{{ flash.text }}
sponzor gamesites.cz

Tipovačka - ZOH Pyeongchang [Vyhlášení]

Napsal Smokeyy dne 26.02.2018 pro sekci GS
Rusové znovu dokázali vyhrát turnaj v ledním hokeji na Zimních olympijských hrách, ovšem největší překvapení bylo úspěšné tažení Německa, který se držel až do poloviny nastaveného času ve finále. Nás hlavně zajímá Tipovačka k turnaji, kterou jsme na ZOH již po druhé pořádali. Většinu tipovací soutěže všichni dýchali na záda jen Aweemu, ovšem ještě poslední den neměl dost dobrý náskok, aby se mohlo s jistotou říct, že vyhrál. Jak to nakonec dopadlo? Kdo vyhrál tipovací soutěž a kdo se umístil za ním? To se dozvíte ve článku.

2018 Winter Olympics Games byly oficiálně zahájeny 9. února 2018 a slavnostně ukončené byly 25. února 2018 ve 12:00 středoevropského časového pásma. Přes 2 900 sportovců z 92 zemí se sešlo v Jižní Korei, aby ukázali svoje dovednosti ve 102 soutěžích v 15 sportech. Nejvíce medailí získali Norové, (39 z toho 14x zlaté). Čeští olympionici se v počtu medailí umístili až na 14. místě, se dvěmi zlatými od Ester Ledecké, dvěmi stříbrnými od Michala Krčmáře a Martiny Sáblíkové a třemi bronzovými od Veroniky Vítkové, Evy Samkové a Karolíny Erbanové. Slovenští olympionici se s jednou zlatou medailí a dvěma stříbrnými od Anastasie Kuzminové umístila v počtu medailí až na 17. místě.

My se jdeme ovšem zaměřit na turnaj v ledním hokeji, kvůli které Tipovačku pořádáme. Turnaj začal až 14. února a bylo v něm několik překvapení. Už na začátku turnaje se pochybovalo o těch lepších týmech, když Rusové podcenili Slovenské hokejisty a prohráli 3:2 a v tu samou dobu se stalo to samé i Američanům se Slovinci. Další den dokonce dokázala Jižní Korea držet celkově vyrovnané utkání s Českým výběrem, ovšem stejně podlehli překvapivým výsledkem 2:1. Jasným favoritem byli Olympijští atleti z Ruska, kteří nakonec toto potvrdili. Jako dalším by se před turnajem dalo nejvíce čekat vítězství Kanady, Švédska, nebo Finska, ovšem vše bylo znovu jinak. Němečti hokejisté, kteří se tvářili celkem nenápadně ve skupinové části, postoupili z předkola play-off až do finále, kde Rusy nepříjemně potrápili a skončili v turnaji nejlépe za celou Německou hokejovou historii, tedy stříbrní. Po Česku se dalo říct, že se rýsuje takové Německé Nagano. Bronz vybojovala po divoké přestřelce Kanada proti České reprezentaci.

Česká hokejová reprezentace se umístila na turnaji čtvrtá. Češi nebyli v turnaji tolik podceňovaný, což se i potvrdilo, ovšem nad očekávání většiny národa medaili domů nepřivezla. Česká hokejová reprezentace tedy zůstává od Mistrovství světa 2012 dále bez medaile. V turnaji si ovšem národní tým vedl dobře, po třech výhrách vyhrál skupinu A a postupoval tedy přímo až do čtvrtfinále.

Slovenská hokejová reprezentace se umístila na turnaji jedenáctá, tedy předposlední. Slováci sice začali turnaj skvěle výhrou nad favorizovaným Ruskem 3:2, ovšem skupinu nakonec těsně prohrál. V předkole narazila na Americký tým, který si s nimi od 2. třetiny po dlouhé Americké přesilovce poradil výsledkem 5:1. Nutno říct, že Slovensko mělo jistě navíc, než jen na předkolo a 11. místo.

