{{ flash.text }}
sponzor gamesites.cz

Vyšla nová CS:GO operace Riptide!

Napsal kurfy dne 22.09.2021 pro sekci CS:GO
Včerejší večer přinesl do hry CS:GO velkou aktualizaci, se kterou přichází jako každý rok nová operace. Tentokrát nese název Riptide a vezme nás na průzkum do džungle a vodního prostředí. Součástí operace opět budou nové mapy, úkoly, ale dočkáme se i spousty nových kosmetik a také velkých změn ve hře.
Co vše operace přinesla a na co se můžete těšit? To zjistíte v tomto článku.

Úterní večer přinesl velkou aktualizaci do CS:GO, ve které jsme se dočkali nové operace. Ta se nazývá Riptide a jako každý rok přichází se spoustou zajímavých změn. Ve hře se objevily opět nové kosmetiky, jako například kolekce skinů, samolepky, nášivky nebo nový agenti. Také se ovšem dočkáme razantních změn v samotné hře – úkoly, mapy, změna herních mechanik a nebo například taktický štít v některých herních módech. Abyste si však operaci užili naplno, budete si muset koupit lístek za 12,75€ prostřednictvím Steamu.  

Úkoly

Hlavním smyslem operace je plnění úkolů, které si pro vás vývojáři připravili. Hlavní motivací je odměna v podobě XP boostů a hvězdiček, za které si pak můžete v obchodě směnit odměny (ale to bych předbíhal). Každé úterý dostaneme várku nových úkolů a to po dobu 16 týdnů. Ke splnění úkolů budete potřebovat různé schopnosti. U některých úkolů stačí být dobrý ve hře, jiné jsou zase svou charakteristikou poměrně střelené (například v minulé operaci byl úkol založený na sprejování graffiti po mapě). 

Úkoly prvního týdne:

1) Deathmatch (mapa Mirage)

Cílem tohoto questu je zabít nepřátele z 10 různých míst na mapě a to v předem určeném pořadí, budete muset dát kill například z Catwalku, Midu, nebo Bombsite A.  

2) Danger Zone (mapa Blacksite)

Na mapě Blacksite budete muset splnit 5 menších úkolů, abyste dosáhli vytoužené odměny. Nejprve budete muset zničit nepřátelský dron, následně budete muset zavinit výbuch barelu, poté zničit sklo, odrazit pomocí miny od vodní věže a nakonec budete muset zachránit rukojmího. 

3) Krátký kompetitivní zápas (Premier)

Novinkou operace je krátký kompetitivní zápas. Hraje se pouze do 9 bodů, ale jinak se od normálního kompetu moc neliší. Vaším úkolem bude vyhrát celkem 21 kol, nebo vyhrát jeden celý zápas. Jakmile jednoho z cílů dosáhnete, čeká na vás odměna. 

4) Wingman (mapa Extraction)

Tato mise se bude odehrávat na nové mapě, která nese název Extraction. Tento úkol mně osobně přišel složitější, než ostatní. Vaším úkolem bude rozdat buď 300 celkového poškození granáty, nebo 200 poškození v jednom zápase. 

5) Guard (Blacksite)

Cílem tohoto módu bude ubránit se vlně NPC parašutistů, kteří se na vás snášejí z nebe. Budete mít k dispozici zbraň AWP a celkem musíte získat 30 killů. 

6) Nenáročný (Delta skupina map)

Mise se odehrává na všech mapách módu nenáročný, které jsou zařazeny do skupiny Delta. Vaším cílem bude získat buď 30 killů celkem, nebo 4x multi-kill za jeden zápas (jako multi kill se počítá kolo, kde hráč získá 2 a více killů).

Obchod operace a mince

Jak již bylo zmíněno výše, odměny v obchodě si můžete vyzvednout za získané nebo koupené hvězdičky. Do operace také přibyla mince, která s obchodem úzce souvisí.

Mince

Mince má celkem 4 úrovně, které postupně odemykáte tím, že plníte mise a získáváte hvězdičky. První úroveň mince získáte už při aktivaci ticketu operace. Toto speciální ocenění za plnění úkolů si můžete jako vždy vystavit na svém herním profilu. Jak jednotlivé úrovně vypadají si můžete prohlédnout na obrázku níže. 

