{{ flash.text }}
sponzor gamesites.cz

Tipovačka na MS v hokeji 2018 zná svého vítěze

Napsal Smokeyy dne 24.05.2018 pro sekci GS
Další hokejová sezóna je u konce a my již známe i staronového mistra světa. Švédsko se zakopnutím proplulo celý šampionát a ve vyrovnaném finále proti Švýcarsku mohla slavit svůj jedenáctý titul. Nás ovšem zajímá Tipovačka. Letos byla hodně vyrovnaná a to taky dokazovaly souboje v King of the Hill. Kdo se nakonec stal králem a kdo ovládl celou Tipovačku? Pojďme se na to společně podívat.

2018 IIHF Ice Hockey World Championship se konalo od 4. května (máje), do 20. května (máje) v dánských městech Kodaň a Herning. Největším favoritem na vítěze byla Kanada, ovšem ta nakonec jela domů bez medaile. Trofej si nakonec odvezlo domů Švédsko, které vůbec na šampionátu neprohrálo, ale to není největší překvapení turnaje. Největším překvapením turnaje je Švýcarsko v novém tažení až do finále, na které znovu čekalo právě Švédsko. V minulém tažení finále dopadlo 5:1 ve prospěch Švédského týmu, ovšem letos bylo všechno trochu jinak. Švýcaři ukázali za těch pět let zlepšení, proto podobně, jako letos Německo proti Rusku ve finále ZOH, drželi vyrovnaný stav až do prodloužení. Švédi byli dokonce ti, kteří museli dotahovat. Vyrovnaný stav držel až do konce prodloužení, proto se muselo rozhodnout tím nejhorším způsobem, samostatnými nájezdy, ve kterých Švédsko potvrdilo svojí sílu a obhájilo titul. Švýcarsko se ovšem může pyšnit svým třetím stříbrem a celkově jedenáctou medailí, ovšem ta zlatá jim ještě chybí do sbírky.

 

Švédsko tedy slavilo svůj jedenáctý titul. Získalo sedmačtyřicátou medaili, čímž předhonilo i Rusko. Další téměř neočekávaný byl průběh o sestup. Rakousko vybojovalo bod už v prvním zápase a o sestup znovu rozhodoval teprve vzájemný zápas. Letos se do tohoto zápasu dostali s Běloruskem, na které se velice posilnili a vyhráli 4:0. Jelikož už každému zbývalo jedno utkání k dohrání a Rakousko mělo bod navíc, bylo o sestupujícím rozhodnuto. Rakousko se tedy po čtrnácti letech udrželo v elitní skupině a Bělorusko po dlouhém udržení v elitě padá zpátky do I. divize, kde si zahraje o návrat s Maďarskem, Kazachstánem, Slovinskem, Litvou a Jižní Koreou. Jižní Korea odjíždí z elitní skupiny s nula body a hrozivým skórem 4:48, ovšem i tak drželi naději na udržení až do posledního utkání s Norskem.

 

Česká hokejová reprezentace se umístila celkově na 7. místě, což vyrovnalo její nejhorší umístění na Mistrovství světa. Začátky turnaje výsledkově skřípaly. Nejprve dotahování federálního derby se Slováky, poté těsná prohra se Švédy a poté tzv. bláznivý mejdan bez rodičů se Švýcarskem. Z těchto tří zápasů Česko získalo pouze čtyři body a ten největší soupeř ještě národní výběr čekal, utkání s Rusy. Do tohoto zápasu bylo nejisté nastoupení dvou posil z NHL Davidů Pastrňáka a Krejčího, ale nakonec stihli do zápasu zasáhnout a pomoct i v prodloužení vyhrát. S šesti body po čtyřech zápasech byl tedy nejistý start v play-off, ovšem národní tým už čekali pouze výběry z Běloruska, Francie a Rakouska. Povinných devět bodů z těchto zápasů bylo splněných a Česko šlo do čtvrtfinále ze třetího místa, kam museli do Herningu za výběrem ze Spojených států. Po první třetině se zdálo, že je za stavu 0:2 pro Američany rozhodnuto, ovšem Český výběr se nevzdal a ve 2. třetině srovnal utkání na 2:2 a Američanům se tak začali klepat nohy, které trochu uklidnit Patrick Kane svým vítězným gólem.