 

A zase ten Awee, dokonce DOUBLE

Po dvojnásobném vítězství Tipovačky na Mistrovství světa v ledním hokeji 2015 a 2016, se letos snažil Awee dokázat svojí znalost v tipování znovu. Od čtvrtého hracího dne, tedy od 17.2. se Awee poprvé objevil na první příčce a do konce tipování skupinové části se jí už nepustil. Na první příčku v celkové tabulce si ovšem musel počkat až do předkola, kde si pomalu sbíral náskok. To mu vydrželo až do konce hracího dne. V tipování play-off se chytil první příčky ihned po předkole, které se taky držel až do finále.

Letos byla Tipovačka jiná a to v tom, že jste měli možnost vidět svoje umístění ve skupinové části a play-off zvlášť. Celková tabulka samozřejmě nechyběla. Tabulka přinesla celkem kladné ohlasy, proto s ní můžete počítat i v příští Tipovačce, ve které dojde k menší jednoduché úpravě. Letos byly v turnaji vidění celkem nepředpovídané výsledky, proto taky každý sbíral každý bod, kde se dalo. Po odehrání semifinále už bylo zcela jasné, že rozhodnou o celkovém umístění až finálové tipy a tipy na celkové výsledky v turnaji, které nakonec pomíchaly tabulkou

Awee (cti ejvi) byl donucen opustil vedení v celkové tabulce jen jednou a to 18.2. K dispozici bylo i tipování na All Star Cup, který moc bodů hráčům nepřinesl, ovšem Awee se nechtěl tohohle tipování zúčastnit, proto ztrácel na vyšší tři hráče tři body, které si vydělali v tomto bonusovém tipování. Po předkole tedy uskočil zpět na první příčku, ve které se už neomylně držel až do konce turnaje. I když měl po semifinálovém dni náskok až 8 bodů, nakonec ho dokázal vytáhnout na 14. Awee (cti ejvi) se tak stává, s 86 body, staronovým vítězem naší Tipovačky. Na druhém místě se, se 72 body, umístil Smokeyy, který se snažil s několika dalšími lidmi Aweemu dýchat na záda celou Tipovačku, ovšem se od play-off pohyboval mezi 3. - 6. místem. Velice vyrovnaně se mezi sebou umístili i hráči smekin (3) a BratmMm (4) s odstupem jednoho bodu od sebe. Na druhé místo dokonce smekinovi sházel pouhý jeden bod.

Umístění ve skupinové části:

 1. místo - Awee (cti ejvi) - 38 bodů [82,35%]
 2. místo - minik - 38 bodů [61,11%]
 3. místo - TriiT 34 bodů [68,75%]

Umístění v play-off:

 1. místo - Awee (cti ejvi) - 34 bodů [50,00%]
 2. místo - MrKubH0 - 26 bodů [58,33%]
 3. místo - smekin 23 bodů [41,67%]
Celkové umístění v Tipovačce:
 Vítěz - Awee (cti ejvi) - 86 bodů [66,67%]
 2. místo - Smokeyy - 72 bodů [41,67%]
 3. místo - smekin - 71 bodů [58,33%]
4. místo - BratmMm - 70 bodů [57,14%]
5. místo - minik - 66 bodů [51,43%]
6. místo - 111KKK - 61 bodů [41,67%]
7. místo - Ant1as - 61 bodů [50,00%]
8. místo - nurymov - 60 bodů [52,78%]
9. místo - Jadberg - 59 bodů [41,67%]
10. místo - Tokop - 59 bodů [47,22%]
11. místo - TriiT - 59 bodů [52,94%]
12. místo - whiter - 57 bodů [50,00%]
- v celkovém tipování, při shodě bodů rozhodoval vyšší počet získaných bodů za tipování celkových výsledků a pořádí základních skupin
 
Celkový přehled bodů a umístěných hráčů naleznete na tomto odkazu
Všem umístěným GRATULUJEME!
 
