{{ flash.text }}
sponzor gamesites.cz

Film či Seriál? GS radí...

Napsal Knedlajs dne 11.01.2020 pro sekci GS
Aj Vám sa už niekedy stalo, že ste boli v roomke na TSku s niekým, kto po Vás chcel, aby ste mu poradili nejaký dobrý film alebo seriál na večer? Alebo ste ten človek, ktorý zháňal kvalitnú kinematografiu boli práve Vy? Ak ste aspoň na jednu z položených otázok odpovedali kladne, pokojne čítajte ďalej, pretože tento článok je určený práve Vám.

Dobré filmy sa v súčasnosti zháňajú naozaj ťažko. Hmmm, dobré. Lepší prívlastok by bol kvalitné alebo dych-berúce. Konkurencia na trhu je neskutočná a porovnávať jednotlivé výplody je neraz náročnejšie ako vybrať si pri voľbách tú pravú stranu. Aj napriek týmto úskaliam sme sa ale rozhodli s niekoľkými členmi GS teamu podstúpiť tento „challenge“ a vyspovedať ich v tejto oblasti.

Pri každom odpovedajúcom je vypísaný jeho vek. A prečo? Je všeobecne známe, že malé, 7-ročné deti nebudú pozerať v hlbokej noci rovnaký žáner ako ich otec. A teraz máte možnosť dozvedieť sa, či aj u ľudí pôsobiacich na GS platí niečo podobné. Aj napriek tomu, že vekové rozdiely sú tu o čosi menšie. Na konci článku nájdete malý pokus o porovnanie odpovedí a názornú ukážku toho, čo by ste podľa našich respondentov v tom a tom veku „mali“ pozerať.

V rámci tohto prieskumu sa mi podarilo zohnať hneď niekoľko ľudí, ktorí boli ochotní pomôcť a podeliť sa o svoj názor, vrátane CS 1.6 Server Adminov MrKubHa (16) a Thicxa (22), CS 1.6 JB Adminov Jackieeho (25) a Odyseenka (25), CS:GO JB Admina Dennyho (16), CS:GO Akademika HuricanSpeeda (13), bývalého CS 1.6 JB Admina Nightmara (29) a kedysi aktívneho Gather hráča Adama (14).  

Pre niektorých z vás to budú len prázdne slová, niektorí možno konečne objavia to, čo hľadali, iní zistia, akú radu by im títo ľudia poskytli, keby sa s nimi niekedy bavili na takúto tému. Nech už patríte kamkoľvek, môžete sa pripraviť na stopercentne spontánne odpovede. 

 

Pozeráš radšej filmy či seriály? A prečo? 

Jackiee: Mám rád aj filmy, ale jednoznačne seriály pozerám radšej ako filmy, pretože seriál dokáže viac rozrozprávať príbeh a dokáže sa dostať viac do detailov ako film. Pretože film máš povedzme hodinu, hodinu a pol a do toho musíš vmestiť všetko. Úvod, jadro a záver, keď to beriem na základné členenie. Ale v seriáli, keď máš jednu sériu, dve série, tri, štyri, päť, šesť, sedem, osem, x-y, dokážeš ísť do oveľa väčších detailov a ja mám rád detaily. Mám veľmi rád detaily. Čím viac to ide do detailov, tým to mám radšej. Čím je väčšia zápletka, tým to mám radšej. Takže jednoznačne seriály.

MrKubH0: Radšej pozerám seriály, lebo mám veľa voľného času. Filmy celkovo ja nemusím. Seriály majú väčšinou lepší príbeh. Napríklad v The Walking Dead je na každú sériu jeden záporák.

Denny: Skôr seriály, lebo je to dlhšie a musíš na to čakať. Viem, že bude ďalšia časť. A nemusíš čakať 2 roky na ďalšiu časť ako pri filmoch.

Odyseenko: Radšej filmy, lebo pri seriáloch nejak extra nemusím, že proste musím čakať na ďalšiu časť, aby som sa dozvedel, ako to skončí. U filmov, aj keď je nejaká trilógia napríklad, tak sa tú pointu dozviem už v prvej časti a viem, čo môžem čakať.

Thicx: Seriály. Dôvod je taký, že filmy vychádzajú raz za čas a to si pozrieš raz chvíľku a potom nič. V seriáloch je viac napätia. Mám rád čakanie na ďalšiu časť, lebo ma to udržiava v napätí.

