{{ flash.text }}
sponzor gamesites.cz

Druhá řada Zaklínače je tady!

Napsal Evangelista dne 20.12.2021 pro sekci GS
Známá knižní a herní série Zaklínač se dočkala 2. řady své seriálové podoby na Netflixu. Seriál se opět dočká osmi epizod ze světa Zaklínače a přinese zajímavou podívanou na celý den. Chcete vědět čeho se můžeme v nové řadě dočkat a jak probíhalo natáčení? Čtěte dál!

Před dvěma lety na Netflixu vyšla první řada seriálu Zaklínač, která sklidila nemalý úspěch. Příběh se točí okolo Geralta z Rivie, známého lovce monster, kterého na cestě potká mnoho problémů a zajímavých postav. V hlavních rolích jsou zde Henry Cavill (Geralt z Rivie), Anya Chalotra (Yennefer z Vengerbergu) a Freya Allanová (Ciri). I přes odklady způsobené pandemií COVIDU-19 se očekávaný debut druhé řady spustil 17. prosince na Netflixu, dokonce i pro fanoušky českého dabingu.

Co nám druhá řada přináší?

Produkce slibuje lineární příběh, a pro diváka jednodušší pochopení děje. Řadový divák měl problém vyznat se v časovém dění, protože mezi jednotlivými příběhy byly veliké časové rozestupy. Dočkáme se i nových postav, které můžeme znát z knih a her, jako například zaklínač Vesemir, Lambert a Coen. Vylepšení se dočkala i známa nilfgaardská zbroj, která v první řadě působila levně, až směšně. Nyní bude upravena do podoby té ze hry, což fanoušky příjemně překvapilo.

Co provázelo produkci?

Natáčení bylo ztíženo pandemií koronaviru a zraněním herce hlavní postavy Geralta. Kvůli koronaviru bylo natáčení několikrát odsunuto, protože lidé z řad herců byli nakažení a nebyli schopni pokračovat v natáčení. Nebýt pandemie, mohli jsme se dočkat seriálu o dost dříve a možná jsme mohli vyhlížet sérii třetí. Zaklínač nebyl jediný seriál, který se potýkal s problémy v produkci kvůli covidu. Z každé špatné věci vzejde i něco dobrého, a v tomto připadě se jedná o animovaný film Zaklínač: Vlčí sen, který je takovým vynahrazením odkladu hraného seriálu.

 

 

Pokud jste ještě první řadu neviděli

První řada se motá ohledně příběhů jednotlivých postav a vysvětlením toho, co je žene vpřed. Hlavní postavou je již zmiňovaný Geralt z Rivie, jež brouzdá po kontinentu a hledá zakázky hodné zaklínačských schopností. Během své cesty narazí například na nestvůry jako jsou Džin, Striga a Draci. Pokud jste líní se na první řadu podívat, tak se podívejte na krátkou rekapitulaci od Netflixu, kterou vám musím určitě doporučit.

 

Shrnutí

17. prosince vyšla druhá řada seriálu, která určitě stojí za zhlédnutí. Dočkáme se v ní jednoduššího příběhu, jež si zamiluje i divák, který nečetl knihy a nehrál ani jednu videohru. V seriálu se objeví nové postavy ztvárněné známými herci například z Her o trůny. I přes složitou produkci jsme se nakonec dočkali a můžeme se teď jen těšit na další série. Osobně jsem seriál už viděl a mohu vám ho jen doporučit.

Líbil se vám článek? Dejte mi prosím vědět do komentářů.

napsat komentář
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ comment.created }} VIP
{{ comment.text }}
Komentář byl smazán
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ reply.created }} VIP
{{ reply.text }}
Komentář byl smazán
napsat komentář