{{ flash.text }}
sponzor gamesites.cz

20.000 toxických hráčů CS:GO zabanováno

Napsal Whoik dne 31.10.2019 pro sekci CS:GO
Valve oznámilo, že po nasazení nového systému, který kontroluje zprávy v chatu během hry CS:GO, bylo zabanováno již přes dvacet tisíc hráčů. To už je pořádná suma, více podorbností v článku.

Od konce srpna byl monitorován chat ve hře Counter-Strike: Global Offensive s důrazem na používání nevhodných výrazů nebo spamovacích zpráv. Důvodem je samozřejmě toxické chování hráčů, a tak se Valve pustilo do boje za slušnější komunitu. A jak to zatím vypadá, jejich snaha přináší první ovoce a hráči si dávají více pozor na pusu, v tomto případě spíše na prsty.

Sledovací systém má název Minerva, který vytvořil FACEIT ve spolupráci s Google Cloud a Jigsaw a jeho úkol je tedy na první pohled snadný, detekovat závadné zprávy a následně hráče trestat. Trestem se rozumí varování nebo rovnou zabanování, které je systém schopen provést ihned po dohrání zápasu. Proto pokud náhodou vypustíte nějaké nevhodné slovíčko během zápasu, můžete se po skončení duelu těšit na trest.

Aktuální čísla hovoří jasně, během šesti týdnů, kdy byl systém v akci, bylo vyhodnoceno 7 milionů zpráv jako toxických, ze kterých pramenilo 90 tisíc varování a 20 tisíc zabanovaných hráčů. Během sledované doby byl však zaznamenán také pokrok, jelikož na konci těchto šesti týdnu se zmenšil počet toxických zpráv až o 20 procent, přičemž počet jednotlivých toxických hráčů se zmenšil o 8 procent.

Pokud bude systém i nadále takto usilovně pracovat a trestat opravdové toxické hráče, můžeme se snad těšit na lepší zítřky a klidnější zápasy bez zbytečných hádek a urážek. Dávejte si pozor na vaše vyjadřování i vy, ať se nepotkáte s Minervou anebo na našich serverech s našimi stejně dobře vytrénovanými adminy.

Autor: Whoik; Zobrazeno: 2551x
napsat komentář
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ comment.created }} VIP
{{ comment.text }}
Komentář byl smazán
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ reply.created }} VIP
{{ reply.text }}
Komentář byl smazán
napsat komentář