{{ flash.text }}
sponzor gamesites.cz

Úrovně na steamu, jak na ně?!

Napsal DarkMouse dne 16.04.2018 pro sekci GS
Jeden by si řekl, k čemu takový level na platformě pro prodej her je, zdá se to jako zbytečnost, ale opak je pravdou. To právě kvůli tomu, že úrovně na steamu umožní člověku si přidat více přátel, upravit vzhled svého profilu apod. Jak vůbec tyto úrovně fungují? Jak se dostat na vyšší úroveň? A další užitečné informace se dozvíte právě v tomto článku!

Nejprve je nejdůležitější upřesnit, že článek v žádném případě není přesným a nejlepším návodem, jak nejlépe a nejrychleji k úrovním na platformě Steam přijít, nýbrž obsahuje postřehy běžného uživatele, který se snaží nejefektivněji využít možnosti, které má, aby jeho úroveň byla co nejvyšší. Nejrychlejší metodou jak se k levelům dostat, je zřejmě nakupování kartiček na oficiálním steam marketu a následné vytváření odznaků, avšak tato metoda se mnohdy může prodražit. Portál nemá se stránkami uzavřenou žádnou spolupráci a proto nenese odpovědnost za případnou újmu.

 

Co to úrovně vlastně jsou?

Úrovně na Steamu jsou jedním ze způsobů, jak vyšperkovat svůj profil a dávají vývojářům her možnost hru oživit pomocí doplňkových předmětů, které nejsou využitelné ve hře samotné jako např. tapeta na profil či emoticony do chatu. Tyto věci nejsou jako ostatní herní předměty, které jsou do her pravidelně přidávány, nýbrž jich je nejčastěji jen několik druhů od každého pro jednotlivou hru, která tuto možnost podporuje. Ani získání těchto doplňkových předmětů není stejné jako u běžných věcí, které získáme díky hraní hry, protože tyto předměty lze získat pouze vytvořením odznaku či obchodováním.

 

K čemu úrovně jsou?

Když už víme, že nějaké úrovně na Steam profilech vůbec jsou, je na čase objasnit, co mimo doplňkových předmětů s těmito úrovněmi lze získat.

  • Označení úrovně
    První čistě kosmetickou věcí, kterou získáme je označení dané úrovně, které nás odliší od ostatních. Toto označení je viditelné po zobrazení profilu uživatele. Mimo jiné se podle úrovní řadí i přidaní uživatelé v seznamu přátel na profilu hráče, kde je úroveň také vyobrazena.


Ukázka ozdobného označení jednotlivých úrovní. Obrázek lze rozkliknout pro zobrazení ve větším rozlišení.

  • Showcases
    Dalším především kosmetickým prvkem je možnost přidat si na profil tzv. showcase, v českém překladu možno nazvat jako vitrínu či výlohu. Tento prvek je drobností, kterou uživatel získá za každých 10 překročených úrovní (10, 20, 30,...). Do těchto výloh lze dát ukázku obrázků, vlastněných předmětů apod. Maximální možný počet těchto vitrín je 16.
  • Počet přátel
    Asi poslední věcí, kterou postupným vylepšováním své úrovně získáváme je možnost více přátel. Steam profil je totiž v základu omezený a uživatelé si mohou přidat "pouhých" 250 přátel. Někomu toto číslo zjevně nestačí a proto za každý úspěšně dosáhnutý level se toto číslo zvýší o dalších 5 možných přátel.

 

Jak úrovně získat?

Nejdůležitější část tohoto článku přichází nyní... jak se dostat na další úroveň. Postup na další úrovně není teoreticky složitý, ale prakticky to může pro některé být přesný opak. Na další úrovně se totiž uživatelé dostávají pomocí odznaků, ke kterým také mohou přijít několika způsoby. Tyto odznaky dávají určité množství XP a dělí se podle způsobu získání. Odznak a s ním XP můžeme získat pomocí následujících metod:

 

  • Nakupování her
    Toto znamená, že za každou hru přidanou do své Steam knihovny (vyjma těch zdarma), získáme určitý počet XP a samozřejmě i odznak. XP nedostaneme jen s každou hrou, ale i po překročení určité hranice vlastněných her podle následující tabulky.

Tabulka s počty XP za nakupování her.

  • Jiným způsobem
    Tento způsob je velmi limitovaný, protože se naskytuje především v případě akcí na Steamu, po splnění zadaných úkolů a podobně. Tato forma získání XP je často tou nejlevnější, ale vzhledem k limitovanému počtu odznaků a době získání, je metoda dost neefektivní. Některé z těchto odznaků dokonce lze získat stále, ale musí ho přidělit samo Valve. Nejjednodušší odznak, který můžeme získat je odznak, který nás vede k seznámení s platformou a je takovým návodem. Jedna ze tří úrovní tohoto odznaku je vyobrazena na spodním obrázku jako první.


Ukázky limitovaných odznaků.