HuricanSpeed: Koukám radši na seriály, protože je to delší a větší požitek pro mě.

Nightmare: Obojí. Záleží, kolik mám času. Když mám hodně času, tak se podívám na nějakej film, který jsem ale předtím nesměl vidět. Pokud jsem ho viděl předtím, tak už mě to tolik nebere. Ale třeba když mám něco rozkoukanýho, nějakej seriál, tak klidně těch 5, 6, 7, 8 dílú klidně za sebou dám. Zaklínače jsem třeba zkoukl v jeden den.

Adam: Radšej seriál asi, lebo je tam lepší príbeh.

 

Aký žáner je pre teba najviac príťažlivý?

Jackiee: Ja mám rád aj humorné a zábavné, takže napríklad komédie a sitcomy, ale to je skôr na taký „chilling“. Vyslovene, že proste chcem vypnúť, tak si pozriem Dva a pol chlapa alebo nejaký komediálny film. Ale čo fakt mám rád sú detektívky. Také tie veci, kde je nejaká zápletka, vražda, nejaký prípad, ktorý potrebuješ vyriešiť a musíš ísť na to logicky, tak toto ja môžem. Toto hej. Chcem vedieť napríklad, prečo to spravil ten vrah, aký bol jeho postup, ale aj postup vyšetrovateľov atď.. A teraz sa nebavíme len o nejakých trápnych amerických nepodarkoch, kde proste príde týpek v okuliaroch a vyšetrí všetko stále, ale aj o takých vážnejších veciach.

MrKubH0: Skôr fantasy a sci-fi. Určite nie detektívky.

Denny: Ja si pozriem všetko. Nemám obľúbený žáner. Čo sa mi páči v traileri napríklad. Mám pocit, že som videl už aspoň jeden film z každého žánru.

Odyseenko: Akčné, komédie, sci-fi... Nemám nič také čo by som úplne preferoval, ale ak by som už fakt musel vybrať jedno, tak si asi najradšej pozriem akčné filmy.

Thicx: Mám rád sitcomy, kriminálky aj fantasy.

HuricanSpeed: Jsou to akčňáky, někdy sem-tam i nějaký fantasy typu Game of Thrones nebo Arrow. V těch akčních filmech je většinou dobrý příběh.

Nightmare: U filmů určitě horory nebo nějaký ten akční. Samozřejmě nenechám si ujít žádnou „marvelovku“, že jo. Mám rád i komedie nebo sitcomy, rád se zasměju.

Adam: Anime. Nie animované seriály, ale anime. Tam je rozdiel.  

 

Máš nejaký konkrétny obľúbený film alebo seriál?

Jackiee: Napadnú mi hneď dve veci. Seriál Narcos. Prvé dve série sú o Escobarovi a tretia je o Mexiku. Čiže samé drogy, marihuana, kokaín... To je asi najlepší seriál, ktorý som kedy v živote videl. A potom je film samostatný Escobar. To, čo oni robili v dvoch sériách Narcos, to proste niekto zmestil do dvojhodinového filmu. A to je to, o čom som hovoril, že preto mám radšej seriál, pretože z filmu vyčítaš len základ.

MrKubH0: Z filmov? Hej. Volá sa to Nahý medzi vlkmi a to je z druhej svetovej vojny o koncentračnom tábore. Je tam dieťa, ktoré sa snaží zachrániť jeden nacistický vojak. A seriály ti z fleku poviem aspoň 5: Stranger Things, The Walking Dead, Game of Thrones, Černobyľ a The Witcher.

Denny: Seriály mám 3. Prvý je Game of Thrones. Potom The Witcher. A Lucifer. To je diabol v reálnom svete, ktorý rieši vraždy s jednou detektívkou. Z filmov je to Joker, to bola strašná pecka, Bohemian Rhapsody a Avengers: Endgame. Nepozerám veľmi „marvelovky“, ale tento film bol dobrý.

Odyseenko: Totálne, totálne TOP jednotka – Alita: Bojový anjel. To je také sci-fi z budúcnosti. Je tam taký android, ktorého časť nájde ľudský doktor a dá ho dokopy... V príbehu sa zjaví mnoho noviniek, ktoré divák nečaká a nie je tam veľa toho klišé, takže práve to je strhujúce. Takisto tie efekty sú strašne super a príbeh je tiež mega. Jedinou nevýhodou toho je, že je tam otvorený koniec. Čo ma strašne nahnevalo, ale aspoň viem, že bude dvojka.

