{{ flash.text }}
sponzor gamesites.cz

Rozhovor s FlyGunCZ

dne 16.09.2014 pro sekci GS
Sledujete nějaké let's playery? Zajímají vás ohlasy při hraní her? Pokud ano, mám pro Vás dobrou zprávu. S jedním takovým let's playerem jsem udělal kratší rozhovor. A s kým vlastně? S FlyGunCZ.

Tentokrát jsem se rozhodl, že se pokusím domluvit s nějakým českým let's playerem. Podařilo se mi zkontaktovat FlyGunCZ. Slovo dalo slovu, až vzniklo toto interview. Doufám, že se vám tento rozhovor bude líbit.

Mohl bys se nám na úvod trochu představit?
Jmenuju se Melichar, ale víc lidí mě zná asi pod přezdívkou "FlyGunCZ". Je mi 17, žiju v Ostravě a nějaký ten den už natáčím videa.

Na jaká videa se specializuješ?
Říká se tomu "Lets Playe a GamePlaye". Natáčím herní videa z různých her, může se to týkat projetí celé hry, krátké ukázky, prvního dojmu a nebo natáčím dokuď mě ta hra baví a k tomu uslyšíte ještě můj komentář, aktuální pocity, rady do hry atd.

Takže let's playe. Na co jsi zatím nejradši dělal LP?
Co se toho natáčení týče, tak spíš preferuju Gameplaye, což znamená krátká, většinou 1 partová ukázka hry a pak se k ní moc nevracím, ale samozřejmě jsem na pár her udělal Lets Play, což znamená projetí celé hry a můj favorit je hra, na kterou momentálně LP točím a to je Far Cry 3.

Takové FarCry 3, co si o tom myslíš?
Far Cry 3 je skvělá hra, která vás zaujme hned ze začátku, má skvělou atmosféru, hudbu a hlavní hrdiny, ale najdou se i stinné stránky jako nudný a stereotypní Coop, no, stereotypní je docela i Single v pozdější fázi, ale i tak je to pro mě hra roku.

Ještě k FC3, proč je na začátku skoro každého dílu kluk, který „si přišel hrát s kamením“ :D
Jednou jsem to hodil na začátek, protože v prvním díle vznikl takový můj debilní vtip, že Jason je jako ten kluk, protože taky hazí ty kameny, no a divákům se to líbilo a chtěli to jako intro pro tento LP :p


 

Je nějaká hra, kterou bys doporučil divákům?
Je jich hodně, ale myslím, že opravdu záleží na každém, jaký má rád typ a styl her, ale co se týče her z roku 2012, rozhodně Far Cry 3

Co takový Minecraft? Hraješ ho taky?
Hrál nějakou dobu hned potom co vyšel, ještě v alpha verzi. Bavil mě asi týden a pak už jsem se k tomu nevracel, hlavně kvůli tomu, že teď už to je přeplácané, ale nějaký srandovní mod/mapu si vždycky rád zahraju.

Proč si vlastně začal s točením videí? Co tě k tomu vedlo?
Nějak v roce 2009 jsem viděl, že něco takové existuje v Americké komunitě, tak jsem to chtěl taky zkusit. První v angličtině, to se nechytlo, tak jsem pak v roce 2011 přešel na české gameplaye a vyšlo to. Viděl jsem a stále v tom vidím zábavu a zkušenosti

Zanedlouho překročíš 50 000 odběratelů. Co tvoří náplň tvých videí, že jsou takto sledovaná?
Natáčím už dlouho, takže lidi ví, co můžou očekávat, nenatáčím jenom Minecraft, ale ty hry střídám, proto se nikdy nenudí a pořád je něco nového, dobrá technika (mikrofon, atd) a taky si dávám hodně práce s upravováním a renderem, třebas teď s FC 3, každý part mi zabere někdy až hodinu, dvě práce upravováním zvuku, střihem, odebírání nepovedených hlášek a myslím, že ta dlouhá práce jde na tom trošku poznat, není to jenom o tom hodit to do stříhového programu a vyrenderovat.

Co děláš v reálném světě, mimo hry? Máš nějaké koníčky nebo tak?
Teď nemám skoro vůbec čas na koníčky, škola vezme většinu času a cesta domů ze školy mi trvá hodinu (autobusy mi jedou co 2 - 4 hodiny), takže bych na koníček neměl vůbec čas. Učil jsem se rok programovat (kurz), ale to jsem bydlel ještě v centru, ale i tak, můj koníček jsou videa a to programování se můžu učit i teď doma, ale musím se k tomu ještě dostat.

Chtěl bys něco vzkázat čtenářům GameSites?
Hrajte dál a jestli chcete, můžete se jít podívat na můj kanál a na moje videa, která se vám stejně asi nebudou líbit, no, aspoň jsem to zkusil

Tak, to je vše. Děkuji FlyGunovi za přízeň a vám, že jste si tento článek přečetli. Doufám, že se s vámi sejdu ještě u nějakých rozhovorů.

napsat komentář
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ comment.created }} VIP
{{ comment.text }}
Komentář byl smazán
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ reply.created }} VIP
{{ reply.text }}
Komentář byl smazán
napsat komentář