{{ flash.text }}
sponzor gamesites.cz

Čína zakázala Fortnite!

Napsal Evangelista dne 05.11.2021 pro sekci GS
Čína opět utlačuje mladé hráče her, kteří si už tak nezahrají skoro vůbec. Peking se rozhodl zakázat hru Fortress Night (Fortnite) a ještě více omezit hraní her u mladistvých. Zajíma Vás, co se stalo? Čtěte dál.

Čína je známa několika kontroverzními zákony, které jsou pro "západní svět" nepředstavitelné. Číně se nelíbí, jak Fortnite působí na děti a cítí, že je tato hra dohání k vysoké závislosti. Peking se rozhodl od listopadu opět zavést nový zákon omezující hráče, konkretně hráče Fortnitu. Tato změna může dosti ovlivnit Tencent, který může přijít o nemalé částky, avšak žádnou oficiální zprávu nemáme.

Jak vypadal Fortnite v Číně?

Fortnite v Číně nevypadá, tak jak ho známe my. Na první pohled největší rozdíl byl ve jméně. V Číně se Fortnite nazývá "Fortress Night" a i přes to, že se klasické verzi podobá, není stejnou hrou. Fortnite do Číny přišel zhruba s ročním spožděním. Čínská populace má už dlouhou dobu zákaz prodeje videoherních itemů, skinů atd. Tudíž si do hry nemůžete kupovat takzvané V-Bucksy, díky kterým můžete získat skiny, battlepass a další. Pokud si myslíte, že je to všechno, tak jste na omylu. Čína dokonce zakazuje zobrazení krve, mrtvých těl a násilí, což je pro vývojaře opravdu těžké.

Co se tedy mění?

Ačkoliv se zdá, že vláda Si Ťin-pchinga už udělala všechno proti hráčům mladších 18 let, není to pravda. Od 1. listopadu již nebude možné si v této hře vytvořit nový účet a v polovině tohoto měsíce se vypnou čínské servery pro Fortnite. Další omezení, které platí od září platí to, že pokud překročíte hrací dobu 180 minut, bude vám znemožněna možnost získávat body a budete upozorněni, že hrajete příliš dlouho.

Shrnutí na konec.

V Číně se reguluje trh s hrami a je vníman velmi negativně, hlavně pro mladší generaci. Peking od listopadu vypíná Fortnite a nikdo si ho už na jejich serverech nezahraje. Čínský Fortress Night vypadal dosti odlišně od klasické verze a byl upraven pro čínské obyvatelstvo.

Co si o tomhle teda myslíte? Dejte mi vědět do komentářu a sdělte mi Váš názor, děkuji.

 

napsat komentář
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ comment.created }} VIP
{{ comment.text }}
Komentář byl smazán
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ reply.created }} VIP
{{ reply.text }}
Komentář byl smazán
napsat komentář