{{ flash.text }}
sponzor gamesites.cz

Trouble in Town na 1.6ce v novém kabátě!

Napsal Dandeenka dne 04.05.2022 pro sekci CS 1.6
Jak jsme již před nějakou dobou slíbili, herní sekce Trouble in Town na našich Counter-Strike 1.6 serverech prošla updatem a po několika testech a úpravách můžeme konečně říci, že je hotovo! V tomto článku Vás teď seznámíme s několika změnami a představíme Vám, na co nového se můžete těšit, zavítáte-li právě na tyto servery.

Po delší době zde máme další update na sekci Counter-Strike 1.6 a my jsme tu pro vás, abychom Vám jej přiblížili. Mód, do kterého jsme se s updatem pustili, patří k těm složitějším na pochopení. Ti z Vás co jej znají by to však nejspíš označili jako výhodu. Díky různým strategiím a taktikám, které se pořád vyvíjejí, se totiž jen tak nezačnete nudit. Pro ty, pro které zůstává pojem Trouble in Town záhadou, si mód krátce přiblížíme.

Trouble in Town nebo zkráceně TTT, je mód, který by se dal přirovnat oblíbené táborové hře Městečko Palermo. Hráči jsou zde rozdělení na Nevinné, Zrádce a jednoho či dva Detektivy. Hra může končit dvěma způsoby - buď Zrádci zabijí všechny Nevinné a Detektivy nebo jsou Zrádci odhaleni a zabiti - a vyhrávají tedy Nevinní. Aby to nebylo tak jednoduché, tak celou hru ovlivňuje karma, která určuje, kolik ubíráte zbraněmi ostatním a také speciální itemy, které můžou pomoci s útěkem, zabitím a nebo jen čistě zmást či určit roli - jediná role, která je totiž viditelná pro všechny je Detektiv.

CS 1.6 Trouble in Town #2: 81.0.217.179:27577

A teď už se pojďme podívat na to, co se změnilo a co je nové. Prozatím však pouze na TTT #2. Asi největší změnou, kterou ale možná ne každý pocítí, je upravený karmový systém, který byl upraven podle našich představ. Pro hříšníky to však nebude dobrou zprávou - za špatné zabití systém nově ubere více karmy a my tak doufáme, že se již dát teamkill nevyplatí. Co se týče získávání karmy za správné zabití, mělo by být již více vyvážené a to zejména pokud zabijete speciálními itemy - čímž se dostáváme k další změně.

Nové itemy v obchodě a čistka těch starých

Na starém Trouble in Town byl pro detektivy a zrádce dostupný obchod se speciálními itemy, nově byla tato možnost přidána i nevinným. Ti mohou nakupovat za kredity, které získají přežitím po určitou dobu. Jsou zde itemy obranné i ofenzivní.

Do obchodu pro Nevinné bylo přidáno:

Damaged Kevlar - Vesta, která má 50 Armoru
Bandage - Heal, který během 10 vteřin doplní 20 HP
Rusty Pan - Pánvička, která na 2 vteřiny omráčí. Zasažený bude mít problém s mířením.
Aura [VIP] - Označení nevinného 
Sprint [VIP] - Krátký sprint, který umožní utéct z přestřelky.
Taser [EVIP] - Pistole, která určí roli zasaženého hráče - buď dá zelenou auru Nevinnému nebo červenou u Zrádce, označení trvá 10 vteřin. 

Z již zmiňovaných obchodů pro Detektivy a Zrádce bylo pár itemů odstraněno, ať už kvůli hratelnosti či využívanosti. V shopu již nenajdete Pavučinu, Minu, UMP Prototype ani například Disguizer. Za to jsme ale nějaké itemy upravili a pár jich přidali. Změnou prošla například Lékárnička a Death Station, kterými již nelze blokovat dveře nebo Pocket Revolver, který nově za nesprávné zabití ubírá nejen karmu, ale i HP. Pro rychlejší změnu mezi zbraněmi bylo přidáno nastavení, že zbraně bez nábojů Vám z ruky samy zmizí a Vy se tedy nemusíte o nic starat. A co jsme přidali? 