  • Tvoření z kartiček
    Nejvíce obvyklý způsob, jak získat odznak a s ním XP je vytvořit ho ze sběratelských kartiček. Tyto kartičky a odznaky podporují jen určité hry. Při hraní her, které podporují získání odznaku a kartiček můžeme získat do inventáře určitý počet sběratelských karet či tuv. booster packů, které se dají vytvořit i z tzv. gemů, a ze kterých po otevření padají kartičky. Tento počet je vázaný na to, kolik jich potřebujeme na vytvoření odznaku, protože hra nám nadělí vždy jen 1/2 počtu kartiček nutných na výrobu odznaku a proto nám následně nezbývá nic jiného, než začít s kartičkami obchodovat. Odznaky se dále dělí na dva typy, prvním je klasický a druhým tzv. foil. Klasické odznaky mají 5 úrovní a za každou úroveň získáme +100 XP. Foil odznak má pouze jednu úroveň a po vytvoření tohoto odznaku získáme také +100 XP.


Ukázka všech odznaků ze hry Counter-Strike: Global Offensive.

Za každý vytvořený odznak pomocí kartiček dostane zdarma uživatel doplňky z dané hry na Steam. Obvykle jde o 1 emoticon a 1 tapetu na profil. K těmto dvěma doplňkům se dále dává náhodný slevový kupón na určitou hru. S trochou štěstí může uživatel získat nějaký z cennějších doplňků, nebo slevu na populární hru, se kterou se dá také obchodovat a díky tomu lze vydělat např. na další set kartiček.


Ukázka klasických kartiček pro vytvoření odznaku ze hry Counter-Strike: Global Offensive.

 

Možnosti obchodování s kartičkami

Možností obchodování s kartičkami je hned několik a je jen na daném jedinci, v jaké míře s kartičkami chce obchodovat. Některé metody jsou jednodušší, některé zase složitější či časově náročnější. Je na každém, jakou metodu si oblíbí a jaká mu bude vyhovovat. Ve článku jsou představeny dvě metody. Nejlehčí, ale zároveň nejvíce riskantní metodou je vložit kartičky na jednu ze stránek, které vám za ně dají imaginární měnu a za tu následně nakoupíte celé sety kartiček, které potřebujete na vytvoření odznaku. Další relativně jednoduchou metodou je použití stránky, která nahlédne do inventáře a zobrazí nabídky od lidí, kteří shání nějakou kartičku, kterou uživatel nepotřebuje a na oplátku nabízí tu, kterou potřebuje.

 

  • Steam LVL UP
    K první metodě se váže webová stránka STEAM LVL UP. Na této stránce se objevuje první metoda, tedy uživatel odevzdá kartičky, které nepotřebuje a získá imaginární měnu, za kterou si nakoupí kompletní balíčky kartiček. Tato metoda je skutečně asi nejjednodušší a hlavně i časově málo náročná. Jedinou nevýhodou je možné čekání na to, než se na stránce objeví balíček kartiček, který je právě potřeba.

 

  • Steam trade matcher
    Pro druhou metodu lze využít stránku STEAM TRADE MATCHER. Tato stránka funguje přesně tak, jak bylo popsáno ve druhé metodě. Stačí se přihlásit pomocí Steam účtu, systém nahlédne do inventáře a ukáže nabídky od ostatních uživatelů. Tyto nabídky obsahují obvykle kartičky, kterých uživatel má několik za ty, které daný potřebuje na vytvoření odznaku.


  • Steam card exchange
    Existují samozřejmě i stránky, které zobrazí jak vypadají jednotlivé kartičky, jednotlivé odznaky, nebo dokonce, jaké doplňky můžeme získat po vytvoření odznaku. Jedna z těchto stránek je např. STEAM CARD EXCHANGE. Právě na této stránce je možné si najít hru a po rozkliknutí hry se zobrazí veškeré informace o odznáčku, předmětech z něj či kartiček, které jsou potřeba na výrobu i dokonce jaká je aktuální cena kartiček na vytvoření odznaku podle Steam marketu.

 

Ukázky profilů členů portálu


 

Lidé s nejvyššími úrovněmi

Uživatelů platformy Steam je dohromady přes 33 milionů uživatelů každý den. Z tohoto počtu lidí je však jen hrstka lidí, kteří překonali úroveň 1000 na Steamu a dokonce jen 2 z nich mají úroveň větší než 2000. Tři ti nejúspěšnější z nich jsou zde představení, jsou zde o nich některé informace a samozřejmě i odkaz na jejich profil k nahlédnutí.

  • St4ck
    První na příčku nejvyšších úrovní na Steamu je uživatel s přezdívkou St4ck. Tento uživatel založil profil v roce 2010 a od té doby se mu povedlo nasbírat přes 4000 her, 5300 odznaků a 2784 level! Jeden z odznaků, které vlastní je dokonce i odznak, který mu byl věnován od Valve. Tento odznak se váže k jarním Steam slevám v roce 2017. Na odznaku je vyobrazený jeho avatar na steamu v podobě jeho papouška.
  • Magic_Piska
    Druhý na příčku nejvyšších úrovní na Steamu je uživatel s přezdívkou Magic_Piska. Tento uživatel založil profil v roce 2009 a od té doby se mu povedlo nasbírat přes 2700 her, 2200 odznaků a 2203 level!
  • StrikeR
    Třetí na příčku nejvyšších úrovní na Steamu je uživatel s přezdívkou StrikeR. Tento uživatel založil profil v roce 2009 a od té doby se mu povedlo nasbírat přes 12000 her, 5000 odznaků a 1700 level! Tento uživatel byl v jisté chvíli v čele tohoto žebříčku.

napsat komentář
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ comment.created }} VIP
{{ comment.text }}
Komentář byl smazán
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ reply.created }} VIP
{{ reply.text }}
Komentář byl smazán
napsat komentář