{{ flash.text }}
sponzor gamesites.cz

Podíváme se na zoubek Arcane! HIGHLIGHT #4

Napsal kurfy dne 14.11.2021 pro sekci GS
Vážení čtenáři, vítám vás u čtvrtého vydání týdeníku HIGHLIGHT. Dnes bychom se zaměřili na pár informací o seriálu Arcane, jenž je dostupný na Netflixu. To však není vše, jelikož na vás čekají i novinky ohledně série SteamWorld nebo se dozvíte, jaký problém postihnul konzoli PlayStation 5.
Přečtěte si HIGHLIGHT, abyste se dozvěděli více!

Krátce o League of Legends: Arcane

Mnozí z vás si jistě všimli, že na Netflixu se objevil nový animovaný seriál – League of Legends: Arcane. Jedná se o příběh dvou původních postav hry League of Legends, jmenovitě Jinx a Vi, mezi nimiž vládne poměrně velká antipatie, přičemž první 3 díly nám ukazují, jak se k ní postavy dostaly. Seriál je zasazen do utopického města Piltoveru, které je plné technologie, bohatých obyvatel a obchodníků, a zároveň do utlačovaného podzemního Zaunu, jenž je přesným opakem – plno zločinců, znečištěných řek a chemických továren. Děj vám dále prozrazovat nehodláme, jelikož byste o hodně přišli. Můžeme vám říct jen to, že by vás Arcane měl bavit. 

Hackeři prolomili obranu konzole PlayStation 5

Známá skupina hackerů, jež vystupuje pod názvem Fail0verflow, potvrdila, že dosáhla velkého pokroku ve snaze prolomit zabezpečení herní konzole PlayStation 5. Dnes skupina uvedla, že dosáhla přístupu k root klíčům PS5, které se dají využít k dešifrování části firmwaru. Pro Sony je celá situace poměrně velkým problémem, jelikož hrozí, že díky hacku se nová konzole povede "jailbreaknout", což znamená, že si budete moct zahrát i cracknuté hry. Toto byl velký problém u jejích předchůdců – hlavně PS2 a PS3.

 

SteamWorld Headhunter bude nová 3D co-op adventura

SteamWorld Dig 2 byl před pár dny dočasně zdarma na Steamu, pokud jste to zaregistrovali, máte štěstí a mohli jste si do své knihovny připsat zajímavou 2D indie hru z roku 2017, jejíž recenze jsou klasifikovány jako "Extrémně kladné". Hrajete za Dorothy, jež je parní robot, který hledá Rustyho, hrdinu předchozí hry, jenž zmizel. Hra se z velké části odehrává v rozsáhlém podzemním dole.

Nicméně dnešním tématem bude nástupce, který by mohl být stejně úspěšný – nese název SteamWorld Headhunter. Nejzajímavější na něm bude, že oproti minulým dílům bude ve 3D a hrát budete ve třetí osobě. Informací je však aktuálně velmi málo, dostupný je zatím jen krátký trailer, ze kterého není zřejmé ani to, na jakých platformách si nový titul zahrajeme. Každopádně kdybychom se dozvěděli více, rozhodně dáme v některém z následujícíh vydání vědět.

 

YouTube odstraňuje počet disliků, autor prvního videa protestuje

Většina z vás snad ví, že první video na platformě YouTube se jmenovalo Me at the zoo. Vyšlo roku 2005 a jeho autorem byl spoluzakladatel této sociální sítě Jawed Karim. Mnozí z vás také jistě zaznamenali, že YouTube se postupně snažil o odebrání počtu disluků, prvně to bylo dobrovolné, nyní se tyto údaje skryjí u každého videa. Tvůrci tyto statistiky stále vidí ve službě YouTube Studio, avšak už to nebude faktorem, podle kterého se určí, zda se na video podíváte či nikoliv. Se změnou však spousta uživatelů spokojena není, mezi ně patří i Karim. Ten na protest změnil popisek svého videa, nyní zde stojí toto: „When every YouTuber agrees that removing dislikes is a stupid idea, it probably is. Try again, YouTube.

Autor: kurfy; Zobrazeno: 1026x
napsat komentář
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ comment.created }} VIP
{{ comment.text }}
Komentář byl smazán
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ reply.created }} VIP
{{ reply.text }}
Komentář byl smazán
napsat komentář