Ovšem co se Aweemu povedlo, tak je DOUBLE. Loni se povedlo ho vyhrát Jadbergovi, který ovládl celou Tipovačku, i soutěž King of the Hill, ovšem letos se podobně jako loni Awee, trápil a umístil se až na devátém místě. Awee (cti ejvi) byl letos bezkonkurenční, protože se v zápase k němu žádný jeho soupeř nepříblížil méně jak o 5 bodů. Awee se probojoval od osmifinále přes 111KKK, který i loni vypadl proti konečnému finalistovi právě v osmifinále. Dále vyřadil Jadberga, smekina a ve finále ho čekal Smokeyy, který se do finále probojoval opravdu těsně přes killermacku.
 

Ocenění

Umístění ve sk. části a play-off:
1. místo - +7 bodů do soutěžních tabulek
2. místo - +4 body do soutěžních tabulek
3. místo - +3 body do soutěžních tabulek
Celkové umístění:
1. místo - +13 bodů do soutěžních tabulek
2. místo - +11 bodů do soutěžních tabulek
3. místo - +9 bodů do soutěžních tabulek
4. místo - +7 bodů do soutěžních tabulek
5. místo - +5 bodů do soutěžních tabulek
6. místo - +4 body do soutěžních tabulek
7. místo - +3 body do soutěžních tabulek
8.-9. místo - +2 body do soutěžních tabulek
10.-12. místo - +1 bod do soutěžních tabulek

King of the Hill:

Vítěz - +4 body do soutěžních tabulek
Poražený finalista - +3 body do soutěžních tabulek
Poražení semifinalisti - +2 body do soutěžních tabulek
Poražení čtvrtfinalisté - +1 bod do soutěžních tabulek

+ další hmotné ceny, které jsou uvedeny v tomto topicu

A jelikož pořadatel nepřebírá žádné hmotné ceny, tak se ocenění přesouvá o příčku níže. Cena pro druhé místo v celkovém umístění tedy připadá smekinovi a ocenění pro třetí místo připadne hráči BratmMm. Awee (cti ejvi) vyhrál za celkové umístění VIP na libovolný server Gamesites.cz, ale jelikož on žádné VIP nepotřebuje, přenechává ho hráči, který odtipoval všechny zápasy, ovšem se mu nedařilo a získal nejméně bodů. VIP tedy připadá hráči ImCadogan, který se umístil až na 20. místě.

Abyste ceny získali (vč. bodů do soutěžních tabulek), musíte se mi ozvat do soukromé zprávy, zde na webu Gamesites.cz a poslat mi váš profil na gsliga.gamesites.cz. Pouze stačí se do GS Ligy přihlásit, jako se přihlašujete na webu a váš profil bude automaticky vytvořen. Dále si v pravém horním rohu překliknete na vás profil a zkopírujete URL adresu, kterou vložíte do zprávy.

Na závěr

Přehled o turnaji v ledním hokeji na ZOH Pchjongčchang 2018:

Konalo se: 14. únor - 25. únor 2018
Vítěz: Olympijští atleti z Ruska
Český hokejový tým: 4. místo
Slovenský hokejový tým: 11. místo
Nejlepší střelec: Donato Ryan (USA) - 5 branek
Nejlepší nahrávač: Gusev Nikita (OAR) - 8 asistencí
Nejproduktivnější hráč: Gusev Nikita (OAR) - 4 branky + 8 asistencí
Nejlepší brankář: Hiller Jonas (SUI) - 95,60 %
Nejlepší výsledek: Jižní Korea vs. Švýcarsko 0:8 (skupina A)
Nejvíce gólů v zápase: OAR vs. Slovinsko 8:2 (skupina B) & Česko vs. Kanada 4:6 (utkání o bronz)
Nejvíce gólů vstřelilo: OAR (27 branek)
Nejméně gólů inkasovalo: Švédsko (5 branek)
Nejlepší skóre: OAR (27:9 - rozdíl 16)

Konečné umístění týmů v turnaji:

1. místo - OAR
2. místo - Německo
3. místo - Kanada
4. místo - Česko
5. místo - Švédsko
6. místo - Finsko
7. místo - USA
8. místo - Norsko
9. místo - Slovinsko
10. místo - Švýcarsko
11. místo - Slovensko
12. místo - Jižní Korea

