{{ flash.text }}
sponzor gamesites.cz

Novinky na Steamu - HIGHLIGHT #9

Napsal kurfy dne 26.12.2021 pro sekci GS
Minulou neděli jsme tak trochu vynechali, každopádně dnes opět přinášíme nový HIGHLIGHT. Zaměříme se tentokrát především na novinky, jež se týkají Steamu, jelikož se zde za uplynulý týden stalo mnoho událostí. Mezi ně patří hlavně vánoční výprodeje, jejichž součástí jsou slevy, ale i kosmetické záležitosti.
Chcete se dozvědět více? Přečtěte si dnešní HIGHLIGHT. (A nikomu to neříkejte, ale v příštím vydání bude soutěž!)

Vánoční výprodej na Steamu

Jako každoročně se nám na Steamu spustily očekávané vánoční výprodeje, které s sebou kromě velkých slev na všemožné herní tituly nesou i mnoho dalších věcí. Vše začalo již 2 dny před Štědrým dnem a čas na nákupy máme až do 5. ledna. Jste-li na Steamu aktivní, jistě využijete dárek v podobě animovaných samolepek, který si pro nás Valve nachystalo. Za věrnostní body si můžete zakoupit různé odměny, jako například tématický profil, jehož součástí je animovaný avatar, rámeček avataru, pozadí mini-profilu a pozadí profilu. A nebudu vám lhát, některé motivy vypadají velmi dobře. Jestliže nemáte s věrnostními body co dělat, opět se nabízí možnost pořízení sezónního odznaku v mnoha různých variantách. Každá vypadá jinak a čím více bodů zaplatíte, tím více XP za odznak dostanete. 

Zapomenout ale nesmím ani na tituly, které jsou ve slevě. Například očekávaný Cyberpunk 2077 je nyní dostupný za polovinu původní ceny, tedy za necelých 30 €. Velké slevy se dočkal taktéž třetí díl Zaklínače, jenž nese název Divoký hon. Místo 30 € nyní stojí pouhých 6 €. Velká sleva se vztahuje například i na balíček her ze série Far Cry. Za 8 her nyní místo 110 € necháte pouze 23 €. Mnoho dalších nabídek si můžete prohlédnout na samotném Steamu.

Steam Awards 2021

U Steamu ještě chvíli zůstaneme, nesmíme totiž zapomenout na letošní anketu Steam Awards. Opět můžete hlasovat pro nejlepší hry v celkově 10 kategoriích, přičemž v každé z nich je nominováno 5 jednotlivých titulů. Nejdůležitější kategorií je jistě Hra roku, ve které jsou nominovány tituly Valheim, New World, Cyberpunk 2077, Resident Evil Village a Forza Horizon 5. Nutno podotknout, že za každý jeden hlas dostanete speciální kartičku, kterou následně můžete využít pro vytvoření odznaku. Většinou se vám však stane, že dostanete několikrát jednu a tu samou, proto jsem vytvořil speciální téma na fóru, kde společně můžeme karty vyměňovat. 

Myš s SSD diskem uvnitř?

Steamu už pro tentokrát necháme. Jestli jste někdy přemýšleli nad tím, zda se dá nějak smysluplně využít volný prostor myši, možná vás touto novinkou potěším. Společnost Adata totiž odhalila svou novou drátovou myš, která bude obsahovat SSD disk. Připojí se k zařízení přes USB-C a disk bude schopen přenášet data rychlostí 985 MB/s, přičemž jeho velikost bude 1 TB. Svou herní knihovnu si tak můžete doslova strčit do kapsy. Úložiště může být konrtolováno přes speciální software. Myslíte si, že tato myš si najde své zájemce? 

Veselé Vánoce!

Za celý redakční tým vám tímto přeji šťastné a veselé Vánoce, s nimi také hodně zdraví a klidu, jelikož to je v této době potřeba. Pomalu se blížíme k 10. vydání HIGHLIGHTU, a proto si pro vás připravíme soutěž. Vše se tedy dozvíte příští neděli. Užijte si svátky se svými blízkými. 

Autor: kurfy; Zobrazeno: 965x
napsat komentář
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ comment.created }} VIP
{{ comment.text }}
Komentář byl smazán
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ reply.created }} VIP
{{ reply.text }}
Komentář byl smazán
napsat komentář