{{ flash.text }}
sponzor gamesites.cz

Čeho se dočkáme ve Forza Horizon 5?

Napsal kurfy dne 11.09.2021 pro sekci GS
V listopadu se dočkáme nového pátého dílu z populární série závodních her Forza Horizon. První oficiální trailer byl vydán 13. července roku 2021 na YouTubovém kanále společnosti Xbox. Hra nabídne podporu pro zařízení Xbox One, Xbox Series X/S a PC a přinese nám nové vozy, dobře vypadající kampaň, české titulky a spoustu dalších věcí.
Na co konkrétně se můžete těšit se dozvíte v tomto článku!

Pátého dílu ze série Forza Horizon bychom se měli dočkat 9.11. tohoto roku. Veškeré dění se bude odehrávat v Mexiku a můžete se těšit na spoustu závodů a výzev, ve kterých bude možné plnit dodatečné úkoly. Jelikož se datum příchodu hry přibližuje, vývojáři neustále představují nové věci. Studio Playground Games v srpnu odhalilo novou mapu, která bude větší, než kdy dříve a bude obsahovat spoustu různých biomů. Před pár dny také byly odtajněny nové vozy, kterých bylo přes 400 a developeři dodávají, že tento počet stále není konečný.

Kampaň

Příběhová kampaň nadcházejícího titulu bude mnohem zajímavější a delší než v předešlých dílech. Cílem pro hráče je dostat se do Síně slávy. Cesta však nebude tak jednoduchá, budete muset projít spoustou objevování, závodů a jiných výzev. Také se dočkáme takzvaných Stories. Jedná se vlastně o menší části kampaně s příběhem odehrávajícím se v Mexiku. Poměrně důležitým faktorem kampaně však bude možnost co-op. Jednoduše se budete moci do hry pustit s kamarády a zároveň to neovlivní váš individuální progress. Pro hráče, kteří závody berou vážně mám také dobrou zprávu. Forza se dočká vylepšení podpory pro volant. Pokud tedy volant používáte, budete mít lepší požitek ze hry. Dokončit celou kampaň by mělo trvat okolo 10-20 hodin.

Mapa 

Guanajuato - ráj všech řidičů?

V minulém díle jsme hráli ve Velké Británii. V pátém díle však Británii nahradí krásné Mexiko. Největším městem v nadcházející videohře bude Guanajuato. Jedná se o nádherné staré město, které je rozlohou přibližně 2x větší než Praha a roku 1988 bylo zapsáno na seznam světového dědictví UNESCO. Pro Guanajuato je charakteristická jasná a živá architektura a to bude také nejspíše jeden z důvodů, proč si jej vývojářské studio vybralo. Z obrázků, které jsme již mohli vidět jasně vyplývá, že se virtuální město bude velmi podobat tomu skutečnému a bude to skvělé hřiště pro řidiče.  

Starověké památky a zříceniny

Spousta z nás jistě ví, že Mexiko je bohaté na starověké pozůstatky našich předků. Je opravdu ohromující, že Playground tato místa nepřehlédl a zařadil je do své nové hry. Forza Horizon 5 bude obsahovat čtyři starodávná místa, o kterých víme, že se soustředí převážně kolem Mayské civilizace

Jak mapa vypadá?

Celou mapu si můžete prohlédnout na obrázku níže. Pokud vás však zajímají detaily, můžete se na ni podívat ZDE.

Nová auta

Studio Playground Games vydalo seznam aut, která se budou vyskytovat ve Forza Horizon 5. Na seznamu se vyskytuje přesně 426 aut a to stále ještě není všechno, jelikož spousta dalších aut se do hry přidá až v datum vydání a do tohoto počtu ještě nepočítáme ty vozy, které se ve hře ukážou až v průběhu. Na seznamu se ukázal například elektronický vůz Porsche Taycan Turbo S, nebo stylový vůz Mercedes-AMG One. Někteří fanoušci jsou však zklamaní, jelikož na seznamu úplně chybí vozy BMW. Celý seznam aut najdete na tomto odkaze

Minimální systémové požadavky

K tomu, abyste si mohli nejnovější titul zahrát na PC se budete muset vejít do požadavků, které byly zveřejněny. Budete potřebovat konkrétně: 

Procesor: Intel i3-4170 @ 3.7Ghz NEBO Intel i5 750 @ 2.67Ghz

Pamět RAM: 8 GB RAM

Grafická karta: NVidia GTX 760 OR AMD RX 460

DirectX: Verze 12

Disk: 80 GB volného místa 

 

Těšíte se na Forza Horizon 5? Dejte nám vědět do kometářů!

Autor: kurfy; Zobrazeno: 1999x
napsat komentář
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ comment.created }} VIP
{{ comment.text }}
Komentář byl smazán
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ reply.created }} VIP
{{ reply.text }}
Komentář byl smazán
napsat komentář