Thicx: Dva a pol chlapa. Trošku to reflektuje taký ten bežný chlapský sen. Vstávať, nechodiť do roboty, ukazovať veľké peniaze, mať koľko žien si zmyslíš... (smiech) A zároveň taká tá sloboda. To je to, čo chce väčšina chlapov. Aspoň teda v tom mladšom veku.

HuricanSpeed: Tak za mě... Z filmů je to určitě Venom a ze seriálů nejradši koukám na Arrow nebo na Agents of S.H.I.E.L.D..

Nightmare: Moje TOP filmy se vždycky mění, když přijde nový, lepší film. Takže jako, že bych měl nějakou stálici, kterou mám vyloženě oblíbenou, to určitě ne. Ze seriálu mám ale rád Jak jsem poznal vaší matku a Teorii velkého tresku.

Adam: No, Naruto. Alebo ešte aj The Walking Dead, ktorého časti som si občas pozrel, keď to išlo. Na tom ma bavilo úplne všetko. To zabíjanie a tak. Ja som taký malý vrah. (smiech)  

 

Sleduješ aktuálne dianie v tejto oblasti? Vedel by si napríklad povedať, ktorý film mal najväčšiu úspešnosť v posledných rokoch?

Jackiee: Takto dopodrobna to až nesledujem. Myslím, že zo seriálov by to mohol byť asi Game of Thrones a z filmov Avengers? Netuším fakt. 

MrKubH0: Možno Joker? Alebo Vtedy v Hollywoode? Neviem...

Denny: Podľa mňa asi ten Joker. Mal síce aj dosť záporných referencií, ale ten herec, ktorý hral Jokera teraz možno dostane Oscara.

Odyseenko: Skôr len tak pomimo to sledujem. Ale všimol som si, že bol strašne veľký hype okolo Avengers napríklad alebo tých takých, nazvem to mainstreamových filmov, kde sú super hrdinovia a podobne, čo už vlastne je rokmi overená značka a rokmi overený úspech, takže je jasné, že kinematografická sekcia na tom bude ďalej ryžovať.  

Thicx: Vôbec.

HuricanSpeed: V posledních rocích, co vím, tak nejvíc si myslím, že vydělal Avengers: Endgame.

Nightmare: No samozřejmě Avengers: Endgame.

Adam: To netuším vôbec.

 

Odporučil by si to, čo baví teba, aj iným alebo si myslíš, že je to niečo, čo nemusí byť každému po chuti?  

Jackiee: Jednoznačne. Veľakrát vidím veľa známych, ktorí si na Instagrame alebo Facebooku vypýtajú radu na nejaký dobrý seriál a stále odporúčam dva seriály. Narcos a druhý seriál je seriál, ku ktorému som sa ešte nedostal, a to seriál o ruskej špionáži v Amerike. O KGB v Amerike. Je to super seriál, aj keď o ňom málo ľudí vie. Vyhral niekoľko cien Grammy za herecký výkon v seriáloch a za podobné veci. Má asi 8 sérií po 12 – 13 častí. Je to strašne dopodrobna rozobraté. Veľa vecí v ňom je vraj len domyslená realita, ale ja verím tomu, že ak to len z polovice bolo takto, tak to je šialené, čo sa dialo alebo čo sa ešte stále deje. Český preklad jeho názvu je Takoví normální američané a je to geniálny seriál.

MrKubH0: No, nemusia na to mať všetci žalúdok. Napríklad na taký The Walking Dead alebo Stranger Things. V tom sú dosť nechutné scény niektoré. Alebo v Game of Thrones je veľa nahoty. Môj spolužiak napríklad pozerá podobné veci ako ja a my sa o tom vieme aj porozprávať v škole, ale sú ľudia, ktorým keby som povedal, že o čom to je, tak by sa na mieste povracali.

Denny: U mňa to je také, že ja si pozriem všetko. Veľa filmov by som odporučil, ktoré som videl.  