Ohlasy hráčů Tipovačky

TriiT - Jsem rád, že je tu někdo, kdo pořádá a má vůbec nervy dělat takové tipovačky. Tento ročník byl pro mě první a určitě se chci zúčastnit dalšího.
Tipovačka mě přinutila sledovat utkání, statistiky, ale hlavně mi dala příležitost si poměřit síly s ostatními hráči na gamesites. Bohužel jsem ale zjistil, že mám pořád co dohánět.
Nejvíce se mi líbila sestavená tabulka, kde jsem mohl pozorovat mé umístění, jaká je má přesnost a kolik bodů jsem za tipy získal.
Velká poklona Smokeyymu a týmu barvičkářů
 
Tokop - Já to vezmu hodně krátce.Tak v první řadě bych chtěl poděkovat pořadatelům za uspořádání tipovačky.Jediné co můžu vytknout tak to chyby ve výsledcích, kterých na můj vkus bylo poměrně dost, ale tak naštěstí se jich nakonec hodně opravilo.Věřím, že to muselo být časově náročné.Mě osobně tipovačka nadchla a těším se na další! 8-)
 
whiterTento rok dopadla tipovačka skvěle, Ejvi zase na triumfu 1. místa. Všem výhercům gratuluju a těším se na další tipovačku. :))
 
Awee (cti ejvi) - Tak je konec. Asi jen málo lidí před začátkem turnaje věřilo, že můžeme hrát o medaile. Pověstné štěstíčko stálo na naší straně, ať v zápasech našich, či soupeřů. O největší překvapení se postarali Němci, kteří fantasticky prošli až do finále, ve kterém ještě 56 vteřin před koncem zápasu přehrávali narkomany z Ruska 3:2. Nejednomu ruskému fanouškovi v ten moment přišlo na mysli dvacet let staré finále olympijských her, ve kterém hvězdy jako Bure, Jašin, Fjodorov podlehli týmu okolo Jaromíra Jágra s Dominikem Haškem. Tentokrát však dopadlo vše jak mělo a spokojený trenér Znarok mohl po telefonu posílat pusinky prezidentu Putinovi.. Tyto hry budou ještě dlouho považovány za historické, ať výkonem Německých hokejistů, či neuvěřitelnou Ester Ledeckou. Nám už nezbývá než se těšit na květen, kdy začne MS v Dánsku a s ním spojená další tipovačka :) Uznání si zaslouží všichni co mi dychtivě šlapali na paty. Smekin, minik a Smokey (ale ten si tipy beztak upravoval :D ) a určitě další, ale ten šulin tabulku schoval tak nevím kdo tam ještě byl a jak to nakonec dopadlo :)
 
A já bych závěrem chtěl říct, že všichni, kteří se letos aktivně zapojili do naší soutěže, se nemusí stydět za své umístění. Tipovačka byla letos celkově vyrovnaná, což dokazuje i odstup pouhých dvanáct bodů mezi 20. a 6. místem. Loni jsem se náhodou umístil na třetím místě, letos jsem si dokonce polepšil o jednu příčku, a ne, neupravoval jsem si tipy, což dokazují screeny :D. Obrovský respekt Českému, ale hlavně Německému mužstvu za bojovnost a nashle při příští Tipovačce, která začíná už v květnu. Mezitím si můžeme sklidnit nervy při play-off ELH, nebo si můžeme postupně odpovídat na otázku, zda si Viktorka Plzeň titul už pohlídá, ale to se dozvíme stejně až dlouho po Mistrovství světa.
 
 
Příští Tipovačka bude zaměřená na Mistrovství světa v ledním hokeji, která startuje 4.5.2018. V ten den žádný Český, ani Slovenský zápas naplánován není. Ten je naplánován až na další den, od 20:15, kdy obě tyto mužstva nastoupí proti sobě. Mimo Švédska a Ruska byla Česku a Slovensku ve skupině jsou nalosovány celkově snadní soupeři, ovšem to se spíše potvrdí až na konci dubna, kdy se dozvíme soupisky všech týmů. 
napsat komentář
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ comment.created }} VIP
{{ comment.text }}
Komentář byl smazán
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ reply.created }} VIP
{{ reply.text }}
Komentář byl smazán
napsat komentář