 

Slovenská hokejová reprezentace se umístila celkově na 9. místě, což znamenalo po páté v řadě nepostup do čtvrtfinále. První dva body ztratila už první zápas, po ztraceném vedení v posledních deseti sekundách třetí třetiny a následně prohře v prodloužení. Jako další Slovensko čekalo utkání se Švýcarskem, který se nakonec ukázal jako rozhodující k postupu do čtvrtfinále. Švýcarsko vyhrálo 2:0 a právě díky této její výhře mělo na konci skupiny náskok jeden bod před Slovenskem. Jako další je čekali lehký soupeři, jako Rakousko a Francie, ze kterých si odnesli šest bodů. Největší senzace se konala v utkání se Švédskem, kdy si Švédsko myslelo, že si vedení pohlídá, ovšem skutek utek. Slovensko srovnalo a ze zápasu bralo neočekávaný bod. V utkání s Ruskem prohrávala od první třetiny 2:0, ovšem na konci utkání hra bez brankáře týmu nepomohla, jelikož dostala další dva góly, do prázdné branky. Utkání s Běloruskem už nic neznamenal, Bělorusko mělo jistý sestup a Slovensko jistou pátou pozici v tabulce. V utkání nakonec Slovensko přestřílelo Bělorusy 7:4.

 

Neočekávané vítězství?

Ale teď se vrhneme na to hlavní, co nás tu zajímá, což je vítěz Tipovačky. Už od začátku se na hlavní příčce držel Cecooo a DavidSc a hned v závěsu minik, u kterých se postupně tipovalo, že to jeden z nich dotáhnou až do konce a vyhrají. Bohužel pro ně nad vše očekávaní Tipovačku vyhrál jiný hráč. Po dohrání finále tabulku vedl DavidSc v závěsu s Cecooo a MilanJePan. Ještě se ovšem museli připočítat body z pořadí skupin a celkových výsledků MS, kde se Cecooo propadl na své oblíbené 4. místo a MilanJePan až na 7. místo. Na třetím místě ho vystřídal minik, který se nahoře v závěsu držel celou Tipovačku. Na druhém místě se však o bod objevil f4t4l1ty, který se posunul až 5. místa. První příčku držel stále DavidSc. Během tipování na skupinovou část hráči bojovali o účast v soutěži King of the Hill a přes vyrovnanou tabulku se do ní všichni tito hráči dostali. V soutěži hráči bojovali o vítězství a čím dále se dostali, tím více bodů získali do tabulky. Vítězem King of the Hill se stal STeKo, kterému bodový zisk pomohl až na konečnou třetí příčku. f4t4l1ty byl vyřazen v semifinále, což znamenalo zisk pouhých dvou bodů a jelikož DavidSc vypadl už v osmifinále, což znamenalo žádný bod, tak f4t4l1ty ovládl Tipovačku a stal se novým vítězem.

Celkové umístění v Tipovačce:

 Vítěz - f4t4l1ty - 154 bodů [62,50% přesnost]
 2. místo - DavidSc - 153 bodů [64,06% přesnost]
 3. místo - STeKo - 151 bodů [64,06% přesnost]
4. místo - minik - 149 bodů [62,50% přesnost]
5. místo - Cecooo - 146 bodů [60,94% přesnost]
6. místo - Awee (cti ejvi) - 145 bodů [62,50% přesnost]
7. místo - 111KKK - 145 bodů [57,81% přenost]
8. místo - MilanJePan - 145 bodů [60,94% přesnost]
9. místo - MrKubH0 - 142 bodů [60,94% přesnost]
10. místo - Jadberg - 141 bodů [60,94% přesnost]
11. místo - Smokeyy - 133 bodů [58,06% přesnost]
12. místo - BratmMm - 133 bodů [59,38% přesnost]

Umístění ve skupinové části:

 1. místo - DavidSc - 120 bodů [67,86% přesnost]
 2. místo - Cecooo - 120 bodů [66,07% přesnost]
 3. místo - MilanJePan - 120 bodů [66,07% přesnost]

Umístění v play-off:

 1. místo - whiter - 20 bodů [50,00% přesnost]
 2. místo - Smokeyy - 19 bodů [37,50% přesnost]
 3. místo - f4t4l1ty - 19 bodů [37,50% přesnost]

King of the Hill:

 Vítěz - STeKo
Poražený finalista - KenTik
Poražení semifinalisti - f4t4l1ty & Jadberg
 
Kompletně celkové pořadí naleznete v tabulkách na tomto odkazu

Nejpřesnější tipér: CptReX - celkově 68,00%

Zde jsem to chtěl udělat trošku spravedlivěji a tak jsem tyto hrací dny rozdělil do tří kategorií, tj. do dnů, kdy se hrálo šest zápasů, čtyři zápasy a dva zápasy.