Odyseenko: Pokiaľ niekoho baví to čo mňa, tak mu to jednoznačne odporúčam, pokiaľ ho to nebaví, tak aspoň to môže vyskúšať. Nemôžem nikomu vnucovať svoj názor, ale kľudne sa môžu na mňa obrátiť v tomto obore.

Thicx: Záleží dosť na človeku. Ak by som ho poznal a viem čo plus-mínus má rád a viem, že sa mu tento žáner páči, tak áno. Ale zase nie je veľa ľudí, ktorí sú ako ja, že si pozrú kriminálky.

HuricanSpeed: Jde o to, na co jsou lidi zvyklí. Jestli čekají akčňáky, tak jim to můžu doporučit. Jestli mají rádi anime, tak to ůplně asi nebude pro ně.

Nightmare: Hmm. Tak já si myslím, že je to tak všeobecně oblíbené, takže určite jo.

Adam: Tak na The Walking Dead určite všetci nemajú žalúdok. To je celkom dosť také morbidné. A ani Naruta by som asi neodporučil každému, lebo predsa len nie každý má rád takéto „rozprávky“.

 

Kedy zvykneš pozerať filmy? Máš nejakú vyhradenú časť dňa na to? Alebo je to spontánne a zapneš si ich vtedy, kedy ty sám uznáš za vhodné?

Jackiee: Väčšinou to pozerám pred spaním. Mám večer svoju nejakú chvíľku, kedy vypustím všetky povinnosti a aktivity, ktoré mám a nemám potrebu na nejakú hodinu, hodinu a pol zapínať PC. Radšej si spravím večeru, ľahnem si do postele a pozriem si seriál, film, niečo na čo mám aktuálne chuť.

MrKubH0: Keď prídem zo školy. Spravím veci do školy a potom pozerám alebo hrám.

Denny: Podľa toho, kedy. Väčšinou podľa chuti. Ale niekedy aj po ceste do školy, alebo cez prestávky.

Odyseenko: Je to skôr spontánne. Nie som ten typ, ktorý príde domov a hneď si zapne film alebo večer v posteli. Jednoducho dostanem chuť, tak si rýchlo pustím. Najradšej pozerám film, keď cestujem vlakom, lebo nikto ma neotravuje, moje deti mi dajú pokoj a môžem v kľude pozerať. A ešte chcem dodať, že som poctivý JB Admin, takže ak treba, tak kašlem na film a idem na servery. (smiech)

Thicx: Spontánne. Kedy chcem, vtedy pozerám.

HuricanSpeed: Nejsem omezen časově, ale po víkendech většinou maluju nebo programuju. Takže filmy nebo seriály si kouknu po večerech nebo když mám při sobě jen PC, který nerozjede hry. (smiech)

Nightmare: No. Spíš k večeru. Jak přijdu z práce, tak při večeři se podíváme na něco, nebo když jdem spát, tak se koukneme na pár dílů.

Adam: Keď si chcem niečo pozrieť, tak si to pozriem. Väčšinou, keď nemám čo robiť.

 

Takže, keby za tebou niekto prišiel a opýtal sa ťa, aký film si má pozrieť večer, čo by si mu poradil?

Jackiee: Film? Tak Chatrč. Chatrč alebo Vykúpenie z väznice Shawshank.

MrKubH0: Asi to Nahý medzi vlkmi.

Denny: Bohemian Rhapsody, pretože to bol tak perfektný film, lepší som nevidel. Je to film o kapele Queen.

Odyseenko: Najprv by som sa ho opýtal na žáner a potom by som listoval vo svojej databáze.

Thicx: Tak to je asi najťažšia otázka, lebo filmy moc nepozerávam. Asi by som mu odporučil iného kamoša, čo sa do toho vyzná.

HuricanSpeed: Tak buď ten Venom nebo Avengers: Endgame.

Nightmare: Já bych mu řekl: „Otevři si torrent a koukni se, který je nejstahovanější.“ (smiech)

Adam: To ja by som ho poslal za niekým skúsenejším asi. 

 

A na záver už spomínaný krátky súhrn: 

Ak ste našli v tomto krátkom článku to, čo ste hľadali, sme len radi. Ak nie, nevadí. Hľadajte ďalej. Držíme vám všetkým palce! 

napsat komentář
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ comment.created }} VIP
{{ comment.text }}
Komentář byl smazán
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ reply.created }} VIP
{{ reply.text }}
Komentář byl smazán
napsat komentář