polovině vedli 10 – 5.

Po desetiminutové pauze a problémech se zvukem u fanatiků vyhráli NiP druhé pistolky a zvýšili skóre na 12 – 5. Na poměru sil se příliš nezměnilo a Švédi brzy vedli 15 – 5. Nakonec úspěšně zakončili celý zápas krásným výsledkem 16 – 6. Nejlepším hráčem na straně Ninjas byl Christopher „GeT_RiGhT“ Alesund, u fnatics vedl Andreas „MODDII“ Fridh.

NiP     fnatic  
Christopher „GeT_RiGhT“ Alesund                          Andreas „MODDII“ Fridh

Richard „Xitz“ Landström

  Martin „trace“ Heldt

Adam „friberg“ Friberg

 

Dennis „Rytter“ Rytter

Robin „Fifflaren“ Johansson

 

Finn „kardigan“ Andersen

Patrik „f0rest“ Lindberg

 

Michael „Friis“ Jorgensen

 

mousesport vs ESC Gaming

Druhý zápas ve skupině A začal téměř s hodinovým zpožděním kvůli poruše počítače, který musel být nakonec kompletně vyměněn. Začalo se na mapě de_inferno_se, a Angličani předvedli, že jsou opravdu velice dobře připraveni. James „Mx“ Smile zazářil v pistol roundu, Sam „RattlesnK“ předvedl čtyři ukázkové sestřely AWP a mouz vedli 4 – 0. Poláci po dalším ecu předvedli několik úspěšných útoků a zabrali, ale „Smale“ se opět předvedl a skóre bylo  6 – 2.

ESC se sice ještě dostali do hry snížením na 5 – 7, ale Britové byli v první polovině lepším týmem, ubránili poslední tři kola a zakončili před změnou stran na 10 – 5. Druhé pistolové kolo také připadlo mousesports, vedli 13 – 5 a zápas se jistě blížil ke konci. Poláci pak pouze upravili výsledek na konečných 16 – 6.

mousesports     ESC Gaming  

James „Mx“ Smale

                           

Jaroslaw „pasha“ Jarzabkowski

Preben „prb“ Gammelsaeter

 

Filip „Neo“ Kubski

Sam „RattlesnK“ Gawn

 

Jakub „kuben“ Gurczynski

Lasse „stinger“ Midtstue

 

Wiktor „Taz“ Wojtas

Pete „pt“ Wright

  Mariusz „Loord“ Cybulski

  

 

fnatic vs ESC

Po prvních prohraných zápasech se zde střetli dva týmy s úžasnou historií v CS 1.6, aby se rozhodlo, kdo bude pokračovat dál v turnaji a kdo si bude balit kufry.

Na mapě de_nuke_ve začínali fnatic jako CT stejně jako v souboji s NiP. Proti polským borcům ale pistol round vyhráli a vedli 2 – 0. ESC se však nedali a skvělým výkonem 1 vs 2 „Loorda“ se dokonce ujali vedení. Ale to bylo tak asi všechno, co předvedli, do změny stran uhráli už jen jeden bod. Nový hráč fanatiků Dennis „Rytter“ Rytter zařídil svému týmu vedení 11 – 4.

V druhém pistolovém kole předvedl Jaroslaw „pasha“ Jarzabkovski krásné tři killy, ale na rozjeté fnatic to nestačilo. „Pasha“ ještě stihl zařídit svým AWP dvě vítězná polská kola, ale když v dalším kole vypadl hned na začátku, nebránilo už nic norskému týmu zakončit celý zápas v poměru 16 – 7.

Tímto se rozřešila první neznámá turnajového klání, a to, kdo odejde z Dreamhack Winter 2012 s prázdnou. Černý Petr zůstal na myších polských ESC Gaming, no třeba si ještě udělají na severu malý turistický výlet :-)

 

Další výsledky:

V dalších zápasech porazili britští mousesports fnatic 16 – 14. Ninjas in Pyjamas dosáhli tří vítězství ze tří zápasů a společně s mousesports postupují do play-off turnaje a čekají na své soupeře z dalších skupin.

Skupinu B otevřeli Copenhagen Wolves vítězstvím 16 – 7 na brazilskými ProGaming.TD. Stejně jako ninjové ve skupině A, tak i vlci zde prošli základní částí turnaje se třemi vítězstvími, druhým postupujícím týmem jsou ProGaming.TD.

zdroj: hltv.org

 

napsat komentář
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ comment.created }} VIP
{{ comment.text }}
Komentář byl smazán
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ reply.created }} VIP
{{ reply.text }}
Komentář byl smazán
napsat komentář