Nejvíce bodů ve více dnech: Cecooo

Nejvíce bodů za jeden hrací den: MrKubH0 & Cecooo & LuckONE

 

Ocenění

Umístění ve sk. části a play-off:

1. místo - +8 bodů do soutěžních tabulek & random Steam Key
2. místo - +5 bodů do soutěžních tabulek
3. místo - +3 body do soutěžních tabulek

Celkové umístění:

1. místo - +15 bodů do soutěžních tabulek + speciální jedinečná ikonka na TeamSpeak & speciální ohodnocení na web Gamesites.cz & VIP na libovolný server Gamesites

2. místo - +12 bodů do soutěžních tabulek & random Steam Key
3. místo - +10 bodů do soutěžních tabulek & random Steam Key
4. místo - +8 bodů do soutěžních tabulek
5. místo - +7 bodů do soutěžních tabulek
6. místo - +6 bodů do soutěžních tabulek
7. místo - +5 bodů do soutěžních tabulek
8.-9. místo - +4 body do soutěžních tabulek
10.-12. místo - +2 body do soutěžních tabulek

King of the Hill:

Vítěz - +6 bodů do soutěžních tabulek & random Steam Key
Poražený finalista - +4 body do soutěžních tabulek
Poražení semifinalisti - +2 body do soutěžních tabulek

Další:

Nejvíce bodů ve více dnech - +4 body
TOP nejvíce bodů ve dni při šesti, čtyřech a dvou zápasech v jednom dni zvlášť - +4 body
Nejlepší přesnost celkově - +4 body

 

Pokud umístění hráči o své body stojí, poprosil bych je, aby mi poslali svůj profil na gsliga.gamesites.cz a poslali mi ho do soukromé zprávy na webu (nick: Smokeyy). Pokud jste v GS lize ještě nikdy nebyli, tak se přihlaste stejně jako na našem webu Gamesites.cz a popřípadě vyplňte SteamID, pokud hrajete některou z her Counter-Strike.

 

Ohlasy tipérů

STeKo: V prvom rade chcem poďakovať človeku ktorému táto súťaž na samom začiatku napadla. Tiež by som chcel vyjadriť obrovskú vďaku a rešpekt všetkým organizátorom ktorí do tejto súťaže investovali svoj voľný čas a Smokeyy ich za to ešte bu****val (nahláste ho, začne revolúcia! :D ). A ako poslednému chcem poďakovať Smokeyy pretože je to kamoš a v živote by som naňho nepovedal ani krivé slovo, pretože máme veľkú časť minulosti spoločnú a on ma má za to rád.

Aj keď neviem ako táto súťaž skončila, už vopred gratulujem víťazovi (dúfam že slovenskej národnosti - musíte pochopiť že sme už dlho nič nevyhrali). Myslím že tento ročník bol vyrovnaný, videli sme slabý začiatok Aweeho ktorý ako vždy je schopný to dobehnúť 1-2 kolami. Ceca ako pol tipovačky vedie a potom spadne približne na 4.miesto.. Čo sa týka môjho výkonu po dobrom začiatku, prišiel ničim nezaujímavý stred tipovačky kde som prišiel o dosť bodov. Proste nešťastie ale napriek tomu celá tá organizácia, vyrovnanosť tipovačky a hlavné nové talenty ktoré prišli do tejto súťaže ma motivujú sa zúčastniť znova podobnej akcie. Ešte raz ďakujem všetkým organizátorom a zúčastneným za zábavný a bratovražedný Máj (Květen) a teším sa znova na ďalšiu TIPOVAČKU! Ďalší rok už pevne verím že jak my tak Češi budeme mať medaile. ;)

MilanJePan: Berme to sportovně ten hokej, a na body se nehraje, ale stejně za ty nasazené peníze sem si mohl vzít alespoň kastl pivek.
 