Podrobnější tutoriál s přehledem speciálních itemů - Pravidla TTT

Do obchodu pro Zrádce bylo přidáno:

Hyper Flash - Granát, který všem, kteří se na něj dívají rozhodí aim a zamotá hlavu.
Sleep Gun - Primární zbraň se třemi náboji, která na 3 vteřiny oslepí trefeného hráče.
Aqua Evian - Nápoj, který vyléčí 20 HP během 20 vteřin, po dobu regenerace kape ze zrádce bílá kapalina, která ho může prozradit.
Decoy Body [VIP] - Posmrtný item, kdy při prohledání Vašeho mrtvého těla tělo vybouchne a zabije toho, kdo jej prohledal.
Broken Teleport [VIP] - Pokažený teleport, který jednorázově portne na zvolené místo.
Silent AWP [EVIP] - tiché AWP s 5 náboji
Heavy [EVIP] - Item, který Vám dá 150 HP a 200 armoru.

Aktivuj si VIP či EVIP

Do obchodu pro Detektivy bylo přidáno:

Ice Knife - Nůž, který zmrazí a na 5 vteřin zpomalí zasaženého, po třech použitích zmizí.
Heavy [VIP] - Item, který Vám dá 150 HP a 200 armoru. 
Traitor Radar [EVIP] - Zařízení, které po položení upozorní Detektiva na přítomnost Zrádce v jeho okolí.
M4A1 [EVIP] - Klasická M4 jak ji znáte z CS, ale jen s jedním zásobníkem.

Denní odměny a bonusové itemy

Jelikož si vážíme hráčů, kteří hrají na našich serverech každý den, rozhodli jsme se přidat denní odměny. Systém spočívá v tom, že si lze 1x denně vyzvednout bod za dosažení hranice 700 karmy. Body pak lze směnit za menší výhodu do hry, která bude aktivní až do resetu. Zde můžete najít 3 itemy, všechny shodně za 45 bodů. Je to zvýšení karmy z 1000 na 1100 bodů, 5 nábojů navíc do klasických zbraní výjma brokovnic a +5 karmy navíc za každý kill.

Nové kolo - Night round

Jako menší zpestření jsme se rozhodli zařadit do hry i speciální kolo, které se bude opakovat párkrát za mapu. Při tomto módu na mapě nastane úplná tma a jediné, co Vám může pomoci je flash s podobou lucerny, který po určitou dobu svítí a pak zhasne. VIP hráči vlastní tyto speciální flashe rovnou dva. Pomoci Vám může také světýlko, které kolem Vás bude problikávat a dávat tak vědět nejen Vám, ale i ostatním hráčům, kde se nacházíte. Během tohoto módu nelze použít Hyper Flash.

Další novinky

Na závěr ještě určitě stojí za zmínění ještě pár novinek:

- Shrnutí kola nově již nebude jen v tabulce, ale server jej vypíše i do chatu.
- Byla přidána zbraň MP5.
- Na server byl nahozen Camp Meter, který zamezí kempení a zdržování hry.
- V blízké době budou nahozeny nové mapy.

 

Celý tento update by nebyl možný, kdyby nebylo Blazna, který se nebojácně ujal upravení pluginů. Jeho pravou rukou mu pak byl zejména Extremer, se kterým společně již dříve zrealizovali úspěšný update GunGame. Ruku k dílu přidali i PEto Dandeenka a velké díky patří také adminům, kteří s dobrou náladou pomáhali vše testovat. 

Věříme, že se Vám update bude líbit a přinese na servery novou energii. V případě, že narazíte na nějakou chybu či bug, neváhejte nám to sdělit zde.

napsat komentář
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ comment.created }} VIP
{{ comment.text }}
Komentář byl smazán
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ reply.created }} VIP
{{ reply.text }}
Komentář byl smazán
napsat komentář