{{ flash.text }}
sponzor gamesites.cz

Bude Tipovačka? MS v hokeji za dveřmi

Napsal Smokeyy dne 04.05.2022 pro sekci GS
Vyvrcholení hokejové sezóny se neodvratně blíží a také turnaj, ve kterém se reprezentace jednotlivých zemí utkají o titul mistra světa. My si zde stručně připomeneme, jak vypadal poslední šampionát. Nebudu vás napínat a rovnou vám odpovím, Tipovačka letos bude.

2021 IIHF Ice Hockey World Championship bylo asi nejšílenější mistrovství, které jsme zažili. Z počátku se mluvilo o možném triumfu ruského, nebo kanadského výběru, ovšem díky skvělé české přípravě se mluvilo i o týmu Filipa Pešána. Turnaj započal a výsledky se zamotaly. 

Po několika dnech jsme jako favority mohli označit týmy z Finska, USA a dále i Ruska. Ovšem dále jsme se strachovali dalších týmů, které překvapili. Například takový Kazachstán jen kvůli ztrátě vedení v posledním utkání nepostoupil do čtvrtfinále, což by bylo obrovským překvapením. Finové hráli skvěle v obraně, tudíž se začínalo hovořit i tomto týmu, který dosáhne na medaile. Český výběr prohrál první dvě utkání a v dalším ztratil bod s Bělorusy, kteří nakonec skončili poslední ve své skupině, i přes vítězství proti Švédsku. Právě Švédsko ztratilo dvougólový náskok s českým výběrem a to byl jeden z rozhodujících faktorů, jak Švédi poprvé nepostoupili do vyřazovacích bojů. Slovenský výběr překvapil, přehrál Rusy a díky skvělým výkonům si zajistil postup do čtvrtfinále. Ovšem nesmíme u nich zapomenout na obrovský debakl od Švýcarska, kteří zase zápas předtím schytal debakl od Švédů. Kanada prohrála první tři utkání a 111 minut čekala na první branku v turnaji. I přes čtyři porážky ve skupině si nakonec dokráčela pro titul, díky čemu může dávat díky německému výběru, kteří vyhráli nad domácím Lotyšskem těsným rozdílem a tím jí potvrdila účast.


Česká hokejová reprezentace si přes velké očekávání ve čtvrtfinále dobruslila pro 7. místo, což je po šesté, nejhorší umístění národního týmu na Mistrovství světa. V únoru se konal i turnaj na ZOH v Pekingu, kde si česká hokejová reprezentace dokráčela pro ještě horší umístění, tedy 9. místo. Slovenská hokejová reprezentace v loňském roce dokráčela až na 8. místo, což je úspěch, když před tím šestkrát v řadě nepostoupila ze základní skupiny do čtvrtfinále. A když mluvíme o úspěchu, tak v únoru na ZOH v Pekingu si Slovensko své úspěchy vylepšil a dokráčelo si pro svojí historicky první medaili, kde si v zápase o bronz hravě poradili se Švédy.

 

Tipovačka k MS v hokeji v plánu

Bude letos Tipovačka? Možná si naši pravidelní tipéři tu otázku kladou, jelikož jsme tuto soutěž k ZOH v Pekingu vynechali. Hrát se určitě bude o VIP na naše servery, tradiční ikonku na náš TeamSpeak server a speciální ohodnocení na náš web (obrázek níže). O co se bude všechno hrát, Vás necháme ještě nějakou dobu napínat. V plánu je i bonusová soutěž King of the Hill, která se pořádá k play-off. Tipovat se bude klasicky, na našem fóru Gamesites.cz. Ve zkratce tedy, ano, Tipovačka bude a my jsme na ní připravení. Více informací se dozvíte v dalším článku do týdne.

 



Předchozí mistrovství ve Finsku

Předchozí turnaj ve Finsku se konal v letech 2012 a 2013, ve kterých Finsko spolupořádalo společně se Švédskem. My se ovšem ohlédneme na ročník, ve kterém se finálové zápasy konaly ve Finsku, tedy 2012. To byl poslední ročník, ve kterém braly medaile reprezentace Česka i Slovenska. Slovensko vyřadilo ve čtvrtfinále Kanadu a Česko stejným výsledkem "domácí" Švédsko, poměrem 3:4. V semifinále ovšem obě "bratrská" mužstva narazila na sebe. I když se počítalo ve skalp Slovenska, utkání dopadlo obráceně a Slovensko mohlo slavit vytoužený postup do finále po dlouhých deseti letech. Tam ovšem nestačila na Rusko, i přes rychlý úvodní gól Zdena Cháry. Český národní tým se utkal znovu s domácím týmem o třetí místo, tentokrát ve Finsku a i zde dokázal vyhrát. V roce 2013 si ve Finsku zahrál jenom tým Slovenska, který ovšem vypadl ve čtvrtfinále s domácím mužstvem. Český tým hrál ve švédském Stockholmu.

 

Myslíte, že Slovensko dokráčí znovu po deseti letech do finále? A jaké umístění čeká český národní tým, který pod vedením nového finského trenéra Jalonena deklasoval Švédsko a dokráčel si pro trofej Českých hokejových her? Mistrovství světa začíná už v pátek 13. května a mezitím si můžete užít přípravné zápasy.

 

Beijer Hockey Games (Švédsko, Stockholm)

5.5.2022 - Česko vs. Švédsko
7.5.2022 - Finsko vs. Česko
8.5.2022 - Švýcarsko vs. Česko

 

Přípravný zápas Slovenska (Žilina)

7.5.2022 - Slovensko vs. Francie

 

napsat komentář
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ comment.created }} VIP
{{ comment.text }}
Komentář byl smazán
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ reply.created }} VIP
{{ reply.text }}
Komentář byl smazán
napsat komentář