 

Smokeyy: Já bych chtěl závěrem říct, že jsme byli svědky zajímavého mistrovství. Švýcarsko se znovu dostalo do finále a tentokrát jim to uteklo opravdu o kousek, podobně jako letos Německu při ZOH. Od Slováků zářil dobrý výkon, který nakonec na čtvrtfinále nestačil a kdo ví, třeba by se dostali stejně daleko, jako letos Švýcarsko, i když upřímně o tom trošku pochybuji. Češi se dostali dále, než Jandačovi hateři očekávali a šlo vidět, že Nečas tam nebyl do počtu. Nám už nezbývá nic, než se jen smířit s výsledky, kterou nám letošní šampionát i Tipovačka nachystali a příště doufat, že to dopadne o dost lépe. Příští šampionát je na Slovensku, tak doufejme, že se potkáme ve čtvrtfinále a začne opravdová "bratrská" válka (jen pro info, Češi budou hrát v Bratislavě a Slováci v Košicích) a doufám, že se tam i příští rok potkáme osobně, i když nebudeme vůbec vědět, že se "známe" z Tipovačky. Ještě bych se chtěl omluvit za pozdní napsání vyhlášení, ale povinnosti mi to dřív nedovolili. Já se na Vás těším na příští rok u další Tipovačky a s velkou pravděpodobností ještě příští měsíc, u Mistrovství světa ve fotbale.

 

Dále bych chtěl poděkovat adminům Paulee, Samino a Undefeated, kteří mi pomohli s Tipovačkou. Sice dělali chyby, ale ty jsem pak začal dělat i já a pevně věřím, že jsme je všechny našli a opravili. A ještě bych chtěl pogratulovat vítězi Tipovačky + Kingovi za jejich dobré výkony a všem umístěným hráčům.

 

O šampionátu

Od roku 2012 byl systém turnaje stejný. Šestnáct národních týmů bylo rozděleno do dvou skupin, podle žebříčku IIHF, ve kterých se odehrálo celkově 56 utkání (1x každý s každým). Po dohrání byla sestavena tabulka, ze které postoupily čtyři týmy z každé skupiny a byly nasazeni do čtvrtfinále k soupeřům, podle předem určitého klíče. Celé play-off se hrálo na jedno vítězné utkání, tudíž vítězové postoupily do semifinále a vítězové dále do finále. Poražení semifinalisti hráli utkání o bronz. Celkové umístění od pátého do šestnáctého místa určovala výkonnost v tabulce. Poslední týmy ve skupinách sestoupily do nižší divize Mistrovství světa, pro příští ročník.

 

 

Do čtvrtfinále stejně jako loni postoupila mužstva ze Švédska, Ruska, Finska, USA, Kanady, Česka, Švýcarska a s překvapením po devíti letech i Lotyšska. První utkání sehrály výběry z Česka proti Spojeným státům a Kanady proti Rusku. Kanada si nakonec v přestřelce vybojovala vítězství 4:5 v prodloužení, ovšem Český tým nedokázal podruhé v zápase dotáhnout náskok Spojených států. Večerní utkání sehrálo Finsko proti Švýcarsku a Švédsko proti Lotyšsku. Švédsko se muselo strachovat o postupu, ale nakonec ubránilo konečný výsledek 3:2 a mohl vesele do semifinále, proti Spojených států. Druhé utkání bylo o něco zajímavější. I když se Fini ujali vedení už v první třetině, Švýcarsko dokázalo dostat soupeře do kolen, díky třem gólům v polovině utkání, které stihli nastřílet během tří minut a pětapadesáti sekund. Švýcarsko tedy postupovalo do semifinále, na které čekala Kanada.

První utkání Švédi zvládli bravůrně. Podobně jako Švýcaři poslali do Americké branky v polovině zápasu tři góly za nižší časový odstup, tedy za tři minuty a sedm sekund a porazili Američany vysoko 6:0. Kanada ovšem nezvládla utkání se Švýcarskem a prohrála 2:3. Utkání o bronz zvládli Američané a podobně jako loni Švédsko vybojovalo zlaté medaile až v samostatných nájezdech.

