{{ flash.text }}
sponzor gamesites.cz

Poštovní známky s motivy videoher

Napsal Alfondra dne 13.01.2020 pro sekci GS
Posíláte ještě dopisy nebo pohledy? Víte, co kromě adresy na žádném dopisu nesmí chybět? No přeci poštovní známka. Většina lidí je používá opravdu jen na dopisy a pohledy, ale jsou tu i lidi, kteří je sbírají, vystavují a někdy i prodávají. Britská pošta vydala kolekci, která by neměla chybět ve sbírce žádného sběratele. Známky s motivy video herních klenotů si můžete stále koupit a vypadají opravdu luxusně. Více v článku.

Videohry jsou součástí našeho světa už pěkných pár desítek let. Ať jste fanoušek či ne, tak existence nějakých těch her vám určitě neunikla. Kdo by neznal jména jako Mario, Worms, Lara Croft nebo Lemmings. I když jste herním průmyslem naprosto nepolíbeni, tak o něm slyšíte minimálně v médiích, od mladší generace nebo od kamarádů, kteří hrám fandí.

To, že se hry dostávají do povědomí lidi stále více a více si moc dobře uvědomuje i Royal Mail neboli britská pošta. Ta na oslavu těch nejznámějších videoher vytvořených na konci 20. století na území Velké Británie vydala limitovanou kolekci poštovních známek s jejich motivy.

Celkově se na známkách nachází osm pečlivě vybraných her a jejich součástí jsou i rovnou čtyři známky s motivy Tomb Raidera.  Na známkách najdeme tituly jako Lemmings, Worms, Elite, Sensible soccer a další. Hry vybírala samotná pošta ve spolupráci
s asociací interaktivní zábavy a jak už bylo řečeno, jedná se pouze o tituly vytvořené na území Velké Británie na konci minulého století.

Celý set těchto známek si lze zakoupit za 14.25 liber, což je v přepočtu asi 425,- Kč na oficiálních stránkách britské pošty.

Myslíte si, že by něco podobného mohla zavést i pošta v Česku nebo na Slovensku? Zatím jsme tu měli známky se zlatou Martinou  Sáblíkovou ze zimních olympijských her ve Vancouveru z roku 2010, ale videohry? To tu ještě nebylo. Uměli by jste si představit  známky  například s Kingdom Come Deliverence nebo se Space Engineers? Podělte se s námi v komentářích.

napsat komentář
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ comment.created }} VIP
{{ comment.text }}
Komentář byl smazán
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ reply.created }} VIP
{{ reply.text }}
Komentář byl smazán
napsat komentář