Obchod

O něco složitějším a zajímavějším tématem je obchod, ve kterém si můžete koupit spoustu nových kosmetik, které si postupně představíme. Jakmile obchod otevřete a začnete si jej prohlížet svrchu, první, čeho si všimnete je dlouhý progress bar, který znázorňuje postup ve vylepšování mince.

Hned pod ním se nachází široký pruh, ve kterém je 5 kategorií s agenty. Nejlevnější agenti začínají na 5 hvězdičkách, naopak najdražší stojí 25 hvězdiček. Rozhodně ale nepočítejte s tím, že si budete moci svobodně vybrat, kterého agenta z jednotlivé kategorie si budete moci vybrat. Pokud si otevřete výjimečných agentů za 10 hvězdiček, hra vám sama přidělí náhodného z nich

Pod agenty se nachází opět dlouhý pruh, ve kterém se nachází novinka tohoto roku. Kolekce Train 2021 se rozdělila do kategorií podle rarity skinů a můžete si otevřít kategorii, kterou chcete. Pokud se vám tedy nechce riskovat, že dostanete skin v hodnotě tří centů, je to pro vás idelání volba.

Pokud však věříte ve své štěstí o něco více, tak se v obchodě nachází ještě 3 další kolekce – Mirage 2021, Vertigo 2021 a Dust II 2021. Všechny stojí stejně a nachází se v nich skiny různých rarit, jenomže si jistě dobře uvědomujete, že na skin červené rarity máte asi takovou šanci, jako na výhru většího obnosu peněz v loterii. 

V obchodě se dále nachází ještě nášivky a samolepky. Nášivky vás budou stát 2 hvězdičky a po zakoupení vám hra opět náhodně vylosuje jednu z nich. Na rozdíl od nášivek mají samolepky kategorie 2. Každá z nich má vlastní tématiku, avšak stojí stejný počet hvězdiček. 

Privátní matchmaking

Poměrně zajímavou novinkou je nová možnost, jak si zahrát soukromý 5v5 zápas. Pomocí funkce Privat Queue se nyní můžete připojit ke kamarádům pomocí speciálního kódu, nebo přes existující Steam skupinu. Váš zápas bude hostovaný na serverech od Valve a tato možnost bude vhodná především pro přátelské zápasy, nebo zápasy menších týmů. 

Nové mapy a herní mechaniky

Když vyjde operace, je už pro většinu hráčů automatické, že se přidají nové mapy. Většinou bývají dočasné, ale může se stát, že ve hře zůstanou. Pro kompetitivní mód máme nově dostupné mapy Basalt a Insertion II, pro Wingman máme mapy Excraction a Ravine. 

Poměrně šokujících změn se dočkají některé zbraně. Například pistoli Desert Eagle bylo sníženo poškození – na blízko už nezabijete soupeře na pouhé 2 rány. Naopak zbrani M4A1-S bylo zvýšeno poškození do těla. Pistole Dual Beretas byly zlevněny o $100, jejich aktuální cena je tedy $300. Do nenáročných s rukojmími byl přidán taktický štít, který bude dostupný pro tým CT. Pokud vás soupeř zabije, nově uvidíte jen pouhé 2 sekundy po smrti, místo dosavadních tří. Pokud vás soupeř zabije headshotem, uvidíte jen půl sekundy. Nově také můžete dropnout granáty svým spoluhráčům. 

Některým herním módům se dostaly změny v pravidlech. Kompetitivní se nově dá hrát jen do 9 vítězných bodů, při stavu 8:8 nastává remíza. Deathmatch se dá nově hrát buď 100% týmově, 100% sólo, nebo tak, jak jsme byli zvyklí před aktualizací (každý hrál za sebe, ale útočilo se jen na nepřátele). 

Pro hráče snad nejvíce šokující změna nastala na mapě Dust II. Vývojáři totiž zablokovali část výhledu na mid. Na T spawnu se nově nachází koridor mezi budovami, který překáží ve výhledu sniperům (viz obrázek).

Celá operace potrvá do 20. února roku 2022, takže budete mít poměrně hodně času na dokončení všech misí. Líbí se vám operace, nebo naopak máte výtky? Napište nám do komentářů! 

Autor: kurfy; Zobrazeno: 4627x
napsat komentář
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ comment.created }} VIP
{{ comment.text }}
Komentář byl smazán
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ reply.created }} VIP
{{ reply.text }}
Komentář byl smazán
napsat komentář