A co musím opomenout? Určitě federální derby, které se odehrálo v úžasné atmosféře a za celý turnaj jsem asi nezažil lepší a to může potvrdit určitě spousta dalších fanoušků. Utkání vedli Slováci, ovšem nakonec Martin Nečas parádně srovnal utkání v posledních deseti sekundách a následně Dmitrij Jaškin přidal puk do sítě v prodloužení, což znamenalo výhru Česka. V dobré atmosféře se sehrálo i utkání Česka proti Rusku, který díky posil Davidů Pastrňáka a Krejčího dokázali vyhrát 4:3 v prodloužení. 

Pro každého fanouška i hráče je příjemné, když porazí Rusko
 
Parádní utkání federálního derby

A aby se nezapomnělo na Slováky, tak sehráli dobré utkání se Švédskem, které dokázali vytáhnout na zisk jednoho bodu. Švédsko si za stavu 1:3 dělalo co chtělo a myslelo si, že má utkání vyhrané, bohužel pro ně byl omyl pravdou. V oslabení dokázal skórovat Marek Ďaloga, který se při oslavě své branky pozdravil v leže s rozhodčím a ve třetí třetině srovnal utkání Ladislav Nagy. Víc mě u Slováků zaujala přestřelka s Běloruskem. Slováci již vedli 2:0, ovšem během chvilky byl znovu nerozhodný stav. Bělorusy dokonce pustili jednou i do vedení, ovšem poté utkání uklidnili čtyřmi góly a Slováci slavili výhru 4:7 v posledním utkáním sezóny.

A co bych vám rád ukázal, tak dva zápasy z IA divize, kde si Itálie vybojovala postup do elitní divize, díky výhře nad Lotyšskem 4:3. Poslední gól padl dvě sekundy do prázdné branky a v tu chvíli byli bez brankářů obě branky. Oba dva týmy potřebovali plný počet bodů a jako první hru bez brankáře zkusilo Slovinsko a několik sekund před koncem vystartoval i Italský brankář. Nutno říct, že si výhru vybojoval neprávem, jelikož v tu chvíli už bylo na ledě šest hráčů a brankář nestihl doběhnout na střídačku, bohužel rozhodčí byli zaneprázdněni hrou, že si toho nevšimli, dokonce ani sami diváci a hráči.

V posledním utkání Maďarsko nutno potřebovalo plný počet bodů, ovšem Británii stačil pouhý jeden bod. Maďaři vedli sice 2:0, ovšem Britové dokázali náskok srovnat 15 sekund před koncem třetí třetiny. Nutno říct, že zrovna Maďarsko, se silnou fanouškovskou základnou bude chybět na Mistrovství světa, které mají hned vedle.

Přehled o 82. mistrovství světa v ledním hokeji 2018 v Kodani a Herningu:

Konalo se: 4. května - 20. května 2018
Návštěvnost: 520 481 diváků (8 133 na zápas) - sedmý nejlepší v historii
Sestupující: Bělorusko, Jižní Korea
Postupující: Itálie, Velká Británie
Nejproduktivnější hráč: Patrick Kane (USA - 8+12)
Nejlepší střelec: Sebastian Aho (Finsko - 9+9)
Nejlepší nahrávač: Patrick Kane (USA - 8+12), Connor McDavid (Kanada - 5+12)
Nejlepší brankář: Nilsson Anders (Švédsko - 95,40%)
Největší debakl v zápase: USA - Jižní Korea 13:1 (Jižní Korea vedla první)
Nejvíce gólů vstřelilo: USA (46)
Nejlepší skóre: Švédsko (43:13 - rozdíl 30)

 

Příští ročník započne až 10. května a od tohoto pozdního startu, si IIHF slibuje větší příliv hráčů z NHL. Mistra se dozvíme až 26. května a šampionát se bude konat v Bratislavě a Košicích. Česko bude hrát skupinu v Bratislavě, ovšem slovenští fanoušci si musí zajet až do Košic, na utkání svého národního týmu. Z prvních střípků rozlosování jsem se dozvěděl, že první utkání Češi sehrají se Švédskem a den na to s Norskem. Poslední utkání už skoro tradičně sehraje se Švýcarskem.

A jako poslední video přikládám kuriozity České televize, které mě jako každý rok baví

 

napsat komentář
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ comment.created }} VIP
{{ comment.text }}
Komentář byl smazán
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ reply.created }} VIP
{{ reply.text }}
Komentář byl smazán
napsat komentář